Генерал Ваньо Танов оглавява Агенция "Митници"

Бившият шеф на ГДБОП осветли митнически далавери на ДПС
6 авг 2009 15:02,
60
Генерал Ваньо Танов оглавява Агенция "Митници"
Снимка: Булфото

 

Ваньо Танов ще оглави Агенция "Митници", обяви финансовият министър Симеон Дянков.

Сред задачите на новия директор Дянков посочи прекратяване на контрабандните канали, прозрачност, пълна проверка на публикациите за нарушения в митниците.

Танов обяви, че опитът му в ГДБОП ще му позволи нещата в българските митници да се променят и да тръгнат в по-добра насока.

Той обясни, че все още не знае кои ще бъдат неговите заместници в агенцията.

Бившият шеф на Главната дирекция за борба срещу организираната престъпност (ГДБОП) е човекът, извадил на бял свят разработката „Лиани“, която е насочена срещу "черните каси" на ДПС.

"Лиани" пък води началото си от делото "Сови", в което бяха установени редица митнически далавери.

Според неофициална информация "Лиани" започва през 2006 г.

През февруари 2007 година работата е спряна, за да се възобнови през април 2008 г., след смяната на Румен Петков.

Още по темата

След смъртта на Ахмед Емин – началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, опозицията обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Сигналът за "Сови" пък бе подаден от ДСБ и в него се твърдеше за разработка под това кодово наименование.

Според тъмносините по време на разработката са събрани множество данни за корупция, която е организирана и контролирана от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
емо преди 14 години
Абе,тоя нали го уволниха за нерагламентирани връзки с мафиоти.Абе ние сме си за е. не,че сме избрали тази мутра за премиер.
58
0
 
1
 
! Отговори
ЗНАЕЩИЯТ преди 14 години
Нов бардак със стари *** не се прави...старо правило важащо на 100%в БГ.Но явно някои го е забравил !Генерала добре,но му трябват експерти,за да се справи с митническата мафия.А той си оставя за заместник най-големия бандит с бяла якичка и мишок на мафията Красимир Николов,които повече от 12г.е в различни свързани схеми за кражби от държавата,чрез фирмите на съпругата му и изградена своя мафиотска група от служители в РМД София,покровителстван от службите и "партията любима",като спонсор.
57
0
 
1
 
! Отговори
о.р. ст.лт. преди 14 години
Какъв генерал. Не е ли пенсионер. Или само военните отиват в резерва, а ченгетата и пожарникарите са до живот.
56
0
 
1
 
! Отговори
фон Смолхаузен преди 14 години
Кой е генерал Ваньо Танов?Ваньо Танов започва работа в МВР през 1985 г. като оперативен работник в Първо РПУ-Русе. Последователно е шеф на Второ РПУ в града и на звено "Полиция" в РДВР-Русе. През 1991 г. оглавява отдела "Тежки престъпления", а през 2002 година става шеф на цялата дирекция. ???????? Нещо ШОКИРАЩО?
55
0
 
1
 
! Отговори
фон Смолхаузен преди 14 години
А бе не мога да те разбера, какво досие бе? Той нали работеше в полицията? Кой го е крил този факт?
54
0
 
1
 
! Отговори
minimax преди 14 години
Ne e vajno kakvi 6te rabotqt....ve4e i nerodeniq mi sin znae 4e vsi4ki vyv vlastta i okolo neq sa 4engeta....rabota da vyr6at e vajno.Na vremeto DS e davala po 50 stotinki na moq 2 ba6ta da kazva koi vliza v " Ceco Spasov "...i ako ne iska re6etki.Ima edna pogovorka .." nee lud tozi koito qde banicata a tozi.....
53
0
 
1
 
! Отговори
Министър Цветанов преди 14 години
Разбира се,че ги знае!!И не може иначе,защото сам той е с доказано досие ЧЕНГЕ.Преди няколко години му извадиха досието на показ,когато се кандидатира за кмет на Русе.Но сега на новата служва той ще опъне чадъра над крадливите ченгета,защото и сега ги има по високите етажи на властта.
52
0
 
