Не чух, не видях, ама сте жалка картинка

Според премиера има опити за политизиране на протеста, но „българските полицаи показаха много висок професионализъм“
15 яну 2009 16:00,
492
Не чух, не видях, ама сте жалка картинка
Снимка: БГНЕС

„Правителството остава отворено за диалог с всички протестиращи“, заяви Сергей Станишев и допълни, че винаги ще има желаещи политици, които да се възползват от протестите на гражданите.

„Вчерашните картинки на сблъсъци между полицията и част от протестиращите, по-точно – съзнателно организирани провокатори, действително заслужават голямо съжаление“, допълни премиерът, въпреки че точно в деня на протеста той отлетя на спешна среща с Владимир Путин, която завърши с неясен резултат.

По думите му българските полицаи са показали много висок професионализъм „от гледна точка на това, че стремежът беше да се осигури общественият ред“, каза той.

„Това е принцип, към който правителството ще се придържа винаги. Защото и в българските медии изтече достатъчно информация за съзнателно създавана организация за опорочаване на протеста и злоупотреба на протестиращите за съвсем други цели.

Днешното развитие е ново. Виждам една ясна тенденция за стремеж за употреба на протестиращите и за политизиране на протеста.

Това се върши от част от опозиционните политически сили, които са известни именно с тези традиционни похвати.

Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили. Стремят се отново да се възкачат на граждански протести.

Променя се динамично и съставът на протестиращите, защото очевидно се прави и политическа организация“, изтъкна Станишев.

По думите му основания за протести винаги ще има. Какво означава искането – качествено образование – за един ден да се преодолеят трупани проблеми 20 години, попита Станишев.

Как да отговори правителството на тезата: „Всички са боклуци, да ги изметем, при положение че идват демократични избори?”, попита още той.

А иначе днешният протест приключи.

Точно в 15,00 часа бе даден край, съобщиха го по мегафона, така както съобщиха и часа за начало на поредната акция на младите хора - утре, от 11,00 часа на същото място, на площада пред Народното събрание.

Всички полицейски части обаче разположени от началото на протеста, останаха по местата си.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
471
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалка картинка сте - ратаи и *** квикат за права. Вашето единствено право е да умрете по команда.Всичко останало е ваше задължение, както и това да сте статисти в държавата на ДС.
470
0
 
0
 
! Отговори
moreto преди 15 години
Ани разкажи за други начини:)
469
0
 
0
 
! Отговори
РП преди 15 години
И Алеко съм чел и много други знайни и незнайни автори Бачо,но орговорът ти не ме впечатлява.Говориш ми за програми, за измишльотини.Програмите за които ми говориш може да важат за всички други народи, но не и за българския,нали виждаш че у нас наи важния закон Конституцията не се спазва от най важните хора в държавата, ти ми говориш за програми.Говориш ми ,че било важно кой брои гласовере,ДА безспорно е много важно това,но ако всички ние отидем да гласуваме така, както някои наши сънародници, дори на преброяващите ще им е малко трудно да променят вота, аколкото до това че "ние сме" ги избрали ,така е.Дали си отишъл лично ти, някой твой познат, някой от твоето семейство или приятел, те са избрани от нас,от всички които се считаме че сме част от народа на Пепублика България,затова написах 'ние'.Ако продължаваме с "прозорливоста" по същия начин, мога да кажа само,БОГ да ни е на помощ!
468
0
 
0
 
! Отговори
Ani преди 15 години
Dokoloto razbiram izkazvaneto, izvedeno v zaglavie, e formulirovka na avtora. Mislq,che ne e neobhodimo dopylnitelno najejavane na situaciyata po tozi nachin.
467
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ЗАЩОТО ВЕЧЕ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СИ ЧОВЕШКИ ПРАВА..."ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"..."Член 25: Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " Синдикатите бяха честни и обявиха, че;- "Жизненият минимум" е 180лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. Всеки, който получава по-малко за труда си, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!Е И..., какво от това, ЗА ДА ПОПРАВИ ОБЩЕСТВЕНОТО ЗЛО..., ПАРЛАМЕНТАРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО НАПРАВИ ЛИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?...Отговора е НЕ!!! С което ТО узакони АХМЕД ДОГАНОВАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА политика на ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, КОЯТО ВЕРОЯТНО РЪКОВОДИШ..., е още по-зле...ОТ ИМЕТО НА Е.С., г-н Марк Грей каза: ..."...Мога категорично да заявя, че в ЕК няма никакви планове да се публикува последващ доклад във връзка с европейските средства за България през ноември..., ЕК има намерение да изпрати нови мисии в България... След това ще подготвим междинно, осъвременяване (на докладите). Кога точно, не мога да кажа.... Може би през януари, може би в началото на февруари..., А след това през лятото ще подготвим следващите "големи" доклади. За тях също не мога да посоча дата ... Но зная много добре, че през 2009 година ще се случат различни събития...(избори и ново правителство...)Човека Ви го казва в прав текст......"- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България...КАКТО ВИЖДАШ НАИСТИНА САМО ТИ НЕ СИ ЧУЛ И ВИДЯЛ ПОЛОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...!!!
466
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе кво стана с убиеца на Георги Стоев, ами на Кюлев, или други? Нито някой го е чувал нито виждал напоследък
465
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каква армия? Каква полиция? Получих заплаха за изселване и смърт от "кръчмаря" във входа на блока, в който живея защото поисках СЪБРАНИЕ на съсобствениците. Отидох в полицията, за да ме защитят, а дежурният полцай ми обясни, че няма време да се занимава с глупости?????? Страх ме е от тези ***, които държат къчма в жилищен блок . Към кой да се обърна?
464
0
 
