Борисов емна Горския цар

Премиерът: Дори от НДСВ смятат, че Симеон е надвзел гори
11 сеп 2009 16:00,
163
Борисов емна Горския цар
Снимка: БГНЕС

 

"До този момент с мен не е разговаряно доброволно да бъдат върнати надвзетите царски земи", обяви в парламента премиерът.

Така Борисов отговори на въпроса на Иван Костов дали лидерът на НДСВ е търсил диалог с кабинета за доброволно възстановяване на надвзети от него 4000 дка земи в Боровец.

"Дали с предишното правителство е говорено по този въпрос - на това да отговори предишният премиер", допълни Бойко Борисов.

По думите му дори членове на НДСВ смятат, че наистина има надвзети гори от Симеон Сакскобургготски.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров обяви, че сега семейството на бившия премиер е придобило непринадлежащи му земи от българската държава.

"Тази тема трябва да бъде решена веднъж завинаги. Ако има грешка, то земята трябва да бъде върната на българската държава. Отговорът на съда трябва да е чисто правен и професионален", каза Димитров.

Още по темата
"Убеден съм, че ще свършим всичко, което законът позволява", отвърна му Борисов.

Dnes.bg припомня, че в началото на март 2008 г. подчинената на тогавашния земеделски министър Нихат Кабил поземлена комисия в Самоков изненадващо обяви, че няма възможност да поправи решението си за върнатите в повече гори на Сакскобургготски.

Заради нейна доказана фактическа грешка лидерът на НДСВ получи два пъти гора от 4000 дка.

Оказва се, че единственият начин държавата да си върне надписаните декари е ресорната агенция да заведе дело срещу регионалната комисия в Самоков.

В момента Симеон Сакскобургготски и останалите членове на царската фамилия са собственици на част от недвижимите имоти, които царската фамилия е владеела до 1946 г.

Някои медии изчисляват стойността на имотите на около 160 млн. евро.

През 1998 г. Конституционният съд обяви за противоконституционен Закона за обявяване в държавна собственост на имуществото на цар Фердинанд и цар Борис и техните наследници.

Документът уточнява, че според списъка от 1946 г., изготвен по нареждане на министър-председателя Кимон Георгиев, царските имоти са 17.

От тях на царското семейство частично са върнати резиденция “Врана” (от общо 3500 дка са върнати 980 дка, от които около 920 дка собствениците са дарили на Столичната община), “Царска Бистрица”, “Саръгьол”, “Ситняково”, къща в гр. Баня, горски масиви в района на град Самоков – Боровец и с. Бели Искър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
не разбрал преди 14 години
а онова сиво искърско ***,верното му псе кви ги натвори,нема ли го видим на рае?
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На този дърт пръч комарджия сигурно вече ги е заложил. Неговата *** .
21
0
 
0
 
! Отговори
дЕДО преди 14 години
Дедо 4е се оплези още повеке...
20
0
 
0
 
! Отговори
jko преди 14 години
ne kiro(7) bulgaria e inai-izostanala v evropa zaradi sabitiata ot 1944 nasam, zaradi betonite glavi samonarekli se komunisti
19
0
 
0
 
! Отговори
ABSINTHE преди 14 години
Всеки, който проследи макар и бегло житието на Симеон II, не може да не забележи онази праволинейност в поведението, житейската позиция, възпитанието на децата, всяка обществена изява, позиция, реч, интервю, жест.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Костов и за Кремиковци е виновен - всяка вечер от 8 години се промъква в комбината и краде каквото види. Продава го мръсника, пълни банковите сметки на добрия вълк Лупи, та да го злепостави. Костов и по дребни бели прави - търчи по тъмно с чекийка и пука гумите на колите на трудовите хора, и им краде прането... Ама пак с по-висша цел - да намалява свободните капитали...
17
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Трябва да се обадя на д-р Иванов, явно в клиниката на 4-ти километър са забравили да раздадат обедната доза Халоперидол!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това мръсно същество е срам и позор за славния си баща Н.В. цар Борис Обединител.
15
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
МАДРИДСКИЯ МОШЕННИК е за ЗАТВОРА!
14
0
 
0
 
! Отговори
Ха Ха преди 14 години
Ало, ZARSTWO BALGARIA, от твоите писания стигам до заключение, че там от където си няма един кадърен лекар. Щото отдавна е трябвало да бъдеш настанен в подходящо заведение.
13
0
 
0
 
! Отговори
ABSINTHE преди 14 години
Симеон Сакскобургготски е единствения свестен политик в цялата държава! ! !
12
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 14 години
Яяя как е зачервил бузките тоя пенсионер :) хаха. На кого е цар този ***, на кого е царица жена му. А щерката ? Принцеса нам ква си дето се ожени за ***? Хаха цар? Без царство. Буржоа ? Крадец. Българин? Смях в залата.
11
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 14 години
верно си КУКу...ярък представител на т.н. от теб '*** народ".Но ти си особено ***(а)!
10
0
 
0
 
! Отговори
Toprealizator преди 14 години
Bqgai bi Sergei4o, 4e she go cunesh oshte malko.
9
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Какви "надвзети"??? Той принципно няма право на нищо! Каквото е било на българската институция "Цар" не му принадлежи! Това е все едно Станишев да си реституира сградата на Министерски съвет! Бойкооо, оправи първо издънените закони, па после ги погвай грабителите на съвременна България. Иначе файда няма да има!
8
0
 
0
 
! Отговори
бате ви гойко преди 14 години
"И дойде горския и ни изгони всички"
7
0
 
0
 
! Отговори
киро бетона преди 14 години
Дъртият козел обрули кво де що можеше да има ама най смешни са неговите Царедворчета как му лижат *** леко наведени в поза задна прашка!!!!така е и затова България с такива навежданици е най бедната и изостанала държава в ЕВРОПА
6
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ех пропагандата на Мухобойко край няма...не стига че БСП спаси България от европейските интереси и ни доближиxа до великата русия, сега мутро-пожарникаря тръгна и разпити да правипрост народ, слаба държава
5
0
 
0
 
! Отговори
Simeon II преди 14 години
Коooooстов е виновен за товaaaа, че допyyyyсна да влезе в схеeeeмата на управляващите каaaaто олицетворение на злоoooто.
4
0
 
0
 
! Отговори
Тоня преди 14 години
Той да си ходи и сега у Мадрид, ама така, като дойде... гол като пушка... А сега е "натежал" със 160млн.евро. И то пак благодарение на нашите продажни политици и съд...