Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят

Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на "Газпром"
12 яну 2009 08:53,
108
Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се потърси отговорност от хората, които не предупредиха правителството за спирането на доставките на газ. Това са директорът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров и посланиците ни в Москва и Киев", заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов.

Според него тримата трябва да си ходят, защото не са изпълнили професионалния си дълг и не са служили на българските интереси.

Иван Костов смята, че премиерът Сергей Станишев трябва да уволни и министрите, които отговарят за това, че България посреща кризата без предвидените в закона запаси от мазут.

По закон страната трябва да има запаси за 70 дни, с които веднага при условие на криза да преминем към мазут. Това е некомпетентност и некадърност, която се плаща от всички хора, заяви още Иван Костов.

"Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на „Газпром“, като гаранция че ще бъдат обезщетени фирмите и гражданите. Това щеше да покаже на руската страна, че освен милионите загуби от това, че са спрели подаването на газ към Европа, има и допълнителни загуби от обстоятелството, че те не изпълняват договореното условие да доставят на Исакча, на румънската граница, необходимата за България газ“, смята Иван Костов.

Според него Русия и Украйна са ненадеждни партньори.

Според ДСБ протестите на хората в България са законни и основателни и по тази причина партията ще ги подкрепи.

"Казахме, че ще подкрепим протестите и ги подкрепяме. В БСП се вижда, че има голям страх от протестите", заяви още бившият български премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
14/01 - ЗА МЯСТОТООт: cvВеликият Български народ е казал: -"ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА, А МОТИКА... ИЛИ... НА ЗЛА КРУША ЗЪЛ ПРЪТ..."Договорите за членство в НАТО и ЕС и Конституцията, СА КАТЕГОРИЧНИ:- Правителствата ни са ДЛЪЖНИ да се грижат за непрекъснатия икономически и социален просперитет на Нацията и да осигуряват най-важните ресурси, от поне два источника или да осигурят съответните ефективни заместители. Минималния срак за КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ е 70 дни!- На базата на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПЛАТФОРМИ, те са длъжни да разработят ИКОНОМИКО-СОЦИАЛНИТЕ си управленски програми.- На горната база да СЪСТАВЯТ ГОДИШНИТЕ БЮДЖЕТИ..., но единствената програма която имат, най-вече последните две правителства и която преизпълняват е, да ГРАБЯТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ!!!ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ ПОТГОВОРКИТЕ..., а опозицията Е ДЛЪЖНА ДО 14.ЯНУАРИ ДА ЗАЯВИ В МЕДИЙТЕ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!!- лично е отговорен за ОТНОВО СПРЕНИТЕ търгове за автомагистрала Тракия!!!- Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!!ПИТАМ,КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА...С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???п.п. Не забравяйте паролата: - 14/01 -Пред Парламента!
66
0
 
0
 
! Отговори
J.B преди 15 години
Аз също зная за кого ще гласувам.За сега.Защото съм от тези които мръзнаха преди 10-11 години по улиците на София и тогава същият Твой др.Костов непрекъснато ни повтаряше от трибуната пред храм паметника Ал. Невски , че няма да ни излъже ! Да ,ама НЕ . След падането си от власт ,на коференцията на СДС ,същият този Иван Костов , каза , че той е извървял негивият път и сеге ние /плебса/ трябва да сме го настигнели !? По добре да си стои там и ни чака.
65
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
е марионетно ,докато траеше войната със Сърбия. Подобна роля сега играе Саакашвили и Юшченко.Така ,че не ми го хвали управлението на КОСТОВ КАТО НЕЗАВИСИМО.ВСИЧКО СЕ ДИКТУВАШЕ ОТ ВЪН. Хайде със здраве и чети повече история ,зада видиш как вървят дипломатическите отношения преди всяка война.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов и външният му министър не може да отговарят за всеки който е решил на своя глава да ходи и да работи зад граница..Не са изпратени сестрите там по държавна линия..А и се видя и разбра по-късно, че май не са много много невинни сестрите ни.. в такива каши се бяха забатачили .. Сега даже не се и поглеждат една друга..
63
0
 
