Вотът не мина

150 депутати гласуваха „Против“, 84 - „За“
30 юли 2008 16:16,
118
Вотът не мина
Снимка: Булфото

Народното събрание отхвърли шестия вот на недоверие към правителството на Тройната коалиция с министър- председател Сергей Станишев.

150 депутати гласуваха „Против“,84 - „За“, а един се въздържа.

Във вота участваха 235 народни избранници.

В залата присъстваха всички депутати от управляващата коалиция- 150 (81 от БСП, 35 от НДСВ, 34 от ДПС) и нито един от тях не се въздържа или гласува „Против“.

Шестият поред вот на недоверие към правителството, поискан от опозицията, беше за нанесени морални и материални щети на българските граждани поради "провала на правителството при спазване на правилата на държава-член на ЕС и усвояване на средствата от еврофондовете".

От началото на тази година сме свидетели на продължаващ политически сценарий под формата на три вота досега. Няма да бъда изненадан, ако през есента се подготви четвърти вот, комбиниран със социални недоволства, за да се дестабилизира страната. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в изказването си след гласуването на шестия вот на недоверие към правителството.

Това, което цели опозицията - предсрочни парламентарни избори чрез уличен натиск, ще бъдат пагубни за страната, защото следващите месеци са решаващи за изпълнението на задачите по оперативните програми. Амбицията е в този период да бъдат разгледани, одобрени и контрактувани максимален брой проекти, каза премиерът.

По думите му служебно правителство, избори, дълги преговори за следващо правителство ще бъде пропиляно време за страната, а този лукс не можем да си го позволим.

Той апелира опозицията да критикува правителството, когато греши, но с мярка. Нормално е една опозиция да бъде критик и коректив на грешките на управляващите, и да предлага управленска алтернатива, но точно това не се чу вчера и затова вотът беше неуспешен, каза премиерът .

Мнозинството се обедини да пази правителството от ЕК и за това вотът на недоверие не успя. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов след гласуването на шестия вот на недоверие към правителството.

Мнозинството смени диаметрално своя политически код и застана срещу Европа, допълни Костов.

Той припомни, че управляващите първоначално са се обединили заради европейското членство, а сега са се обединили срещу Европа.

"Не мисля, че опозицията разчита сериозно чрез вота да свали правителството", обяви по-рано в сряда за Dnes.bg председателят на ПГ на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

В деня на гласуването на шестия вот на недоверие към кабинета "Станишев", червеният депутат бе категоричен, че вотът няма да мине, защото опозицията не е в състояние да очертае алтернатива на това управление.

"Този вот е пореден и неуспешен, заради абсолютно несъстоятелните мотиви на опозицията, опровергани от двата Доклада на ЕК", каза още той.

Бившият външен министър Надежда Михайлова обори тезата на червения депутат, че вотът е пореден.

Според нея той е уникален, защото обвиненията в корупция, в конфликт на интереси и измами, са потвърдени и от Брюксел.

"Вотовете на недоверие не са каприз от страна на опозицията, а форма, чрез която опозицията се стреми да има публичен дебат, за да се поема отговорност от управляващите за несвършена работа. Този вот не е поредният, тъй като той е вот за цялостната политика на правителството, която доведе до  отрицателен Доклад на ЕК за България", каза тя пред Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сМАХНО - ти *** или *** си? Защото по начина по който пишеш - не може да си Българин! А по темата - надявам се ако Б.Борисов с ГЕРБ дойде навласт (както и ще стане най-вероятно) - да изпълни обещанията си и да вкара в затвора поне някои от тези които са на власт в момента!
56
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 15 години
Надявам се скоро да съжаляват че на слезли сами от власта.Това време идва.Няма да е далеко.Може покрай сухото да изгори и мокрото.
55
0
 
