Мъничко, червеничко - с чужда карта гласува. Що е то?

Провинилите се от БСП се изчервиха пред шефката на НС
10 сеп 2009 12:30, Красимир Ангелов
105
Мъничко, червеничко - с чужда карта гласува. Що е то?
Снимка: БГНЕС

 

“Депутатите, които вчера са гласували с чужди карти, са изпитали чувство на срам от това, което са направили”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в кулоарите на парламента.

Цачева допълни, че провинилите се 11 депутати са от Коалиция за България.

“И с обикновено око се вижда, че от групата на ГЕРБ и от парламентарните групи, които ни подкрепят присъствието им в парламентарната зала е почти 100%“, добави шефката на парламента.

Тя поясни, че специализираната обществена поръчка за монтиране на системата за гласуване с биометрични данни в Народното събрание е обявена като договаряне и в нея участва само една фирма.

Още по темата

Председателят на парламента обяви, че ако се постигне добра цена ще се подпише договора, а последната отсрочка към фирмата кандидат е до другия петък.

Новата система за гласуване с карти с биометрични данни все още не работи, но се очаква да стартира от 1 януари 2010 г.

В момента тече договаряне по обществената поръчка, която е наследена от 40-ото НС.

Цената на системата ще бъде малко под 300 000 лева без ДДС, обобщи Цачева.

Същевременно депутатът от Коалиция за България и говорителна БСП Корнелия Нинова заяви, че не няма идея кои нейни колеги от парламентарната група са гласували с чужди карти.

“Ако това е така, аз не го приемам за редно”, бе краткият коментар на Нинова.

"Регистрацията и гласуването с чужди карти е проблем от дълги години, но едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата”, коментира от своя страна депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама все глупости се вършат...и приказват....как не можело да се разбере кой гласува с чужда карта?!?..а Алтай да си стега куфарите...не да прави изявления....
22
0
 
0
 
! Отговори
зло джудже преди 14 години
Какво значи 100% присъствие за ГЕРБ,като пишеше.че са били 11 човека в залата някой ще ми обясни ли?Изчервили се били-глоба 1 път 3 месечни заплати 2-рия път да ходят да продават вестници на май*ка им в устата.
21
0
 
0
 
! Отговори
Темида преди 14 години
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! Това медиите ни го набиваха в главите всеки ден,а и самото деяние е криминализирано.А какво става в парламента където това бе гласувано?Хайде да видим сега имаме ли работещи закони и равни ли сме всички пред тях.
20
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
БКП пак се изложиха като кифладжии. Оная говорителна кифла от БКП Корнелия Нинова - незнаела кои са - вижда се какво знаете въобще за нещо - нищо. Вижда се как сте "гласували" до сега, тумори такива. И онзи от от ДПС, че това не било проблем, проблем е крадлива кратуно - не сме гласували за карти!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Комунист и срам?! Каква е тази нечувана глупост
18
0
 
0
 
! Отговори
К преди 14 години
Пак ни манипулират. Присъствали са 11 души от КБ. Те нали седят разделени по парламентарни групи. Лесно може да се провери кой присъства и кой не.Лека и доходна:)
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То за БСП и ДПС кое ли е проблем в държавата...след като за 4 г освен да се хрантутят нищо друго не направиха. Оставиха горещите кестени за Бойко-***, криза, неизгодни договори и поръчки...
16
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Какво се учудваш? Тези кратуни така са свикнали.Особено онзи, от ДПС. С месеци не стъпва в Парламента. Интересно е, колко пъти е гласувал в предишното Народно събрание.Според мен гласеването с чужда карта е осъществена опит за измама.
15
0
 
0
 
! Отговори
"основният проб преди 14 години
ей за такива *** като аталай и неговите изцепки трябва да променят правилника още веднъж. Ако глаусваш с чужда карта 1000 лв глоба. При второ провинение 5000. При трето провинение изхвърчаш. Цецке... хората очакват по строги санкции за тея тарикати.
14
0
 
0
 
! Отговори
Лао ДЗЪ преди 14 години
Мъничко червеничко с малко синичко, глупости говори от парламента се тарколи. Що е то?
13
0
 
0
 
! Отговори
хаха Куррнелия преди 14 години
Цачева изтъкна, че мнозинството показва добро ниво по отношение на дисциплината - присъствието в пленарна зала е почти 100%.Корнелия Нинова от Коалиция за България изрази съжаление за вчерашния случай и заяви, че няма да се повтори
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите.Това е цитат от предишна публикация и на фона на 200 малко ме обърква
11
0
 
0
 
! Отговори
СТАРИЯ преди 14 години
"Регистрацията и гласуването с чужди карти е проблем от дълги години, но едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата" Алтай, то въобще кво правиш там тогава. Нали вие, диванета, гласувате закони, които след това изпълнителната власт спазва? Нали сте там да глсувате по съвест, а не по партийни интереси. Иначе се обезсмистя парламентаризма. Тогава дай да има 7-8 човека, по един от партия и да не ви плащаме на всички.
10
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Абе Корнелия, абе Нинова... как така да не знаеш кои са гласували? Че очи нямаш ли? Не знаеш кои са отсъствали и на кого са дали картите си? Направо се класираш за почетното звание " Дъщерята на Андрешко"!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ми е смешно като хванат някого да гласува с чужда карта. Това не трябва ли да е незаконно, подсъдимо, все пак това е някакъв вид измама. По-точно казано, те мамят всички нас че си вършат работата, или са си продали правото на глас на някои друг. На мен лично ми звучи по грозно от кражба, би трябвало за такова нещо да има затвор?
8
0
 
0
 
! Отговори
Livebait преди 14 години
Не сте прави ! Естествно е, че изпитват срам, все пак са хора! Срам от това, че крадът толкова години и още не са откраднали всичко. Това е смесица от СРАМ и Яд :D
7
0
 
0
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
ЧЕРВЕНИТЕ ДЕПУТАТИ, те са свикнали,да лъжат и крадат. Гледат от серГЕЙчо, масларова, Гагаузов, Корнезов, Орешарски, ДА СЕ ПОСОЧАТ кои са имената.
6
0
 
0
 
! Отговори
Хмм преди 14 години
Какво значи - няма идея кои са? Нали се вижда кои са картите, и кои са липсващите депутати? Да накажат тези, които са оставили картите си!А и нали има камери в залата?
5
0
 
0
 
! Отговори
до днес преди 14 години
ДНЕС.БГ - защо снимката ви е от миналата година - когато обикновенно залата беше почти празна. Отново ли манипулирате хората . При заседанията председателствани от Цачева , досега не е имало в залата по малко от 200 депутати.
4
0
 
0
 
! Отговори
занимавка преди 14 години
"са изпитали чувство на срам" - да бе да!!! От кога някой депутат изпитва чувство на срам? Това звучи като виц!