Бойко, млъкни!

"С всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и лъжи", заяви Георги Първанов
31 окт 2008 16:18,
211
Бойко, млъкни!
Снимка: Булфото

"Ако спекулирането с етническите въпроси стане ядро на предизборните дебати, нищо добро не ни чака", предупреди президентът Георги Първанов.

Държавният глава призова столичния кмет да се извини за коментара за Възродителния процес, защото по думите му това вече може да създаде етническо напрежение.

"Възродителният процес не е просто сгрешен в целите си, както твърди Борисов. Целите на Възродителния процес са в създаването на етнически хомогенна нация", посочи президентът.

Попитан за тезите за сценарий за създаване на етническо напрежение в страната, президентът Първанов каза, че няма такъв. 

"Представете си, че в съседните нам страни някой реши да преименува българите, да им сложи имена, различни от нашата именна традиция. Това вече са сериозни въпроси", заяви той.

Държавният глава отново посочи, че съществуват неписани правила в рамките на етническия модел, като най-важното е да не се спекулира с етнически въпроси в политическия дебат.

На въпроса дали се смята за адвокат на лидера на ДПС Ахмед Доган, президентът отговори, че някой трябва да каже на Борисов, че има право да мълчи.

"Той с всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и сериозни лъжи", заяви Георги Първанов.

По-рано днес премиерът Сергей Станишев пък призова медиите да не насаждат етническо напрежение.

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите му има и опит за демонизиране на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Castor преди 15 години
Защо ми триете постовете??? За 2 дни 3 броя!!!
189
0
 
