Кой какво гризна от баницата

ГЕРБ отнесе най-голямото парче, за РЗС – корички
6 юли 2009 10:06,
220
Кой какво гризна от баницата
Илюстрация: Dnes.bg


На база 100 процента обработени протоколи от страната и чужбина резултатите от парламентарния вот на 5 юли са следните:

ГЕРБ с лидер Бойко Борисов печели 39,71% от гласовете.
 
Коалиция за България с водач Сергей Станишев печели 17,70% от гласовете.
 
ДПС с лидер Ахмед Доган взима 14,46 на сто от вота.
 
За Атака с водач Волен Сидеров гласове са пуснали 9,36% от хората.
   
Синята коалиция на Мартин Димитров и Иван Костов взима 6,76% гласовете.

РЗС с лидер Яне Янев пък едва мина бариерата и влиза в парламента с 4,13%.

Под 4%-та бариера остават Лидер на Христо Ковачки с 3.26% от гласовете, и НДСВ на Симеон Сакскобургготски с 3.02%.

Всички останали партии имат резултати по-малко от 1%.

Най-добре от тях са се представили Зелените с 0.51% от гласовете.

ЦИК оповести и разпределението на мажоритарните мандати.

На база 99% обработени протоколи 26 от мажоритарните кандидати са на ГЕРБ, а 5 са на ДПС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българина гласува точно като наплашен и бит ***. Толкова години го бият от екрана с "доганизация" и "ново робство" като с мокър *** по главата, той мига на парцали и гълта пропагандата като качамак. Накрая с овчия си мозък решава, затваря очите и скача ... Сега ще чакате промяна... пожарникаря каза, че нищо не е обещавал и през следващата година да не се очакват чудеса. А на следващата вече ще е "открил" койму пречи.
138
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
Много доволния, че кметчето отлетя, май не си наясно, че премиера и мнозинството командват кмета, поне в София е така. И да беше си ви останал Софиянски, та да затънете още. Човека си ви каза, че 50 % от ДДС ще си остава за София, както трябва и да си е. Че сега европроектите, които са били спрени от великата тройна коалиция, ще се задвижат и драстично ще ви подобрят инфраструктурата и ще ви решат проблема с ***, ще се спре грозната практика с разменките и продажбата на безценица на имоти
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Jal mi e za Emeto Maslarova.....tolkova behse "Socialna" i za "Dobre obrazovanoto" ni Premier4e............ Koi sega shte se griji za nas??? Ah Boiko kolko si LOSHLOSH BOIKO,LOSH BOIKO,LOSH BOIKO,LOSH BOIKO,LOSH BOIKO,..................LOSH KOSTOV,LOSH KOSTOV,LOSH KOSTOV,LOSH KOSTOV,LOSH KOSTOV,LOSH KOSTOV
136
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
СЪНАРОДНИЦИ, БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ГЛАСУВАХТЕ И СПАСИХТЕ БЪЛГАРИЯ!!!
135
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Борисов победи безпорно, но има да си мечтае за изборни резултати постигани през 90-те. Аз не гласувах и не съжалявам. Борисов е по-добре да е "ШЕФ" от колкото Станишев. Обаче не смятам че има потенцял да оправи законодателната система на страната и т.н. Да не забравяме че 40 % от българите не го подкрепиха, вкл. и аз. Т.е. Трябва мъжки да поработи за да спечели доверито на тези хора и на мен. Относно работата му като кмет. Мисля , че се справяше, но не достатучно.
134
0
 
