Генерал Ваньо Танов оглавява Агенция "Митници"

Бившият шеф на ГДБОП осветли митнически далавери на ДПС
6 авг 2009 15:02,
60
Генерал Ваньо Танов оглавява Агенция "Митници"
Снимка: Булфото

 

Ваньо Танов ще оглави Агенция "Митници", обяви финансовият министър Симеон Дянков.

Сред задачите на новия директор Дянков посочи прекратяване на контрабандните канали, прозрачност, пълна проверка на публикациите за нарушения в митниците.

Танов обяви, че опитът му в ГДБОП ще му позволи нещата в българските митници да се променят и да тръгнат в по-добра насока.

Той обясни, че все още не знае кои ще бъдат неговите заместници в агенцията.

Бившият шеф на Главната дирекция за борба срещу организираната престъпност (ГДБОП) е човекът, извадил на бял свят разработката „Лиани“, която е насочена срещу "черните каси" на ДПС.

"Лиани" пък води началото си от делото "Сови", в което бяха установени редица митнически далавери.

Според неофициална информация "Лиани" започва през 2006 г.

През февруари 2007 година работата е спряна, за да се възобнови през април 2008 г., след смяната на Румен Петков.

Още по темата

След смъртта на Ахмед Емин – началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, опозицията обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Сигналът за "Сови" пък бе подаден от ДСБ и в него се твърдеше за разработка под това кодово наименование.

Според тъмносините по време на разработката са събрани множество данни за корупция, която е организирана и контролирана от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
русенец преди 14 години
Русенци на изборите за кмет не позволиха на мафиота да изпълни задачата на ГЕРБ да овладее русенската митница, сега Боко напук на народния вот му дава цялата митница.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sazdavaneto na Lainani republiki na Zloto po sveta e Osnoven Sataninski Biznes na komunisticheskite Oligofreni po sveta...A Vastanovavaneto na ZARSTVO BALGARIA e Osnovna Zel i Zadacha na Balgarskia Narod za da Zivee Otnovo Dostoino i Bogato kakto v ZARSTVO BALGARIA...
37
0
 
1
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Еи сега аз този човек настава време разделно! Дато се има в предвид ,че до сега в митниците се подвизаваше милиционерска мафия!Сега ще се види на кого ще е по- верен генерала ! На довчерашните си побратими или на новите си господари! Ще видиме заедно! Нали е казано " По делата им ще ги познаете" ! Дали този след като знае всички милиционерски крадци в митниците ще ги прогони ! Или и него ще включат в далаверата?!?!?
36
0
 
1
 
! Отговори
митничар преди 14 години
ЩО ВИ Е СТРАХ ОТ РЕВИЗОРО, БЕ? ЩО? НАЛИ СТЕ ОТВОРЕНИ. НАЛИ УЖ СЕ ПИШЕТЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА. ВСИЧКО Е КЬОРФИШЕК.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оня долен комунистически *** и дългогодишен шеф на митниците Христо Кулишев трябва да лежи доживот в затвора! *** комунистическа ***, най-накрая го изхвърлиха от митниците.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
РЕВИЗОРО РЕВИЗОРО ! ! !ИСКАМЕ СИ РЕВИЗОРО ! ! !
33
0
 
1
 
! Отговори
Ros преди 14 години
kakav Vanio Tanev,kakvi 5 leva,g-n Borisov?Tochno tozi li,vijte mu fizionomiqta,vijte mu godinite,nqma nachin da ne e BSP kadar,kade e Revizoro,zashto ne pokanihte nego,mnogo hora predpolgam biha vi zadali sashtiqt vapros?Kade e Revizoro?
32
0
 
1
 
! Отговори
излъган преди 14 години
защо те учудва,той министър-председателя има връзки с пашата и маджо,та ваньо да няма..айде холан,нали всички са от един отбор.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Де го Ревизоро ? Що го махнаха от митниците ?
30
0
 
1
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 14 години
Пропуск някакъв имат в Борисовата партия! Някаква грешка са допуснали! Здравния министър не е милиционер! Как така?!?! Да го сменят!
29
0
 
1
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Леле,щом тоя,където го отстраниха за нерегламентирани връзки с криминално проявени лица ще е шеф на митниците?!?!?!?! Б.Б съвнсем го удари през просото!
28
0
 
1
 
! Отговори
Женерал "Х" преди 14 години
Абе у секо министерство и управление си требе женерал, на другите специалисти им неаме доверие. Те за това ги произвеждаа женералите на конвейр, та да стигнат за секаде сега. Ама и да не стигнат, че ги произведеме "Ножо у нас, лебо у нас".Абе милициаонерска ни работа.....Само незнам, тоа манечкио женерал, гномчето, дека че го деваме. Най добре шеф на кенефите да е, ке му отива....
27
0
 
1
 
! Отговори
ЖЖ преди 14 години
Когато родителите ти са те зачевали, явно са били мъртво пияни и е станала грешка!
26
0
 
1
 
! Отговори
Capo di tutti capi преди 14 години
Ние българските контрабандисти, кат разбрахме, че колегата Ваньо е станал шеф на митниците, направо се нас.ахме от страх и тържествено обещаваме, че повече няма да контрабандираме. Освен ако кума на Големия Маргин не ни нареди!
25
0
 
1
 
! Отговори
излъган преди 14 години
поредния авер на Боко тиквата се урежда с пост...ехх,защо ли мислехме че ще става нещо по различно...вече съжалявам че гласувах за герб
24
0
 
1
 
! Отговори
dr. Red преди 14 години
Бойчо, Боцко, Боценце! *** защо не вземеш и наш Бриго бе душко! А Имаме и по-*** на нафталин другари! Пардон борци за демокрация и етническа толерантност! Като казах етническа толерантност та ми дойде и идея - след като турчин ще ни оправя културата дай на *** министерството на финансите! На некой *** армията, на китаец икономиката! На арабин борбата с тероризма и т. н. Нещо почна да се излагаш мойто момче, а аз лично те имах за свестен! ТЮ язък!
23
0
 
1
 
! Отговори
Парамов преди 14 години
... Метресите ще обслужват малко по-елитна клиентела.Сериозно - от това, че не е свързана митницата с НАП, което новия финансов министър обеща бързо да направи, а предишните бавеха, държавата е загубила няколко милиарда, а отделни лица са спечелили известно количество милиони.
22
0
 
1
 
! Отговори
oha преди 14 години
Toq 6e opravi rabotata100proc.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 20 / Герберчето / несме комунисти несме и сини,сиви , зелени, оранжеви ,*** и др а сме си едни обикновени хора , които живеем с надеждата Баългария да се оправи но като ги виждаме тези стари личности / кариеристи/ на изгрева но новия ден и виждаме , че пак ще бъде излъгани и отчаяни В.Танов русенлии за кмет не си го избраха а Б.Борисов с него ще вкара в ред митниците
20
0
 
1
 
! Отговори
ШАМАРИТЕ УТРЕ преди 14 години
Искам Бат Бойко да не спира да пляска устатите ***! Тези тук във форума също! Червени ***! Нещастници!