Свръхкритични сте към МВР, гневи се Станишев

Според премиера полицията е институцията, която символизира българската държавност
30 дек 2008 12:27, Красимир Ангелов
106
Свръхкритични сте към МВР, гневи се Станишев
Снимка: БГНЕС

“В момента има свръхкритично отношение към полицията и МВР и това е несправедливо”, отбеляза премиерът Сергей Станишев на церемонията за връчване на наградите „Полицай на годината”.

Той допълни, че МВР е институцията, която символизира българската държавност.

Станишев подчерта, че през годините на преход са извършени немалко експерименти и трансформации и в МВР, но тези промени са се налагали от изискванията на времето и са целели по-добри резултати и повишаване качеството на работния процес и модернизацията на условията на труд.

“Това, че има създаден нов синдикат, за мен е позитивно и така националното ръководство на МВР ще има силна подкрепа”, заяви още българският премиер.

Станишев отбеляза, че през тази година освен общото увеличение от 10 процента, ръководството на министерството е осигурило изпреварващо увеличение от юли месец с около 20 процента на заплатите на служителите в най-натоварените сектори на министерството в големите градове - София, Пловдив, Варна и Бургас.

Той посочи, че извънредно от ноември с 200 лева са били увеличени възнагражденията на дознателите.

“Хората, работещи в МВР, са с високо чувство на дълг, помагащи безкористно в дъжд, слънце, сняг, за охрана на обществения ред в страната”, завърши Сергей Станишев.

На свой ред вътрешният министър обяви, че е готов за срещи и за обсъждане на поставените въпроси със служителите на МВР.

Михаил Миков заяви, че от министерството му търсят решение за въпросите на полицаите, но "някой малко употреби основанията за недоволство у полицаите", каза той.

Сподели още, че ще има съкращаване на бройки, които не са от същинската функция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
гневен преди 15 години
Абе бастуни, а стига с тия смешни данъкоплатски простотии!!! На кво отгоре сте данъкоплатци???на 24 лева плосък данък дето я го платите я не ку.рами плащате. С актовете един полицай косвено внася годишно десетки хиляди левове, дето не сте ги виждали накуп, но само някви мижави проценти остават в МВР, затова няма пари. 20 акта по 50 лева -1000, да не говорим за по- високите глоби, аман от чули-недочули "данъкоплатци"драскачи!
64
0
 
0
 
! Отговори
2444 преди 15 години
ne sam kazalA,4e ne obi4am y4itelite,no ima nekoi koito dori sa po negramotni i ot men sled kato pi6at sofiAnci vmesto sofiqnci napravi si izvoda ako moje6 kolko sa inteligentni dano ne si i ti tolko intelekt kolkoto tqx
63
0
 
0
 
! Отговори
2444 преди 15 години
a vie kato se smqtate za mnogo INTELIGENTEN pravilno li e ot va6a strana da slagate imena kato ZLOBNI I ELEMENTARNI na xora koito si nqmate predstava za tqxnata sa6tnost???????
62
0
 
0
 
! Отговори
do 2444 преди 15 години
2444, нормално е неграмотниците да не обичат учители и интелигентни хора като цяло, защото им разбиват илюзиите, че имат нещо в главата. Нормално е и вместо да се изсмееш над смехотворните словесни дрисни на премиера да пишеш глупости на нещо, което не е съвсем български език, заяждайки се с хора, които с нищо не са ти виновни. За такива като теб - елементарни и злобни - е създадена лявата идея на левите китки като Гей Станишев. Пропуснал си само да поздравиш атеиста с Коледа.
61
0
 
0
 
! Отговори
критичен преди 15 години
А ти си твърде малко критичен към себе си.
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DA POMOLIM IZRAEL ZA POMOSHT
59
0
 
0
 
! Отговори
Провинциалист преди 15 години
Зависи какво разбираш под"голям град",явно в България са само 4 такива.Аз също не работя в толкова малък град и то на такова стратегическо място,където престъпността е по-голяма ,но кой ли го интересува това,проблемът е,че не съм от изброените 4.И аз искам да работя с по-голямо заплащане,но не дават,има ограничения,работя с дипломата си за средно образование,макар,че имам още две след това,но по-високо ниво.Та мисълта ми е,не да се разделят заплатите по това къде работиш,а какво работиш.Но защо ли си дрънкаме тук празни приказки,нито др.Станишев,нито др.Миков имат понятие от работата в МВР,но за съжаление сами сме си ги избрали/поне някои от нас/.
58
0
 