1
 
! Отговори
фон Смолхаузен преди 14 години
Какво досие да му вадят,и кво да вадят с него ... нали работеше в полицията...Кой не знае това в Русчук?
51
0
 
1
 
! Отговори
Бате бойко преди 14 години
Да,но е доказано ченге,защото преди години му извадиха досието.Сега пак ли с ченгета ще работи правителството?Нещо да кажеш?
50
0
 
1
 
! Отговори
фон Смолхаузен преди 14 години
Всеки русенец,ще ви каже,че Ванката е пич!
49
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 14 години
Ясно е, че всички в новата влст са завършили с отличие някой богословски практически факултет. Не ме гледай какво правя, слушай какво ти казвам!..... Вчера обявиха, че "генерал" Ваньо Танов НЯМА да поеме митниците, защото нищо не разбира от митници, а днес вече получава поздравления като началник на Агенция Минтици. Защо ли новото управление започна да понамирисва още първата седмица, откак яхна властта, време ли няма?....
48
0
 
1
 
! Отговори
Генералисимус преди 14 години
Наздраааве, хлъц..., Ваньо, сипи още по едно, че съмна...Хлъц....
47
0
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 14 години
Ама кой гопвори за чисти митници. Боко първо го пращаше да овладее русенската митница, сега му дава да овладее цялата митница. А то и от сметките на Дянков си личи, че не става въпрос за спиране на контрабандата, за която преди месеци твърдяха, че била милиарди левове. Дянков сега се надява на нещо към 500 млн. Явно остава сериозан остатък, който трябва да се овладее. А Ревизоро не ги може тези работи. Трябва си човек с опит.
46
0
 
1
 
! Отговори
Pilat преди 14 години
.... КАТО ГИ ИЗХАРЧИ НЕ КАКТО ТРЯБВА ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА!!!
45
0
 
1
 
! Отговори
Pilat преди 14 години
Добре - съгласих се - всички мрънкаме, но гледаме как да скатаем данъците!!!НО (голямото НО) - Плащах данъци в пълния им размер в продължение на 4 години (целият ми трудов стаж е в частния сектор) при това на доста висока заплата и ...... НАКРАЯ, 450 МИЛ. ХВЪРЛЕНИ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ - НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ, РЕМОНТ НА МС ЗА 2500euro/м2 И Т.Н. Е ЗАЩО ДА ГИ ПЛАЩАМ - ЗА ДА СТАВА ТОВА ЛИ????Като се очисти тази *** пак ще ги плащам - НЕ САМО ИСКАМ ДА ЗНАМ ЗАЩО, НО И ИСКАМ ДА СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ НЯКОЙ .....
44
0
 
1
 
! Отговори
БРАВО преди 14 години
Точно така трябва! И това трябва да е само началото. Няма знчение, от какво разбираш, важното е да си предан на партията. Трябва да назначим полицаи и за шефове на болниците, на училищата, на банките да видим тогава ще продължава ли този разврат в България.
43
0
 
1
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Съгласен съм с 41, но не харесвам, обидите, използвани в поста му. Не така с обидите, де. Аз бих казал, че всеки иска България да се оправи, а всеки търси начин да прецака държавата и казва: "Какво ми е дала държавата, че да не мамя!", ами мамиш себе си, като излъжеш държавата на следващата година ще се бръкнеш ти повечко пари за данъци и такси, ако си ги плащаш.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе,нещо много генерали станаха.Тихомълком май се превърнахме в генералска държава.То генерал,милиционер,генерал,милиционер стана май.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
гледам всички на чужд гроб плачете.България искали сте да се оправи.Ами кой от вас *** скапани не краде ,не нарушава закона,обича ближния си,не завижда ,а???*** парчета сте и затова тази държава е на този хал.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещо неразбрах за активното мероприятие с червения кръст докъде стигна.И като искат толква чисти митници що не избраха ревизоро ,любим е на всички ,но явно не и на власта