0
 
! Отговори
kuker преди 15 години
НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЛИ КАЗВАШ ЧЕ Е ЖАЛКА КАРТИНКА , ГАМЕНЧЕ , ВЕДНЪЖ НИ НАРЕЧЕ ЦИРКАТЖИИ , СЕГА ЖАЛКИ...... ТОЯ НАРОД ЩЕ ТЕ ВКАРА В ЗАТВОРА ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО Е ДА СИ ЖАЛЪК. ТАМ ТИ Е МЯСТОТО, В ЗАТВОРА, А НАЙ ДОБРЕ НА ФУРГОНЧЕ НА ПОЛЕТО ЗА ДА СТРОИШ НОВИТЕ ПЪТИЩА НА РОДИНАТА . ТОВА ТЕ ЧАКА!
463
0
 
0
 
! Отговори
ГЛАС преди 15 години
Президента призова да увеличът заплатите на ПОЛИЦАЙТЕ няма да протестират утре ! Те се оредиха постигнаха целите си ръководството видя ,че изпълняват заповеди !Не изкам да се храня от пари които са ми дадени че бия жени и деца !А вие какво ще слугувате по 12 часа на някои партиен велможа с фирма за да издържате с данъците си полиция и армия за да бият децата ви докато изкарвате заплати те им мже и да оправят и женте ви защото това заслужавате щом си плащата данъците и ви е страх !
462
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Sorry, не ти бях прочел поста докрая :))) Просто като видя вече някой да казва че "сме си ги избрали' и се вбесявам!
461
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ЧЕ МАЛКО ЛИ ОБЛАГИ ИМАТЕ ВОЕННИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА. И ТОВА ВИ Е МНОГО КОЕТО ПОЛУЧАВАТЕ. СТАНИ НАЕМЕН ВОИНИК И ТОГАВА ИСКАЙ. А НЕ ИЗЦЯЛО НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА- 40 ДНИ ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК- ХОТЕЛИ И ХИЖИ В НАЙ-КРАСИВИТЕ КЪТЧЕТА НА БЪЛГАРИЯ- ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВАТА, НА ГЪРБА НА НАРОДА, КОЙТО ЕДВА ЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ЗАЩИТИТЕ АКО СЕ НАЛОЖИ. ТА ПОЛОВИНАТА ОТ АРМИЯТА НЕ ЗНАЯТ ОТ КЪДЕ СЕ ХВАЩА АВТОМАТА. ЩЕ ВИ ПРИЗНАЯ ЗА АРМИЯ, КОГАТО ВИЕ СИ ПЛАЩАТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО, А НЕ ХОРАТА ОТ НАРОДА ДА ВИ ГО ПЛАЩАТ
460
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Веднага си личи, че не си чел Алеко!НЕ Е ВАЖНО КОЙ КАК ГЛАСУВА- ВАЖНОТО Е КОЙ КАК БРОИ БЮЛЕТИНИТЕ!Освен това хората гласуваха за предизборни програми, които не се спазват. Обществения договор не се спазва от властимащите- избирателите са в правото си да искат промяна. И да излагат исканията си по всякакъв начин. Така че хайде стига с гласувал-негласувал, а? Ставате смешни вече! Никой не е гласувал за спиране на еврофондове, за мизерно здравеопазване, за мизерни пенсии, за полицейско насилие, за политическа безотговорност.Едно не може да им се отрече на БСП- знаят как да изкарат народа и посред най-лютата зима за да ги свали.
459
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PRAV SI BRAT4E,6TO ZA MALOUNI VODA4I???HORATA ISKAT SMYRTA NA OPRAVLQVA6TITE A TE DRYNKAT NQKVI NEQSNOTII,EGATI NEKADYRNITE STYDENTI
458
0
 