0
 
! Отговори
баба Лена преди 15 години
Станишев- ти си *** но не който ни разсмива а разплаква ! И които все още ти гласуват! Мъртви души са всичките около теб !
57
0
 
0
 
! Отговори
Желев преди 15 години
Др.Станишев,лош работодател сте.Моят шеф при ,,дъжд,сняг и пек,, ни кара да спираме работа и се шляем по барчета.Как мислиш работят тия за 200-300 лв.Не биждаш ли,че 90 % от полицаите са угоени като търтеи.Прави ми удоволствие да видя униформен с нормално телосложение.Какви ,,атлети,, боже.
56
0
 
0
 
! Отговори
2444 преди 15 години
spored men moje da im se yveli4i zaplatata,te ne sa revali kolkoto daskalite za yveli4enie,no policite pone ima za kakvo da iskat po golemi zaplati,dokato daskalite vlizat v 4as klatqt si krakata na tolpo,golemi vakancii i pak poly4avam mnogo pove4e ot edin policai koito rabotata mu e navan i v dajd i v snqg!!!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сер-Гей: Свръхкритични сте към преторианците с шкембенца, които ще трябва да опазят живота на нас от правителството и на дупедатите на 14-ти януари. Недейте! Ние разчитаме на тях. Дано само не запушат масово и не се отдръпнат от кордона!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...вярно сме много критични. Истина е, че полицаите нищо полезно не вършат и не си изпълняват задълженията и ден през ден се оставят безропотно да ги бият ***, пияници и наркомани, а те си го изкарват като бият протестиращи работници, ама иначе са добри момчета. Нека бъдем снизходителни.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
VIVA IZRAEL
52
0
 
0
 
! Отговори
Петров 123 преди 15 години
Абе Смешния Гей СТанишев няма ли да заоре в дупката и да не се показва вече че ако доиде тоз който трябва да е на влас да му облече раираната пижама . Ако го стори ще прекъсне частично поколението на безродния *** . Как не те е срам да кажеш че МВР е признак на държавноста е да като унищожихте армията респективно държавата и последните униформени *** отказват да ви пазят искаш поне да не ги плюят нема да стане *** . Полицаия е фурнаджиска лопата безродник демек който е на власт него охранява . Армията е държавноста но уви такава няма в БГ както и държавност разбира се
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВЛАДИМИР ТЕОФОЛУ- СРАМ МЕ Е ,ЧЕ САМ БАЛГАРИН!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КВО СТАНА С КОЗЕЛА НА парванов ИЗПАПАХА ЛИ ГО??????????????????????
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СВРЪХКРИТИЧНИ?!ЧЕ НАЛИ ПАРИТЕ СА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА-КАТО ВИЖДАТ ХОРАТА ТИЯ ТЪРТЕИ КАК НЯМА ДА СА КРИТИЧНИ,САМО ЗА ПАРИ ПЛАЧАТ ТИЯ МИХЛЮЗИ , А КЪДЕ Е СВЪРШЕНАТА РАБОТА?АКО ТОВА Е ИНСТИТУЦИЯТА КОЯТО СИМВОЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА......СРАМ....ИМА САМО МУТРИЗИРАНИ И КОРУМПИРАНИ МИХЛЮЗИ ПЛАЧЕЩИ ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ,АКО БЯХА СТОКА ЩЯХА ДА НАПУСНАТ И ДА РАБОТЯТ НЕЩО ПО ДОБРЕ ПЛАТЕНО НО ТЕ НЕМОГАТ,ТЕ СА НЕКАДЪРНИЦИ!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
до 44-ти преди 15 години
колега, прав си обаче аз работя в голям град и искам да съм на длъжност с по-голямо заплащане въпреки натовареността, обаче какво се получава - няма места. И от тук следва разделение на състава не само по големи и малки градове, но и по длъжности.След като има разделение на заплащането, трябва да се осигуряват и възможности всеки да си избира в кой сектор да работи.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АКО ИМАШ ПРЕДВИД ДАЛИ СЪМ ИМАЛ ПРОБЛЕМИ С ТИЯ ТЪРТЕИ-НЕ НЯМАЛ СЪМ.НО КАТО ЧЕТА ТОВА КОЕТО ПИШЕШ МАЙ ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ-НЕКАДЪРНО ЧЕНГЕ РАЗКРИТО СИ!
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Zadava se mnogo interesna 2009!