0
 
! Отговори
ISKAM VECHE DA SUM T преди 15 години
BULGARI MOI SANARODNICI MEN ME E SRAM OT VAS! DANO UMRETE V ADKSI MUKI OT GLAD I STUD ZASHTOTO VIE GO ZASLUJAVATE! GOSPODIN KOSTOV I GEN>ATANASOV SA EDINSTVIENITE JELAESHTI I MOJESHTI POLITICI KOITO BIHA POMOGNALAI NA BULGARIA! A VIE KOITE NE GI HARESVATE ZAMINAVAITE NA BUZLUDJA I DECATA DA ZIMRUT PREDI VAS!
62
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
що не си ходиш в любимия Сибир където ти е мястото? а пък любимите ти лекари май бяха прибрани и заради валутни далаверки, варене на ракийка, което в Либия е углавно престъпление! И ти искаш когато държавата беше рухнала да се хвърли да спасява тия кокошкари, които като кацнаха тук вместо да коленичат и да целунат българската земя започнаха пазарлъци за обезщетения! И като ти беше толкова развито селското стопанство защо нямаше хляб и мляко?Като ти работеха любимите блокове на АЕЦ защо имаше режим на тока?
61
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
няма да ги върне защото и няма да може и да управлява а тези които крадат вече са в ГЕРБ и пак ще крадат а Костов пак ще изпадне в безмълвие
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явлението Костов е пагубно за България. Този преподавател по политикономия на социализма и горещ привърженик на системата се събуди една сутрин в леглото до партийния секретар и двамата вкупом станаха върли капиталисти и противници на Русия. Защо? Ами защото нямат вече полза от това поведение. Успя с хитри постъпки да оглави СДС, да отстрани безкористните демократи и започна голямото разграбване на държавата заедно с неговите приближени. Това което е създадено от българския народ беше приватизирано от шепа политици чрез подставени лица. Спомнете си за господин 10%. Той толкова участия има, че е назначил специални хора да следат къде има дялове и да търси дивиденти. И макар тези престъпници да имат толкова много, Костов изгони ген. Пешлеевски, че му фактурирали ремонта в Драгалевци. Нагли и долни хора, без никакъв срам и съвест. Костов никой не е забравен и нищо не е забравено. Ако не се съберете с Герб си вън от политиката и вътре в затвора.
59
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Искаш смяна на посланиците вКиев и Москва , азабрави провала на твоите посланици в Либия, та цял свят се ангажира да ти оправя гафовете с медицинските сестри. Трябваше ти и твойта външна министерка сега да сте в затвора, а не в парламента.Нали си бил най успешният премиер, само този гаф те поставя на последно място, да не говорим за спрените реактори на Козлодуй и съсипаното земеделие и промишленост. Егати гьон сурата!
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз знам за кой да гласувам. А кои според теб са големите партии, според теб са БКП?
57
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
ьйде престанете да си каканижете едно и също! Лукойл 1.беше единствения купувач на Нефтохим и 2.Нефтохим конструктивно работи само с руски нефт! Или може би трябваше да принудим Шел или Бритиш петролиум да го купят и после да внасят нефт от Русия? Аман от червеникави мислители!
56
0
 
0
 
! Отговори
J.B преди 15 години
Точно за такива като теб , България я управляват комунисти от 1944 година. Ами те точно тава желаят.Колкото по малко хора гласуват толкоз по добре за тях / комунистите/ Колкото повече хора гласуват за малкити партиики , дато няма да преминат 4% - също е много добре. В новият пармамент ще са пак те - БКП и ДПС. Така че 41 Партията си знае работата. Ти и много такива като теб точно това правите.
55
0
 