0
 
! Отговори
РП преди 15 години
Всички, които са ни управлявали до сега и ни управляват в момента са избирани от нас чрез избори,друг е вупросът кой е ходил на тези избори и кой не е,а колкото до управляващите те са такива,защото всички ние сме им позволили да се държат с нас така безцеремонно и нагло.Това,което се коментира толкова дни вече за мен лично не беше протест.Толкова ми бяха смешни изказванията на"организаторите",те имали 19 искания,протеста не бил политически и други всевъзможни глупости,без ясна цел,те самите незнаеха защо са там.Явяваха се разни момчета и си дрънкаха техните си неща и се скъсваха да уточняват,че нямат политически искания.Напротив хаховци, точно исканията ви са политически, защото ако политиците си вършеха работата отговорно вие нямаше да сте пред Парламента.И още нещо искам да кажа,че всеки митинг трябва да има ЛИЦЕ,да има човек който може да каже ясно,какво иска и да може да поеме отговорност.Толкова ли беше трудно да се каже,че хората се събират с едно единствено искане,тези управляващи да си отидат,да се смени самата система,защото е по вече от ясно, че така не може да се живее повече и чак след това да се изредят всичките искания,които в никакъв случай не са маловажни.Това беше една пародия или опит за протест, но не и протест в истинския смисъл на думата.Протест е тогава, когато хората излязат спонтанно на улицата,без някой да ги уговаря дни наред,че еди на коя си дата,ще има някъде"протест".
457
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i v latviq horata protestirat ve4er
456
0
 
0
 
! Отговори
D преди 15 години
Благоприятни услоия за труд и живот на военослужещите !Другите кучета ги яли е социялни помощи за най закъсалите
455
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AMI KAKVO 4AKAME TOGAVA A ???? ZA6TO I NIE DA NE GI ODARIM VE4ER ,HAIDE DA SE PORAZMARDAME MALKO ,GARCIQ ,FRANCIQ,ITALIQ,HORATA TAM GI MA4KAHA VE4ER
454
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
Мартин е на 20 години. Променям името, защото той ме помоли. Прекарал е в Първо РПУ повече от 24 часа, сега чака отпред. "Какво чакат всички?",питам. "Чакат адвокати, някои родители не са съгласни с обвиненията." Мартин обяснява, че са го нарочили за дребно хулиганство. Казали му, че е псувал служителите на реда, хвърлял е лед и камъни. Той не смята така. "Псувал съм ги, да, защото биеха, нищо не съм хвърлял." Моля го да ми разкаже какво се е случило миналия ден. Как е попаднал в ареста. Обяснява ми, че не е бил в основното меле, а някъде към средата. По едно време полицаите са започнали да избутват хората и така са стигнали до него.Отношение"Един ме хвана и ме влачи 40-50 метра до едно бусче, където ни натъпкаха 15-тина човека. През това време изядох бая палки", усмихва се накриво момчето. Докато са го влачили, му е паднал телефона. Така остава без връзка с близките си. Питам дали е имало полицейско насилие в районното през нощта. Отговаря утвърдително. "Бяхме в една зала 30-тина човека, на столове. Понякога като влизаше полицай удряше стоящите наблизо. Униформен попита едно момче дали е бит. Той каза, че е. Накараха го да си вдигне ръцете. Вдигна ги. "Щом си вдигаш ръцете, значи не си бит. Е сега ще видиш какво е бой." После го изведоха. Едва ли са му разказвали вицове", продължава ужасния си разказ Мартин. По думите му в началото на вечерта групата от задържани е била много по-голяма, но първо са пуснали непълнолетните, след това тези, които нямат възражения към обвиненията. "Аз съм тук да си отстоявам правата. Родителите ми знаят, подкрепят ме", уверен е Мартин.Джентълменството не е с униформа
453
0
 
0
 
! Отговори
H преди 15 години
Говори др Първанов по телевизията ще си свиваме разходите ще има безработица ще освояваме фондовете на ЕС не ги ли спряха !Ще вземат мерки срещу безработицата !Контрол на данъчните ама върху кого баба ми ли ще я контролират дали си е платила данък сгради увеличен с 50 %
452
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ДА НАИСТИНА СМЕ ЖАЛКА КАРТИНКА, ЗАРАДИ НАЧИНА НИ НА ЖИВОТ, ДО КОЙТО НИ ДОВЕДЕ ТОЗИ ЖАЛЪК ПРЕМИЕР.ЖАЛЪК ПРИМИЕР - ЖАЛЪК НАРОД - ЖАЛКА ДЪРЖАВА - ЖАЛКА КАРТИНА