Мъничко, червеничко - с чужда карта гласува. Що е то?

Провинилите се от БСП се изчервиха пред шефката на НС
10 сеп 2009 12:30, Красимир Ангелов
105
Мъничко, червеничко - с чужда карта гласува. Що е то?
Снимка: БГНЕС

 

“Депутатите, които вчера са гласували с чужди карти, са изпитали чувство на срам от това, което са направили”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в кулоарите на парламента.

Цачева допълни, че провинилите се 11 депутати са от Коалиция за България.

“И с обикновено око се вижда, че от групата на ГЕРБ и от парламентарните групи, които ни подкрепят присъствието им в парламентарната зала е почти 100%“, добави шефката на парламента.

Тя поясни, че специализираната обществена поръчка за монтиране на системата за гласуване с биометрични данни в Народното събрание е обявена като договаряне и в нея участва само една фирма.

Още по темата

Председателят на парламента обяви, че ако се постигне добра цена ще се подпише договора, а последната отсрочка към фирмата кандидат е до другия петък.

Новата система за гласуване с карти с биометрични данни все още не работи, но се очаква да стартира от 1 януари 2010 г.

В момента тече договаряне по обществената поръчка, която е наследена от 40-ото НС.

Цената на системата ще бъде малко под 300 000 лева без ДДС, обобщи Цачева.

Същевременно депутатът от Коалиция за България и говорителна БСП Корнелия Нинова заяви, че не няма идея кои нейни колеги от парламентарната група са гласували с чужди карти.

“Ако това е така, аз не го приемам за редно”, бе краткият коментар на Нинова.

"Регистрацията и гласуването с чужди карти е проблем от дълги години, но едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата”, коментира от своя страна депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 14 години
в интерес на истината кой им е работодател???????ние сме.....хората избрали ги....
42
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 14 години
Тези от БСП и ДПС си ги знаем какви са ***, няма какво да ги обсъждаме...
41
0
 
0
 
! Отговори
ПОЧТЕННОСТ#2 преди 14 години
Гласуването е лично и свободно за всеки един депутат, и трябва да бъде съобразено с интересите на избирателите му. *Каквато и да е системата за гласуване да се постави при наличие на нужният "интерес", тя ще бъде преодоляна. Не е проблемът в системата за гласуване, а в нагласата на депутатите по отношение на задълженията им в НС, а и извън него.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
явно не ги е страх ,че могат да си загубят работните места......
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Замразяват заплати и пенсии, но защо да не дадат 400-500 000 лв. за система, която ще ги контролира. Щом сме избрали хора, които нямат съвест да си спазват работното време, сега вместо да ни увеличат заплатите, ще им плащаме и системите.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе гласуваш с чужда карта - вън от парламента, какво толкова има да му мислят биометрични данни...
37
0
 
0
 
! Отговори
Niko преди 14 години
биометрична система не само за гласуване, а и за вход/изход от парламента за да се регистрира всеки кога е отишъл на работа и кога е напуснал!
36
0
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 14 години
Ти ли не знаеш КурНелке ти ли не знаеш я да те дадат на *** от сточна гара всичко ще си кажеш
35
0
 
0
 
! Отговори
ПОЧТЕННОСТ преди 14 години
Основният проблем в НС и цялата държава е липсата на почтенност в отношенията между хората. Когато един депутат липсва поради основателни причини в НС не трябва друг да гласува с неговата карта независимо от коя парламентарна група е и какъв е повода на това действие. Всеки депутат е избран от хората, за да изяви тяхното и в частност личното си мнение по различни разглеждани теми и решавани проблеми.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
еми една ще да е....нали трябва да се изкара некоя друга комисиона...то в тази криза живее ли се на една заплата????????
33
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 14 години
Пояснение за тези 11 депутати. 11 депутати са били само от БСП-коалиция за България но след като Цачева ги е преброила че са само 11 , а са отчетени 15 гласували от БСП - ги е хванала в измамата. ........ В пленарната зала са били 208 депутати - просто ДНЕС . БГ - си измислиха че общо са били 11
32
0
 
0
 
! Отговори
още по-нов морал преди 14 години
"Тя поясни, че специализираната обществена поръчка за монтиране на системата за гласуване с биометрични данни в Народното събрание е обявена като договаряне и в нея участва само една фирма". нали за това съдим предишните?това ли е новия морал?или за нашите може?
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да бе надзирател...да не са толкова специални? на входа на работното им място (т.е парламента)се монтира система за вход и изход,която да е свързана и с гласуването и когато се гласува с карта която не е чекирана за влизане да се отхвърля автоматично вота..не е толкова сложно ,но май не им изнася а?
30
0
 
0
 
! Отговори
Нов морал преди 14 години
Истината е че господата от БСП и ДПС , още не могат да повярват , че започват да се спазват правилата и те си карат по старо му. Неможе нещо което са го правили 20 години , да бъде изкоренено само за месец. Браво на Герб - радвам се че гласувах за вас.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заседание на парламента не може да има ако не присъстват повече от 120 човека така че изказването на Цачева вероятно е било по-скоро метафорично, в стил "Има 5 човека, а гласуват 50".
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До всеки дупетат от БСП и ДПС - надзирател!Това са екземпляри (не мога да ги нарека хора) с трайно извратено престъпно мислене!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
точно така!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
всезнайко преди 14 години
ми точно тоя *** Рамадан Аталай си назначи наследник на Иван Марков в момента в мини Марица Изток - докато ГЕРБ се наумуват , БСП и ДПС пак си пробутват тихомълком техните карти - така че знаят те за кво седят в парламента.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата, коментира от своя страна депутатът от ДПС Рамадан АталайОсновният проблем на държавата е, че ДПС и БСП изобщо имат представители във властта!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 14 години
Нииидиеййй така Курнелио нииидией да правите повече така :))))Корнелия Нинова от Коалиция за България изрази съжаление за вчерашния случай и заяви, че няма да се повтори