0
 
! Отговори
Заклет Републиканец преди 15 години
Абсолютно прав е ББ!!! Най на края и той да каже нещо смислено и умно и всички Кириак Стефчовци го нападат и плюят! Що не погледнете на зад бе гьотферени / дупедавци /,що не си спомняте потурчването как е ставало??? Що не изгледате още веднъж " Време разделно ",що не отидете до Батак,АААААААААА ? Сега ще ми редите сълзи ,сополи и за тези които и в днешни дни ни наричат " Рая ". България е православна ,светска и европейска държава!!!! Имената са славяно-български и всякакви други арабско-турски и анадолски имена не са добре дошли в нашата страна,нашата Родина!!!!! Тия изменници и предатели-политици и словоблудци-драскачи/ журналисти/ са готови и майка си да предадат!!!! По-бързо да идва на власт ББ , гадното еврейско-немско-турско изедничество над България е пагубно за нас , хората с Българско самосъзнание,чест и гордост. Днес е Арахангелова задушница / почитат се загиналите в битките и воините /, не карайте костите на загиналите за България да се превъртат в гробовете!!! Днес е денят на народните будители !!! Будители на България са както Пайсии,Левски,Ботев.............така и всички в които " ....любят,тачат и милеят ...." за България !!!! Стига Ви толкоз патриотизъм
188
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
Митът, че Ахмед Доган е най-добрият политик, се развенча сам. След самоубийството в сарая публиката видя един човек - пленник на личните си демони. Останал някъде назад във времето, дори без помощта на заговор. Може би не точно 20 години назад, какъвто по думите на Доган е пъкленият план срещу партията му - връщане в 1989-а, но със сигурност десетина. Усетил, че няма здрава почва под краката си, Доган направи единственото, което знае и може - отново размаха знамето на етническия мир. Тъжно и смешно. На всички е ясно, че проблемът на партията му не е етнически, а политически. И той е в нивото на демокрация, направо в липсата й. Въпреки претенциите си за модерност Доган и формацията му взеха от либерализма само кухата фасада и нищо повече.Нищо чудно, като се има предвид, че лидерът не ползва дори компютър и още живее с понятия като класовата борба на Маркс и Енгелс. ("Отношението към ДПС прехвърля границата на някаква класова омраза...", в. "Труд".) Години наред изкуствено селектираният елит на ДПС успешно капитализира властта за лични цели и заобикаля правилата на правовата държава, държейки в зависимост собствения си електорат. Лидерът на ДПС демонстрира материално благополучие, което не отговаря нито на данъчната му декларация, нито на депутатската му заплата, орязана заради системно неявяване на работа. Същевременно раболепието вътре в партията му пред думата на "шефа" и неговото собствено отношение към хората, с които работи, от типа "ние сме го взели от село" (по адрес на Ахмед Емин), при положение че той самият е от с. Дръндар, са силно феодални маниери. Очевидно Доган е пропуснал момента и за собственото си адаптиране към новите реалности и най-вече към правила на играта, в които би трябвало да има повече уважение към закона и по-малко игра със службите. От това обаче потърпевша е цялата държава, защото ДПС отдавна вече не е само една партия, а някаква мантра, с която години наред се внушава, че без нея ще се разпадне държавата.
187
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
колко години ни манипулират от радни страни, че ДПС не е етническа партия, а сега както и да оценяваш всички изказвания, извода е един - никой не отрича, че ДПС е етническа партия. Но се пита тогава къде остава конституцията, според която такава партия няма право на съществуване? То и делото в конституционни съд от преди много години е мътно и недокрай решено, но никой не напира в момента към Конституционния съд. Защо? Май всички наши политици в една или друга степен, по една или друга причина ги устройва това положение. Горе долу по нашата поговорка - ритат се атовете, нно страдат магаретата. Та нашите "политици" май съвсем се самозабравиха - като се започне с новоизлюпения СДС-ар Юруков и неговите далавери и се стигне до свръхнахалството на Доган с неговата лятяща чиния. Всъщност това може и да не е толкова зле - според друга наша поговорка една въшка като се наяде излиза на челото, за да я цапне някой.Но аз се увлякох. Накрая само ще подчертая, че колкото и да се развихрят антибългарите, парашута им няма да се отвори. Българите сме натрупали достатъчно мъдрост през вековете и до етнически срив няма да ни докарат. Жалко само за проблемите, които създават на всички нормални български граждани. И колкото по-бързо изметем тези антибългарски тарикати-келеперджии от властта, толкова по-добре за всички /дори и за тях/.
186
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ние, българите, сме толкова прями и открити, с толкова странни извисявания /и то не келепирджийски/ и с толкова падения /без да изпадаме в крайно озлобление/, че си оставаме загадка за агресивно-келерджийско -егоистично настроения свят, поддал се на юдейската инфилтрация, но запазил христианската си перспектива /която впрочем е неизбежна/. Става дума за всички наследници на протобългарите - от заддунавска България до Татарстан и Чувашия, структурирали на практика пространството от Алпите до Урал /че и зад него/, подобно на викингите, структурирали пространството от Алпите до Британия.А сега конкретно за случая. Забележете как тайно, подмолно, кога скокообразно, кога полека, някой умишлено нагнетява етническо напрежение у нас, подобно на много други места. По време на комунизма възродителния процес се провали и основната причина е пасивната съпротива на основната част от българите. Сега, 20 години по-късно антибългарския тарикат Андрей Райчев вменява тежка вина на българския етнос по отношение на турския етнос. По всяка нормална логика и според нашата конституция той е за съд, а не за медийнопропагандно светило. Доган, за когото се говори, че е татароциганин /от кримските татари, не от нашите казански/, отдавна говори какви ли не обидни неща и прави самопризнания за обръчи от фирми и корупция, но за жълти стотинки разни клакьори го величаят като най големия политик на прехода, вместо да му посочат пътя към следствието. И оставете какво е отмъкнал и ориенталската му демонстрация на власт и охолство, той пречи и на турския етнос, и на българския етнос за нормалното им развитие и европейска интеграция. Други като Гоце еволюираха от върли националисти и антинатовци и приляват на един глас с Доган и Паси. Хайде, за Паси и Станишев е ясно, те поне са първо евреи, но много други? - всъщност за келепир какво ли не се прави. Дори Борисов започна да се изцепва с желанието си да яхне етническата вълна. Не казвам, че не е отчасти прав, ама да не лъготи за участието си във възродителния процес. Пазил реколтата! - хайде де, кога друг път специални части са пазили реколтата и къде другаде, освен в смесените райони по време на преименоването. А от там отишъл направо в Лондон като каратист! - а бе стига с това карате, аз навремето бях в разширения национален отбор по джудо, дори известно време съм тренирал карате в неговия прехвален милиционерски отбор докато учих математика и знам каква беше там средата и как влияеше на трениращите - накратко пълна отврат! Но на него това си му е вроден талант - да служи. И на БКП, и на Живков, И на Сакскубургготски, и на МВР, и на новия голям брат и същевременно да се хвали с дребни подробности от биографията си - от това, че имал дядо земеделец до каратето.
185
0
 