0
 
! Отговори
do 128 преди 14 години
gaden kumunist,umirate,vremeto vi izte4e,jalko 4e triabvashe vsi4ki da platim skupo za da iz4eznete edin put za vinagi.bokluci kradlivi.Boiko moje da ne e cvete,no nego go pere grandomaniata da ostane vuv istoriata i za tova vsi4ki se nadiavame da svurshi rabota,horata kakto vinagi glasuvaha za po malkoto zlo...........kradlivi komunisti,napravihte Bulgaria nai bednata i korumpirana strana ot EU.
133
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 14 години
Догане , да ти изсухне семето *** мазен. Хубавото е ,че това е за последна година. А този предател Калфин трябва да бъде съден!!!
132
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
На всички българи: ЧЕСТИТА ПОБЕДА! На вас от ДПС ще кажа, че именно вашия скъпоценен Доган натрапи расизма. ГЕРБ има в редиците си и мюсюлмани, и българи мохамедани. Никой от тази партия не е обиждал мюсюлманското население, или както вие се наричате - турци. Набийте си го в главите веднъж за винаги: ВИЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ С РАЗЛИЧНО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ! Който нарича себе си турчин, би следвало да е гражданин на Турция.
131
0
 
0
 
! Отговори
Martin of Prague - д преди 14 години
точно това изказване ли те накара да отидеш и да гласуваш? :)
130
0
 
0
 
! Отговори
Любо преди 14 години
Брей всичко можеш да прочетеш тук!
129
0
 
0
 
! Отговори
до "кърджали&q преди 14 години
Личи си какво ти е образованието щом си написал Кърджали с малка буква.Повето турци не знаят как да си купят хляб на български, а са ми тръгнали да гласуват за ДПС...Като не ви харесва толкова в България, защо не вземете да се изнесете в южната ни съседка. Така и така повече от половината el dorado имате двойно гражданство....
128
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
НАй готиното е, че кмета вече го няма :). Сега *** да му мислят. Повечето ми познати гласуваха "наказателно" срещу кмета, именно за да се разкара :) И той се разкара. Е бати кефа. Вече Борисов няма да е проблем само на софиянци :). Честито на печелившите. Много съм доволен цхе кметчето отлетя :)
127
0
 
0
 
! Отговори
катя преди 14 години
м, аз не споря, просто изказването на Доган, че той разпределял парите от бюджета в България, ме накара и мен и много българи да искам да го няма
126
0
 
0
 
! Отговори
Антикомунист преди 14 години
Бойко победи, *** комунисти и турци! Българите показаха,че могат да се обединяват. А *** дето не могат да говорят български вън от България без право на глас.
125
0
 
0
 
! Отговори
до Катя и Мустафа преди 14 години
защо не си преместите глупавия спор в някой чат-канал,а само спамите тук? Не виждам къде вашите пост-ове са свързани със статията.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
как си се отървал къде е злината -убил ли си я махнал ли си я от тук -пак е някъде а къде е - в болниците в гробищатав гетата къде е и какво е взела със себе си ?????колко човека е прибрала??????та за гробища ли работиш или за болести??
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да- гледам, че изгубилите много ги е яд и пускат глупавите си коментари! Надявам се скоро да ви е съвсен неуютно, когато четете за ефективни присъди на ваште хора!
122
0
 
0
 
! Отговори
катя преди 14 години
до Мустафа: нямам предрасъдаци, живя с момиче, което ходи с турчин, ама не от тези българсиките, а истински-студент от Истанбул, и нямам нищо против него, той не смята, че ДПС трябва да е във властта, няма държави с новини по национална телевизия на турски, замисли се, това расизъм ли е или обективизъм, даде се шанс на ДПС да покаже, че може да се грижи за държавата-провал, вече всичко е загубено
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да Сашо! Но мутрите са БСП!
120
0
 
0
 
! Отговори
Martin of Prague преди 14 години
Как да има празнични шествия когато този вот беше наказателен по отношение на предния кабинет.ББ не е алтернатива,той просто се оказа на правилното място в точния момент.Мрънкаше последните години колко лош бил тоя или оня,колко зле вървяло всичко ... сега да видим дали ще може пак да се оплаква.То когато не искаш да направиш нещо ... намираш си хиляда причини.А и причината е като *** - всеки я има.