Мъничко, червеничко - с чужда карта гласува. Що е то?

Провинилите се от БСП се изчервиха пред шефката на НС
10 сеп 2009 12:30, Красимир Ангелов
105
Мъничко, червеничко - с чужда карта гласува. Що е то?
Снимка: БГНЕС

 

“Депутатите, които вчера са гласували с чужди карти, са изпитали чувство на срам от това, което са направили”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в кулоарите на парламента.

Цачева допълни, че провинилите се 11 депутати са от Коалиция за България.

“И с обикновено око се вижда, че от групата на ГЕРБ и от парламентарните групи, които ни подкрепят присъствието им в парламентарната зала е почти 100%“, добави шефката на парламента.

Тя поясни, че специализираната обществена поръчка за монтиране на системата за гласуване с биометрични данни в Народното събрание е обявена като договаряне и в нея участва само една фирма.

Още по темата

Председателят на парламента обяви, че ако се постигне добра цена ще се подпише договора, а последната отсрочка към фирмата кандидат е до другия петък.

Новата система за гласуване с карти с биометрични данни все още не работи, но се очаква да стартира от 1 януари 2010 г.

В момента тече договаряне по обществената поръчка, която е наследена от 40-ото НС.

Цената на системата ще бъде малко под 300 000 лева без ДДС, обобщи Цачева.

Същевременно депутатът от Коалиция за България и говорителна БСП Корнелия Нинова заяви, че не няма идея кои нейни колеги от парламентарната група са гласували с чужди карти.

“Ако това е така, аз не го приемам за редно”, бе краткият коментар на Нинова.

"Регистрацията и гласуването с чужди карти е проблем от дълги години, но едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата”, коментира от своя страна депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сега разбрахме какво е мъничко червеничко.....а какво ли е мъничко с гладко мозъче...безцветно...
62
0
 
0
 
! Отговори
Депутатин преди 14 години
"Регистрацията и гласуването с чужди карти е проблем от дълги години, но едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата, коментира от своя страна депутатът от ДПС Рамадан Аталай.Това ме ДПС не са в час е казано в прав текст от техен депутат. Нима гласуването с чужди карти не показва за правещия го, че приетите по този начин закони са майтап. Тук идва и въпросът а трябва ли д се спазват "майтапчийските" закони!?
61
0
 
0
 
! Отговори
Пешо S-класа преди 14 години
Пълни *** са комунистите и дпс. Нямат работа в парламента! Народе, събуди се и виж тия *** дето ги избираш какви ги вършат. Срам изпитали! Директно оставки да си дават без право на замяна на депутата.
60
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
ami povecheto deputati smiatat che sa si svarshili rabotata kato sa se namaknali v parlamenta i sega razpustat sled iztoshtitelnata predizborna kampania, nali sa na darjavnata iasla veche, kvo da se napavat da hodiat tam vseki den. Plus tova sa zaeti s organizirane firmite na saprugite, sinovete i drugi rodnini ot 1va i 2ra raka. Vij ako vzemat da gi uvolniavat za "neizvineni" ste sa pred vratata na parlamenta predi chistachkata
59
0
 
0
 
! Отговори
@ преди 14 години
Абе аз мога ли да попитам тази Цецка защо не вземе да даде по 20 лева на ден на журналистите от някоя телевизия да прегледат записите си и да извадят в ефир гласуващите с чужди карти, проверката на народните представители (т.е. кой е закъснял или не е дошъл на робота), а ми ще ми дава на някаква фирма за детски играчки (щото това е точно такова нещо) по 300 бона и кусур...
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много странно как уж умни хора са в това НС, а никой от тях не може да измисли, или не иска нещо, което да изтръгне манталитета на политиците да гласуват с чужди карти. Толкова ли е трудно при влизане поне да се проверяват със списък? За това ли харчат парите на дънакоплатците? За нови технологии, които БГ политици старателно залъгват системата? Кой заблуждаваме, че ставаме за нещо не мога да схвана! И като са потънали от срам какво? Вземи тоя срам, да мерси.
57
0
 
0
 
! Отговори
Владимир Иванов преди 14 години
Хаха, какво друго да каже нахалното същество от ДПС, чийто лидер го учи на подобно поведение от години.
56
0
 
0
 
! Отговори
баста преди 14 години
крайно време е да започнат да им публикуват снимките и имената
55
0
 
0
 
! Отговори
johnnie преди 14 години
Тия гадове... цял живот гадости правят.
54
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 14 години
да не мислите, че им е лесно да са глупави :) то не е като да муат кибаппп4инцъъттъ ва
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 49:Толкова глупава аналогия като твоята предизвиква да ти дам една още една по яка такава.Значи, къв е проблема приятелката/жена ти да я оправи някой друг. Подсъдно ли е ? Нали ти си на работа/зает си с нещо важно/ а жената си го иска, да го е!
52
0
 
0
 
! Отговори
Milanski преди 14 години
Имам идея, ако гепят някой да гласува с чужда карта, да му спират машинката за гласуване и да му дават едно голямо табло на което да пише с маркер гласа си, (за, против, въздържал се) и да го вдига високо. Така да се знае от всички кои са гадните измамници.
51
0
 
0
 
! Отговори
eks преди 14 години
ПОЧТЕННОСТ, а ти си един глупав човек и дървен философ! Може и да имаш морал, но си ГЛУПАВ! Аз живея от 10 години в Германия, и от опита който имам тука, мога да ти кажа, че немците не са толкова дисциплинирани, не! Просто контрола там е изключителен! ЗАТОВА СА ДИСЦИПЛИНИРАНИ! ЩОТО СА КОНТРОЛИРАНИ! Аналогията с нашите депутати е, че те ще правят каквото трябва, СЛЕД като има начин да бъдат КОНТРОЛИРАНИ! чус
50
0
 
0
 
! Отговори
Casper преди 14 години
Купуването и продаването на гласове е ппестъпление... Не забравяйте това, тъй популярно, послание, господа депутати! Смятам че е истина и "подмяната на гласове е престъпление" и ако мога да добавя - в особенно големи размери. Все пак едно е да подмениш един глас, съвсем друго е този глас да е с тежеста на хиляди...
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещо не се светвам. Какво му е толкова лошото гласуването с чужда карта. Аз като дам някой приятел да ми пусне писмо в пощата, това подсъдно ли е? Същото е и с картите - казва му как да гласува и му дава картата ... Какви затвори, какви глоби, какви пет лева ...
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имената и да ги съдят за измама... ....аз ако отида в банката с чужда лична карта да искам пари.... сигурно само срам ще изпитам.
47
0
 
0
 
! Отговори
$ преди 14 години
Чета за тези системи за следене на ползването на чужди карти, биометрични данни и друга хайтек апаратура за .... контрол. И това за отговорните НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. Ами те да не са някакви хулигани, бягащи от час в училище?! Нали уж трябва да са ни най-отговорните, най-съвестните наши представители на висок форум... Пфу!
46
0
 
0
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 14 години
Гласуват с чужди карти, щото самите те са избрани с чужди гласове.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мъничко червеничко с куха кратунка що е то?
44
0
 
0
 
! Отговори
Griffin преди 14 години
Гласуването с чужда карта е съществен проблем, г-н Аталай. Подобно деяние поставя под съмнение коректността на ДВАМА народни представители, които по груба сметка представляват интересите на около 40000 избиратели. 4-*** гласували с чужди карти влияят на интересите на 160000 избиратели. В Турция не знам как е, но в Европа такива неща не искаме да има.