0
 
! Отговори
00000000000 преди 15 години
като чета форума ме обзема страх,защото живея в тази страна и защо трябва да се настройваме един срещу друг като песоглавци.От всичко това нищо добро отново няма да се получи
184
0
 
0
 
! Отговори
edin ot selo преди 15 години
vie grajdanqta ste mnogo naivni i lekovati 6te me izvinite..eto i posledniq tuk deto pisa...4ak se i 4udi kak BSP adjeba s DPS kato edi kakvo si..abe alankolu nali tova vi kazah tuk v BG nqma cvqt miris i religiq..ima LUKAVI i PROSTI kato vas det se 4udqt kak tova kak onova a teq si gi manipulirat za da stanat o6te po bogati s maznite usmivki i vazpitanite izre4eniq...na tazi virtulana pornografia v BG ot poslednite 20 godini trqbva da se sloji krai i tova 6te stane samo 4rez ATAKA i Volen Siderov..horata bez gram mrasotia po tqh kato partiq i politik...mislete ot kade po4va korena na problema a ne da pi6ete za sredata mu..6toto e sme6no..aide otivam da si prigotvqm salatata ot kiseli krastavi4ki i doma6nata rakiq ot praskovi 4e dnes 6te gledame ma4a s moq kom6iq Nithad.
183
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
браво гоце ,много си прав тука .С етническите въпроси шега не бива.A тия тук са ***-повечето
182
0
 