0
 
! Отговори
сопа преди 15 години
като няма риба и ракът ериба. В краен случай и Костов само и само да не са същите ,особенно тези фурнаджийски лопати от царистите.
54
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
Е ВИДЯХТЕ ЛИ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ КАТО НАСЕЛЕНИЕ А СЕГА ДУХАЙТЕ СУПАТА НАЛИ ВИ КАЗВАМ ЧЕ СТЕ ГЕНЕТИЧНОУВРЕДЕНИ ЗА ТАКАВА КОРУПЦИЯ В НОРМАЛНА СТРАНА ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СТАВА ? УВРЕДЕНИ Я СЕГА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ С ВАШИЯТ ПАТРИОТИЗЪМ СМЕХ В ЗАЛАТА АМА СТЕ *** НАЛИ ВИ ГО КАЗВАМ НО НЕВЯРВАТЕ НА МЕН СЕРГЕЙЧО ВИ БЛАГОДАРИ С УСМИВКА И Е..БА..НЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ А ПОЖЕЛАВАМ ВИ ПОВЕЧКО ВАЗЕЛИН ДА ВИ СЛАГАТ ТАПАЦИ ПОНЕ СИ ПРЕЗНАЙТЕ ЧЕ СТЕ НЯКАКВО СИ ИЗМИСЛЕНО ПЛЕМЕ И ТЕ ЗА НАРОД СЕ ИМАТ ДНЕС СЕ ДОКАЗАХТЕ НЯМА ЩО ПАУГВАНЕАЛТЕ :)
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей - *** народ -слаба държава....докато си стоиме в къщи -тези мазни комунисти и турци ще са на власт! Така лесно кокала не се пуска! Буклуци
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Събудих се в полупразната зала,която тъй не познах,седнал на някаква дървена банка, заграден от неми бетонни глави,осветен от ярните лампи и някакви сенки,упражняващи свойте права.Говореха стените и някакви хора шумяха,викаха и вдигаха глъч.Какво ли искаха, тъй не разбрах............"
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Скоро ще дойде и момента в който половин България ще иска да се присъедини към Турция, това е дългогодишен план на Щатите и турците мръсни, така че хора мислете с главите си и не вярвайте на информацията, която ви поднасят националните медии.
50
0
 
0
 
! Отговори
само здраве сопа преди 15 години
Писна ми от демократични протести. Грабваме сопите и ви чакаме на 5-ти , да ви утупаме прахта и свалим бронзовия тен *** мързелива и крадлива.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
46-тия мишок на тебе *** УТРЕПАНА
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами като не става така ще стане на улицата. Нужни са само хора с достойство и съзнание, на които това което им стана им омръзна...нека видим какво следва.Да се надяваме че ДСБ ще се организира и ще поеме нещата мащабно. Има достатъчно хора, които вярват на Костов.
47
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
АКo ОПОЗИЦИАТА беше пoстрoила ЕДИНСТВОТО без никакви угoвoрки пoмежду си кой какво ще полу4и след вотът и ВТОРО акo не бе се oпирала на гoспoдар4ета oт Мoсква, Bашингтoн или Брюк-зеле, тo аз бих предрекъл тo4нo oбратният резултат: 200 ЗА и 50 Прoтив вoтът.Кoйтo си е заигравал с 4уждите интереси винаги е падал. Т Жифкoв падна защoтo все Мoскoвецът му беше на устата. Ама и pуснакът има край на търпениетo. СДС падна заради зле заиграните пoдаваня със щатите, Ж Виденoв пък се oпита да играе на два фрoнта и същo падна, Кoстoв се кътурна , та се стигна до днес когато ОПОЗИЦИАТА се oсра, направo се oсра.Хи4 не ми е кеф и светлo 4е вoтът не мина. Но той показа само едно нито тези вътре ДС-Агенти-сте, нито онези от отборът на МВР-Кментиме са полити4еската алтернатива на тройната коалиция. Какви безгласни букви са тези *** полити4ески орнаменти? Турни ги в едни скоби. Нека дясната да е на онзи дето е болен от сливенска кожа и индийски нос, др Болшевиков-сире4 Ваня Костови4 и на дригият край да турим лявата скоба, Бойко Борисов. Оь малеле него може да го прпуснем защото той е минал в нелегалност, искали да го пукат или кво там беше ре4ено? а вътре , в скобите Болен Сидероф хванал Анастасиа Шмайзер Маузер като едра гаубица наядена с боб и цели по коалициата със земедлска екологи4на пръдня. Юруков Юмруков и там още някакви Надежди,.... С това ли ние Българите разполагаме като алтернатива в нашата политика, икономика и социална, здравна и образователна осигyреност? С тези от скобата? Една яка ама мнооо яка псувня по адрес на ОПОЗИЦИЯТА заради ама най голямата полити4еска перверзия в която групово и напудрено у4аствуваха. Мутeрката ваша да ви сексна, мекерета със мекерета!
46
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
като има вот на недоверие сте всички на линия нали плъхове такива... Ако е за нещо полезно да свършите никакви ви няма... мама ви утрепана...
45
0
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Аз предлагам да им спретнем един хууууубав 9.9. 2008, та да го помнат цял живот.....
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чакайте изборите с нетърпение полуидеоти, накрая пак ще останете с пръст в устата, на миналите избори БСП ни обясняваше как щели да разследват сделките и имотите на ЦАРЯ, и хоп след изборите не могат да имат мнозинство и аиде коалиция, и какво се получава тези, които гласуваха за БСП против НДСВ останаха с пръст в уста, излъгани. А на следващите избори какво мислите ще стане с ГЕРБ и техните 20% ? Ще трябва да се коалират пак с обичаините ни заподозрени, и хората пак ще останат излъгани - този пьт от батко ти Бойко, на който му се смеят в цяла европа.
43
0
 
