Не чух, не видях, ама сте жалка картинка

Според премиера има опити за политизиране на протеста, но „българските полицаи показаха много висок професионализъм“
15 яну 2009 16:00,
492
Не чух, не видях, ама сте жалка картинка
Снимка: БГНЕС

„Правителството остава отворено за диалог с всички протестиращи“, заяви Сергей Станишев и допълни, че винаги ще има желаещи политици, които да се възползват от протестите на гражданите.

„Вчерашните картинки на сблъсъци между полицията и част от протестиращите, по-точно – съзнателно организирани провокатори, действително заслужават голямо съжаление“, допълни премиерът, въпреки че точно в деня на протеста той отлетя на спешна среща с Владимир Путин, която завърши с неясен резултат.

По думите му българските полицаи са показали много висок професионализъм „от гледна точка на това, че стремежът беше да се осигури общественият ред“, каза той.

„Това е принцип, към който правителството ще се придържа винаги. Защото и в българските медии изтече достатъчно информация за съзнателно създавана организация за опорочаване на протеста и злоупотреба на протестиращите за съвсем други цели.

Днешното развитие е ново. Виждам една ясна тенденция за стремеж за употреба на протестиращите и за политизиране на протеста.

Това се върши от част от опозиционните политически сили, които са известни именно с тези традиционни похвати.

Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили. Стремят се отново да се възкачат на граждански протести.

Променя се динамично и съставът на протестиращите, защото очевидно се прави и политическа организация“, изтъкна Станишев.

По думите му основания за протести винаги ще има. Какво означава искането – качествено образование – за един ден да се преодолеят трупани проблеми 20 години, попита Станишев.

Как да отговори правителството на тезата: „Всички са боклуци, да ги изметем, при положение че идват демократични избори?”, попита още той.

А иначе днешният протест приключи.

Точно в 15,00 часа бе даден край, съобщиха го по мегафона, така както съобщиха и часа за начало на поредната акция на младите хора - утре, от 11,00 часа на същото място, на площада пред Народното събрание.