0
 
! Отговори
Ти преди 15 години
Само не мога да разбера как опозицията си позволява да се изкарва загрижена за родното благо, а управляващите не!Ако вкарваха 50% от негативната енергия, която влагат за да навредят на правителството, в това да му помагат, положението щеше да е много по-добро и много от пропуските на правителството щяха да не съществуват.... Просто не виждам как разумно мислещ човек би гласувал за когото и да било от опозицията, която ден след ден просто показва, че е сбирщина сметкаджии.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Въпреки кусурите му, Костов си остава най-интелигентния политик в новата ни история!! Това е! Колкото и да не се харесва на красните гнидоци :)))
53
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Газта е конкурентно гориво на мазута и бензина. Костов продаде Нефтохима на Лукойл и вероятно има най-голям интерес да няма газ. Освен, че Лукойл ще направи повече печалби от миналите на бензин таксита и миналите на мазут топлофикации се заформя и прилична причина за организиране на бунт. Бунтът при успех ще качи отново на политическата сцена най-гнусната комунистическа мафия състояща се от лукановия човек Костов /Луканов е бил резидента на КГБ в България/ и бодигарда на Живков - мафиота-сикаджия Бойко Борисов. Този филм вече сме го гледали 1992-1994, но май-някои са го забравили... Както виждате Костов се присламчи към студентския протест. В миналото много от днешните политически величия и шоумени минаха през организираните от Луканов студентски стачки и двадесет години определяха политическия и културния ни живот.За добро ли? Сега наследника на Луканов се присъединява към протеста на студентите или просто продължава изпълнението на плана за овладяване на властта, започнал с убийството на момчето в студентски град? Службите и кръговете, към които принадлежи Костов имат девиз - целта оправдава средствата - не биха се спрели пред нищо - нито пред активно мероприятие за да бъдат спрени парите от ЕС, извършено от Румен Петков, също човек на Луканов, нито биха се спрели пред убийство /убийства/.Нормално е човек да не понася ситуацията, в която живеем, но нека си помислим на къде ще отведат нашата енергия старите муцуни, а също и да помислим за кого трябва да е нашия гняв.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поздрави Дядо Мраз :)
51
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Цитираното от него е една част от истината за управлението на г-н Иван Костов.Ако трябва да се посочи конкретно за основните положителни резултати,следва да се посочат:1. Отказ да приеме настоятелните искания на НАТО и САЩ за даване на убежище на бежнци от Косово през 1998г.Това накара външния свят да се съобрази с България за първи път от 60 години.2 . Отказ да даде разрешение за преминаване през въздушното пространство на България на руски десантни части за Косово и Сърбия.Този отказ е един от последните,които България е правила срещу Русия.Съглашателството с нея и безропотното изпълнение на руските искания доведоха да сегашните кризи с газа,транзита през България и такива срамни за страната ни действия на партиите от Тройната коалиция.3 . Договаряне на цени на газа за период 2000-2100г.на ниво 3 пъти под международните.За разлика от правителството на г-н Иван Костов,това на Станишев ненужно предоговори предсрочно нови цени,които са възможно най-високите в Европа.4. Започна преговори с ЕС и за 1 година договори половината "глави" на възможно най-добри условия за страната,включително затваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ след 2010г.Това веднага беше променено от Симеон с подкрепата на БСП и ДПС.Така,че четете и старите вестници,които с болка и мъка съобщаваха за успехите по времето на управление на г-н Иван Костов.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украйна е нормален партньор. Който си има собствен газ. И мазут. Собствено Украйна не страда от номерата на Русия. Както и няма интерес да и партнира в безумията и.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АЗ СЪМ МЛАД ЧОВЕК И ХАРЕСВАМ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАНИШЕВ!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Искаш смяна на посланиците вКиев и Москва , азабрави провала на твоите посланици в Либия, та цял свят се ангажира да ти оправя гафовете с медицинските сестри. Трябваше ти и твойта външна министерка сега да сте в затвора, а не в парламента.Нали си бил най успешният премиер, само този гаф те поставя на последно място, да не говорим за спрените реактори на Козлодуй и съсипаното земеделие и промишленост. Егати гьон сурата!