Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят

Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на "Газпром"
12 яну 2009 08:53,
108
Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се потърси отговорност от хората, които не предупредиха правителството за спирането на доставките на газ. Това са директорът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров и посланиците ни в Москва и Киев", заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов.

Според него тримата трябва да си ходят, защото не са изпълнили професионалния си дълг и не са служили на българските интереси.

Иван Костов смята, че премиерът Сергей Станишев трябва да уволни и министрите, които отговарят за това, че България посреща кризата без предвидените в закона запаси от мазут.

По закон страната трябва да има запаси за 70 дни, с които веднага при условие на криза да преминем към мазут. Това е некомпетентност и некадърност, която се плаща от всички хора, заяви още Иван Костов.

"Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на „Газпром“, като гаранция че ще бъдат обезщетени фирмите и гражданите. Това щеше да покаже на руската страна, че освен милионите загуби от това, че са спрели подаването на газ към Европа, има и допълнителни загуби от обстоятелството, че те не изпълняват договореното условие да доставят на Исакча, на румънската граница, необходимата за България газ“, смята Иван Костов.

Според него Русия и Украйна са ненадеждни партньори.

Според ДСБ протестите на хората в България са законни и основателни и по тази причина партията ще ги подкрепи.

"Казахме, че ще подкрепим протестите и ги подкрепяме. В БСП се вижда, че има голям страх от протестите", заяви още бившият български премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За какво по-точно става въпрос, че ми стана много интересно?
86
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
за yahoo-to
85
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
току-що проверих ама няма нищо!
84
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
все пак не разбрах какво му е лошото на това, че Нефтохим е продаден на Лукойл?...освен, че за Иван Костов няма политическа окраска на сделката!
83
0
 
0
 
! Отговори
бивш нефтохимик и СД преди 15 години
ами ,защото страх лозе пази. Наричай ме страхливец,но и ти беше на мойто място, щеше да си страхливец . По това време незнайно един от шофьорите на ген директор по това време го намериха удавен в морето посред зима . Версията беше ,че се напил и се хвърлил в морето. Да ама някой друг път.Аз когато бях по палатковите лагери и в града на истината ти вероятно си бил...... Така ,че правете си митингите и бунтовете. Нагледах се и се наслушах достатъчно . Лапай да лапаме ,а за народа никой до сега след 1989г не мисли.Не смятам с теб да споря,защото това се фактите,пък и каква полза.Мълчанието на агнетата.
82
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Драги съфорумци ! Имам запитване към вас далече от темата : НЯКОЙ ОТ ВАС ПОЛУЧАВАЛ ЛИ Е В АБВ ПОЩАТА СИ СЪОБЩЕНИЕ ОТ YAHOO ?
81
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
...........Тои Костов си го знае.Пита се защо се мотае по сцената.Ами да отвлече вниманието.Може и да е много прав,но вече всичко което изрича е все едно Дявол да чете Библията.В България няма кои да изхвърля политическата ***.А това е така защото политиците стоят над народа,над бизнеса,над нацията.Те са вся и всю.И си поръчителстват.
80
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
ами да те питам, юнако! като си толкова "вътре" в нещата и ги знаеш защо не изпълни гражданския си дълг да сезираш прокуратурата? или и ти си лапнал от рушвета, а?
79
0
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
KOSTOV, KAKTO I VSICHKI HORA, NE E BEZGRESHEN. NO NJAMA ALTERNATIVA, VSE PAK E NAJ-MOJESHTIJA I DOKAZAL SE DARJAVNIK.A ZA MINISTARA S 10% , BIH KAZAL: PO-DOBRE 10%, OTKOLKOTO, KAKTO SEGA- 50% I STUD!
78
0
 
0
 
! Отговори
бивш нефтохимик с 3 преди 15 години
Ей 57. Додо не ми говори за сделката с нефтохим ,защото по това време бях в "Подкрепа" на завода. Присъствал съм лично на кръгла маса с Костовчето. Да хитър е ама за себе си.Знаеш ли защо имаше един копувач, ами просто щото другите не даваха комисисионни / някъде към 10мл. дойлера,франко бецален./ Естествено ,че такива работи не се говорят и народа не знае. Защото, който много знае рано умира . Пусти страх.
77
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Много правилно, 74 ! За това май никой не се сеща ! Дрънканици от този род са си жив популизъм и Костов си го знае ! Ама все си мислят,че народа стои все още на старото ниво...
76
0
 
0
 
! Отговори
бивш седесар преди 15 години
Това не е 1994г .Майката ни таковаха тези от неговото управление. Ако беше всичко ок сега нямаше тези от триглавата ламя да са на власт.Ос..хте на п..те мерията.Днес по бтв само се пенише.
75
0
 
0
 
! Отговори
десебеееееееее преди 15 години
Кво се правиш на ощипана госпойца,бе маймун!ВСИЧКИ СТЕ ЗНАЕЛИ ,какво ще се случи 20 дена предварително!?
74
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 15 години
Костов пак е вдигнал температура, май. Или изключително много държи да ни навре в шамарите. Г-не Костов, знаете ли какво означава на дипломатически език отзоваването на посланик, м?
73
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
Точно вие ли, които казвате че медиците в Либия (които са български граждани) са си били виновни и са си заслужили смъртните присъди и гниенето в затвора повече от 8 години за варене на ракия, та сега ПАК ЛИ ВИЕ ще връщате същото управление и ще решавате съдбата на българския народ??? Е, браво! Тогава ГОРКО МУ НА НАРОДА... ВИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
Комунистите пак *** форума, И.Костов им действа разхлабително от страх да не дойде пак на власт,защото този път прошка няма
71
0
 
0
 
! Отговори
кокалче мазно сладич преди 15 години
Сигурно и речта вече му е готова,ЗА ДА ОГЛАВИ ПРОТЕСТА УТРЕ!
70
0
 
0
 
! Отговори
А.Г преди 15 години
Май нищо не разбирате - мазут.Костов , Лукойл , бсп, дпс , дсб и тъй нататък само дрънкате ! Има си закон защо не се изпълнява от изпълнителната власт ? А той е : страната трябва да има запаси за 70 дни от алтернативни горива !!! Ако тава беше изпълнено нямаше да има грам проблем !!!
69
0
 
0
 
! Отговори
Честен преди 15 години
бръщолеви антируски лоунги и изпуска важни детайли. Първо украинския мафиот Ющенко спря кранчето на България, докато Газпром все още, в течение на денонощие подаваше газ, които не стигаше до нас. И към Ющенко трябва да се предявят претенции за компенсации - но как така, че той е "димократ" от американски тип като Костов....гъзоблизници, подли и продажни ***...
68
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
да се измете *** от парламента , правителството и президентството на 14 януари от 11 часа пред парламента