Всички полицейски части обаче разположени от началото на протеста, останаха по местата си.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
451
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няма значение дали ще гласувате за Гербпросто отидете и гласувайте - но не за най-пресните крадци - БСП ДПС НДСВако не ви устройват партиите, направете вие партия, все пак сме паритйна демокрация, и станете кайто Майка Тереза - без облаги за себе си и за смейството си, но и без семейство защото веднага ще започнете да се грижете повече за него отколкото за обществените интереси - човешко е, жената с вили и коли и сметки, децата в Америка, Англия Швейцария и т.н.но все пак стига лицемерие
450
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По жалка картинка от тая физиономия няма.
449
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Това са действия на милициите в Русия (протеста на вносителите на автомобили втора употреба), Турция, Беларус, Китай, Куба, Северна Корея, Африка. В тези държави така действат властимащите!!!В ЕС- можете да видите в Гърция (най-пресен и близък пример)- за да не пострадат невинни никой не е тръгнал да бие!Естония- същото!Никой не ги нарича "***", никой не е тръгнал да ги съди или осакатява.Да не говорим за протестите във Франция, Испания, Германия и т.н. Нищо общо нямат действията на полижиите там с това, което направиха нашите милиционери. Изодът- нашитъе политици И ПОЛИЦАИ живеят още в комунизма (или поне се стремят да го върнат), използват комунистическите начини за справяне с народното недоволство.ЕНИЧАРИ- така ги наричаха. НЕ, ПО-ЛОШО! Еничарите са били отвличани като деца и от малки са им промивани мозъците. Тези се продадоха като възрастни. Политиците за петрорубли- полицаите за 50% увеличение.СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ, СРАМ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН СА ТЕЗИ ДВЕ КАСТИ!!!
448
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
КЪДЕ Е ОБИКНОВЕННИЯ ГРАЖДАНИЯ ?ТАЗИ СУТРИН ПО БНТ ИМАШЕ ДЕБАТ МЕЖДУ МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИ, СТУДЕНТИ И ЕКОЗАЩИТНИЦИ И СЪОТВЕТНО ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ БСП, ДПС И НДСВ.ТОГАВА ЗА КАКВО ХОДИМ ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА? НАЛИ КЛАУЗАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЕДНА ЗА ВСИЧКИ - ЗА ПО ДОБРО БЪДЕЩЕ !ВЧЕРА КАТО НАПРАВИХМЕ ЖИВА ВЕРИГА ЗАЩО НЕ НИ ПУСНАХА ДА ОБИКИЛИМ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ЗАЩО НИТО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ НЕ ИЗЛЪЧИ ТОЗИ МАТЕРИАЛ? ЗАЩО НЕ ПОКАЗА КАК НИ СПРЯХА С НАИСТИНА МИРНОТО НИ НАМЕРЕНИЕ?ПИТАМ ОБИКНОВЕННИЯ ГРАЖДАНИН ЗАЩО ГО НЯМАШЕ В СТУДИОТО?КОЙ ЗАЩИТАВА НЕГОВИТЕ ИСКАНИЯ?1. МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА НЕ 120 ЕВРО НА МЕСЕЦ, А ПОНЕ 300 ЕВРО.- ЗАПЛАТИТЕ В СЕКТОРИТЕ НА ЗДРАВЕООПАЗВАНЕТО НА СЕСТРИТЕ И САНИТАРИТЕ ДА БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ, ЗАЩОТО ЛЕКАРЯТ БЕЗ СЕСТАРАТИ САНИТАРЯТ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НИЩО- ЗАПЛАТИТЕ В СЕКТОРА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ДА БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ - - ЗАЩОТО ТРЪГВАЙКИ СУТРИН В 8ч. НА РАБОТА НИЕ СИ ОСТАВЯМЕ ЦЯЛ ДЕН ДЕЦАТА В ТЕХНИТЕ РЪЦЕ.- И В ОЩЕ МНОГО ДРУГИ СЕКТОРИ2. ЗА НОРМАЛЕН НАЧИН НА ЖИВОТ,- ПО-ДОБРО И КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕООПАЗВАНЕ ОТ НЕКОРУМПИРАНИ ЛЕКАРИ,- ПО-ДОБРО И КАЧЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ОТ НЕКОРУМПИРАНИ ЛЕКАРИ, 3. БЕЗ КОРУПЦИЯ В СЪДЕБНАТА И ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА, 4. БЕЗ СТРАХ ДЕЦАТА НИ ДА ХОДЯТ ПО УЛИЦИТЕ, 5. ЗА БЕЗПЛАТНО И КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ,6. ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ ДА СМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА БИЛО ТО ДЕПУТАТ, - БИЛО ТО МИНИСТЪР, - БИЛО ТО МУТРА,А НЕ САМО ОБИКНОВЕННИЯТ ГРАЖДАНИН ДА ОТГОВАРЯ ПРЕД ЗАКОНА И ДА ПЪЛНИ ЗАТВОРА, ЗА ОТКРАДНАТА КОКОШКА ИЛИ ОТКРАДНАТО КЕБАПЧЕ ИЛИ ЗАЩОТО Е ПАЗИЛ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА.ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО СИ НАПРАВИХА ПО НЯКОЛКО ХОТЕЛИ И ПАЛАТИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО И ПО БАЛКАНА НИ, НЕКА ДОКАЖАТ ПРЕД БЪЛГАРИТЕ ОТ КЪДЕ И КАК СЕ СДОБИХА С ПАРИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ТЕРЕНИТЕ И ЗАСТРОЯВАНЕТО ИМ.
447
0
 
0
 
! Отговори
аристотел преди 15 години
По думите му българските полицаи са показали много висок професионализъм от гледна точка на това, че стремежът беше да се осигури общественият редГолям професионализам да биеш майки и деца които си ходят по булеварда ВВТ пуснаха мартериял в които се видя отивайки към орлов мост полицията вместо да задържи един с маска които побягна се нахвърли срещу едни момичета на по 14 години!!!
446
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe haide da se saberem 20 000,da vidim togava,tezi vidqha 4e se sarajda grajdansko ob6testvo i sega 6te pravqt vsi4ko vazmojno da presekat negovoto razvitie
445
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
SNIMKATA NA TOZI PLYH E TO4NO ZA NIKROLOG
444
0
 