0
 
! Отговори
Castor преди 15 години
Ако се случи нещо лошо в България на етническа основа, ще са виновни тези, които са допуснали да съществува партията ДПС. Това са: БСП(БКП). Много ми е странно как така ДПС се коалира с виновниците за възродителния преоцес??? Та те трябва да са първи врагове!!!
181
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като гражданин на БЪЛГАРИЯ се Възползвам се от правото си да мълча и да не споделя мнението си за вас....пък и да не създавам работа на *** да трият нецензурни изрази
180
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИН преди 15 години
Гуреливия момчурляк от с.Сирищник, синчето на видния текезесар Седефчо(какво име само-как издава неистовия стремеж на родителите му за малко лъскавост в ежедневието на калта и оборския тор...) ,момчето, което записа да следва история,защото с нищо друго нямаше шанс да влезе 75-а тодина, готовия на всичко тарикат-студент, само и само да му дадат някакво предимство пред останалите , което той със собствени качества не може да си извоюва и с готовност се гушна под крилото на партията-майка...този шмекер-родоотстъпник-интернационалист-интернагажда ч-комплексар-интересчия...той НЕ Е МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ!
179
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
Ей мишок, ти самия си имаш друго име - Гоце и освен това по всякакъв начин толерирате чуждоверското присъствие в България, навеждате се пред всеки и ако има размирици вие ще сте си виновни дето им давате власт на ***
178
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
..се извини, а няма да го замазва, както правят лидерите на ДПС и други партии.
177
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Добре го казваш момче! За много неща си прав, но за много други не си! Аз съм българин, но уважавам ВСИЧКИ ХОРА! За съжаление много от индивидите крачещи на два крака не са ХОРА а само използват етноса си за да се представят за такива! Освен това преди етноса всеки трябва да уважава ГРАЖДАНСТВОТО си! Защото то е, което те причислява към група ХОРА, сключили договор помежду си, наречен КОНСТИТУЦИЯ, който да спазват и да образуват една общност наречена ДЪРЖАВА, която да се грижи за и управлява техните ОБЩИ ИНТЕРЕСИ! А честните хора уважават и спазват договорите, които са сключили! Ето това малкото, но ВСИЧКОТО, което не се случва у нас! От тук произлизат всички беди! И като имаме опитът от всичко, което се е случило и се случва у нас, повярвай ми с най-искрено сърце ти казвам ДСП трябва да си върви не само от власртта но и от политическия живот на страната! Повярвай ми също, че това е в най-голям интерес на Българските граждани от турския етнос! Аз не харесвам и БСП например, но само ДСП е партия, която противоречи на конституцията, откъдето и да го погледнеш! От една страна се бори по название за нещо, което по конституция е постигнато-равните права и свободи, с което оспорва спазването на конституцията или казано с други думи демокрацията в страната, а от друга страна на практика е на етнически принцип! Поради стеклите се обстоятелства, само ГЕРБ е партията, която на настоящия момент може да отстрани ДСП. Съгласен съм, че Бойко е простоват и затова се издъни с недомислени изказвания, които веднага ще се използват именно от двамата "ШМЕКЕРИ", както той сам ги назова, но нямаме богат избор в момента. Това, което всъщност той искаше да каже за възродителния процес е , че идеята (не на процеса, понеже и той като такъв е метод) е да се приобщят всички етноси (най-вече Турския по това време) към единно гражданско общество, което да уважава и спазва конституцията на страната и да се уважават помежду си, а не да служат за проводници на чужди интереси, пък било то и на страни, в които техния етнос е основен - Турция. Другия голям гаф в неговото изказване е това за имената, с което също не съм съгласен! И в частта му за собствените имена, както и за окончанията на бащините и фамилните. Но Бойко не каза нещо много важно! Да подчертае, че в конституцията е записано, че официалният език е Българския и че всички граждани са длъжни да го знаят и ползват ЗДЪЛЖИТЕЛНО в рамките на служебните си задължения! Не може да се случва, както е ставало с мен по онова време бидейки в командировка в Делиормана, да не мога да си купя хляб или нещо за ядене, защото не знам как да си го поискам на Турски! Само ако аз като клиент (частно лице), което се обръща към продавача (служебното лице) не знам Български език може да се прибягва към други езици! Ето това е нещото, което Бойко искаше да каже но поради простотията си сгафи и то именно в полза на рафинираните "ШМЕКЕРИ"-Станишев и Първанов! Все пак той е сърцат и като се ограмоти и разбере какво е сгафил ще
176
0
 
0
 
! Отговори
Кьоравото преди 15 години
Боже, боже колко мъка има на тоя свят, боже!!!!
175
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Точно ти ли бе ШМЕКЕР!
174
0
 
0
 
! Отговори
m преди 15 години
А бе пич, ние не ви мразим по принцип.А ви намразихме когато започнахте да ни се врете в очите с вашите права и свободи.Да не би само вие да сте малцинство в България. Що не се замишлиш що не мразим евреи и арменци.
173
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
09, ти се оля с това изказване лаическо, като волен преди 3 години ми звучиш, то и той вече има променено поведение.С турчина съм съгласна , че не е виновен той за тези 5 века.Ей хора да ставаме граждани на света, какво сте се свили в черупките си и и ставате крайни националисти.
172
0
 
0
 
! Отговори
09 преди 15 години
ГОЦЕ ПРЕДАТЕЛЮ,МЛЪКНИ НАРОДА И ТЕРИТОРИЯТА Е БЪЛГАРСКА.МЕТЛА,ЗАТВОР ИЛИ ГИЛОТИНА,ТОВА Е ВЪЗМЕЗДИЕТО.БОРИСОВ МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ,НО ПРЕДИ ВСИЧКО МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА И ЕТО ТОВА Е ОСНОВНОТО,КОЕТО ЩЕ УБЕДИ НАРОДА ДА ГЛАСУВА НА СЛЕДВАЩИЯ ВОТ,КОЙТО ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ СПЕЧЕЛИ УБЕДИТЕЛНО.
171
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Заради тези 6-7% допълнително Бойко се ***. Това е истината ... много жалко. Можеше да потдържа разумната си политика и разумния си имидж, но не, той реши че е дошло времето да вземе лумпенизираните 6-7% на Атака. Ще му натежат обаче ... и ще го обърнат, явно не е толкова умен.