0
 
! Отговори
onimnam преди 15 години
Продажни, крадливи, че и безочливи - нямат капка достойнство след толкова излагация пред Европейския съюз, за да си подадат оставките! Искат да крадат до последно!
42
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
Мръсен комунист! Да ти се връща всичко, което си причинил на този народ, заради такива като теб страдаме ние, такива като теб не заслужават да дишат дори !
41
0
 
0
 
! Отговори
ох на дяда преди 15 години
След тежкия изнурителен труд трябва почивка!Почивайте в мир...пардон,починете си добре!Та наесен да се радва целокупно и отвсякъде цялата наша прогресивна общественост на родните политически работохолици,ИЗНЕМОГВАЩИ под непосилния товар на управлението на нашата демократична,хм,държава!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
V o4akvane sme na avtobysite ot iyjnata ni susedka.
39
0
 
0
 
! Отговори
Русская мафия вперед преди 15 години
Задунайская губерния обречена Россию!Вы болгарские дураки это еще не верите?!
38
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
България загуби страшно много време в своята най-нова история. "Победата" на 09.09.1944г. спря движението на страната по нормален път и я изолира от развитието на нормалния свят.Бяха пропиляни цели 45 следвоенни години.За това време други държави в нормалния свят,които бяха воювали и победени,като Италия,Германия,Австрия,а други окупирани като Дания,Холандия, Белгия достигнаха невиждано за нас развитие и стандарт на живот, надминаващ и най-смелите мечти на СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ държави.Докато част от тях след 1990г. предприеха бързи мерки за реформи и промяна на политическата система и собствеността /Чехия,Полша,Унгария,Словакия/,то при нас продължи трагедията с така наречения "преход",организиран и реализиран от върхушката на БКП/БСП и ДС.Докато в другите страни бившите Комунистически партии се извиниха на народите си и се саморазпуснаха като предадоха имуществото и архивите си на държавата,при нас заформиха много бързо "червени","розови","лилав и" и куп други формации за да имитират политическо многообразие.По този начин политическия разврат от ерата на "социализЪма" се пренесе и в политическия живот по време на прехода.Този разврат отблъсна нормалните хора от политиката и те загубиха вяра във новата политическа система и новите хора ,които се появиха.Това беше целта на налагане на този разврат,за да се осигури дълго и протяжно прилагане на новите европейски стандарти в управлението на държавата.През това време да могат да се източват в максимална степен националните ресурси в интерес на малка група хора.Може някои от вас да са се облагодетелствали от обслужването на тази група,но пак си оставате чиновници и служители и живеете под страх да бъдете отбити от хранилката,ако не слушате.Този вот показа,че политическия разврат в България е достигнал връхна точка като негови основни носители са БСП,ДПС и НДСВ и всяка минута престой във власта на тази конфигурация е пагубен за страната.Колкото и да злорадстват някои чиновници и слуги.