0
 
! Отговори
nani преди 15 години
kakav profesializam se iska da natupa6 niakolko mal4ogana i pensioneri na po 60-70 godini `tova e polesno i ot da otkradne6 davka ot hlape
443
0
 
0
 
! Отговори
аристотел преди 15 години
Смяната на името не означава ,че ще си променят и нравите и акъла ! Вълкът козината си мини нрава не Видяхме ,че предизвикаш ли ги БОЙ БОЙ БОЙ а ни лъжеха ,че преди 10.10.1989 Биели СЕГА НЕ !!!Аз съм виждал МИЛИЦИОНЕР защото съм на възраст и само осетих страхъ на баща ми от него !
442
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
провокаторите на първият митинг бяха платени от службите на ДС, злепоставяйки в частност ДСБ и СДС!медиите тиражираха и продължават да тиражират глупости по този въпрос..Няма нормален десен политик, който да даде пари и да каже че това е от името на неговата партия, защото това ще я злепостави!а я да видим кой има връзка и контролира наркопазара..ми бившите и настоящи кардинали от слружбите..!така че съдебната система да се сезира и да започне разследвания в тази посока1Голямата манипулация за омаскаряване на ДСБ и СДС е в действие!да си спомним атентата през 1925г в "св.Неделя"Комунистите имат опит не от вчера..Масово на избори и не с празни бюлетини или недействителни а всички заедно да гласуваме срещу червените олигарси и кардиналите от ДС!време е да убедим нашите близки, роднини , приятели от провинцията и най-малките селца да гласуват срещу червените велможи!това е пътя, друг изход няма!БСП+ДС=ГЕРБ...АТАКА...ЛИДЕВ..ВМРО..НДСВ
441
0
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
като се пишеш българин, що наричаш народа си жалка картинка.
440
0
 
0
 
! Отговори
Невидим преди 15 години
Тоя не е виновен утре ще го забравят както забравиха Жан Виденов ! А ще ни се смее щом сме прости да ги търпим два мандата . ОСТАВКА ВЪн ВСИЧКИ МУТРИ И ОЛИГАРСИ
439
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
433. - 09:49 - От: АнонименББ /наричайте го както искате, биг брадър, бойко борисов и т.н./ беше в заговор с червената *** за да разпръснат протеста. Видяхте ли го сега колко струва този мушмурок. Гласувайте за ГЕРБ и ще гледата на живо екранизацията на книгата на Оруел "1984"
438
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ето форума на детебиячите,вижте им само писаниятаhttp://police.ba4ka.com/и аватарите им си ги бива,това са болни хора
437
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
Интересно защо българските полицаи страшно много ми приличат на беларуските милиционери
436
0
 
0
 
! Отговори
moreto преди 15 години
Както и да говори и да спори в историята на Бг това правителство и този мандат ще оставят следа като кулминация на корупцията и народната мизерия, че дори и международно признати. Какво ли един ден ще кажат поколенията и ако е жив още СС какви ли истории ще разказва? Да се надяваме, че няма отново да фалшифицират Бг история и да изкарат СС новия Ал Стамболийски.
435
0
 
0
 
! Отговори
moreto преди 15 години
да бият и да се криятсега могати да не чуват и да не виждатобаче идват изборине могат да пуснат полиция да бие народаза да гласува за червените
434
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не ртръгнахте да сваляте правителството миналата година? Сега 6 месеца преди изборите няма смисъл
433
0
 
0
 
! Отговори
moreto преди 15 години
Ни чул, ни видял. Аз да допълня - ни лук мирисъл.Така просто може да определи поведението му през почти целия мандат като премиер.Сам си го признава и е много горд от това.
432
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ББ /наричайте го както искате, биг брадър, бойко борисов и т.н./ беше в заговор с червената *** за да разпръснат протеста. Видяхте ли го сега колко струва този мушмурок. Гласувайте за ГЕРБ и ще гледата на живо екранизацията на книгата на Оруел "1984"