Яне: Партия на верска основа е нарушаване на Конституцията

Парите за мюсюлмандемократическата партия идели отвън
27 сеп 2009 12:45,
158
Яне: Партия на верска основа е нарушаване на Конституцията
Снимка: БГНЕС

"Тези хора са минали всякакви граници", каза пред БНР лидерът на РЗС и председател на ПК за борба с корупцията и конфликта на интереси Яне Янев по повод създаването мюсюлмандемократическа партия.

"Първо разбрах, че те искат насилствено да променят властта и искат нова конституция. Да тръгнеш да образуваш партия в нарушаване на Конституцията - чл. 11 - на верска или етническа основа, е недопустимо", посочи Янев.

"Религиозните общности не могат да се използват за политически цели, както казва Конституцията. Тези действия нарушават националната сигурност на България.

Тези хора са финансирани от вън и трябва да се види от къде. Не само братя Юзеирови дават пари.

Ние сигнализирахме преди изборите, че има клетки на ислямски фундаментализъм", напомни лидерът на РЗС.

Надежда Тодоровска, член на ПС на РЗС, първа сигнализира за опитите за създаване на Червен полумесец в Търговишко.

Още по темата

"Ще сезираме веднага ДАНС, защо това е погазване на основни конституционни права и заплаха за националната сигурност", посочи Яне Янев.

От партия РЗС са изпратили всички документи по нарушенията в изборните секции в Турция за изборите за национален парламент на 5 юли.

От партията изискват от МВнР да им бъдат предоставени и бюлетините от секциите в Турция. Те изискват и анализ от страна на ЦИК за разликите в списъците и бюлетините.

"Разминаването е някъде двойно, което е фрапиращо", подчерта Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
Шопа преди 14 години
До еничара.Ей, по просто и тъпо изразяване не бях чел до сега. А отгоре на всичко и политически 100 % инвалид - отвсякаде. Като не ти изнася в България, заминавай си в Турция. Ама и там такива като теб неграмотни *** не понасат. Затова си тук и такива като теб неудачници парадират разни глупости.
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za6to paleto qne qnev ne popita vmro,kakva partiq sa i dali ne zastra6avat nacionalnata sigornost,a se zanimava samo sas musulmanite,za6toto mu e po lesno
154
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
До 153! От далеч си личи че си един глупав атеист! Да не би християните в Европа, САЩ, Южна Америка и Азия имат архаично мислене? Напротив точно християнските ценности и морал, прави една държава силна и единна! А думите: морал, етичност, човечност, приятелство, доброта, милосърдие, взаимопомощ ги има и в Библията, жалко че ти неси я чел обаче....!
153
0
 
0
 
! Отговори
21 век преди 14 години
Каква вяра? В какво? В БОГ? В 21-век живеем...има думи като морал, етичност, човечност, приятелство, доброта, милосърдие, взаимопомощ и т.н.Стига с това "божие наказание". Имаме закони, които да се спазват. Човечеството е на такова ниво на осъзнато развитие, че вече няма нужда от "божието възмездие". Стига вече с това архаично мислене.
152
0
 
0
 
! Отговори
Бае Цоньо от Трън преди 14 години
или синът му, Александър! Ще дойде ден, когато шиптарите ще ви надхвърлят по численост и тогава ще заплачете на рамото на Майка България да ви приеме отново в пределите си, национални предатели! Срамувам се заради вас!
151
0
 
0
 
! Отговори
Бае Цоньо от Трън преди 14 години
... езика ви е български, дедите ви са били едни от коравите българи, а вие се отричане от всичко това и наричате себе си македонци... Дотолкова сте заблудени и пропити с омраза, че малтретирате тези от вас, които имат смелостта и гордостта да се нарекат българи и отстояват своята принадлежност! Вие, родотстъпниците сте мекерета! Няма такова нещо като старомакедонски книги и евангелиета! Всичко това е българско! Още малко и ще обявите, че Великата държава Македония е основана от Филип Македонски
150
0
 
0
 
! Отговори
Бае Цоньо от Трън преди 14 години
За каква македонска култура и история пишеш бе? Имате македонски обичаи, както имат такива и шопите, средногорците, добруджанците... Вие, живеещите в тази част на областта Македония, която бе в бившата СФРЮ, сте най-неблагодарните българи, отрекли се от своята родина - България и непрекъснато злословещи по неин адрес! Колкото шиптарите в Косово са косовари, а не албанци, толкова и вие не сте българи, а македонци! Имената ви са български, азбуката ви е българска, песните и носиите ви са български
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако имахте малко мозък, щяхте да разберете, че това не е партия на верска основа. Партия на верска основа означава да приемат за членове само хора от една религия, тук такова нещо няма.
148
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
До българин:Но това са само приказки без доказателства - най-вероятноси един кърлежите, които ББ вади от тялото на България...
147
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Никога не съм бил на държавно кранче. Дори на предните избори отказах да бъда издигнат за кандидат за общински кмет, защото не исках да имам нищо общо с тоя индивид.
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А пък мене ми се чини, че Борисов ти е спрял кранчето. Затова не пропускаш да го плюеш. А? Докажи че не съм прав.
145
0
 
0
 
! Отговори
българче преди 14 години
Тази партия няма да бъде регистрирана,както не получи регистрация и ОМО -Илинен.Споко БЪЛГАРИ тук не е селската ни провинция Македония.
144
0
 
0
 
! Отговори
от 95 преди 14 години
"СТРАНДЖАТА е жена", че и грозновата..ха ха, милата тя. Дълго се чудех от къде е тази злоба, дано си намери някой тлъст хамериканец...толка се прехласва по САЩ
143
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Слагайте ми колкото щете минусчета на 140 - дано вие сте прави, а не аз - но все повече се убеждавам, че Бойко Борисов е само един политически мастурбант, негоден за нищо, освен да се оправдава. Какво направи като кмет на София? - едно голямо НИЩО. Ако до 2 дни от утре няма реакция на институциите по отношение на коментираното събитие - това не е ли престъпно бездействие, заплашващо националната сигурност?
142
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
От друга страна вярно, че *** се турчеят, ислямизират което ги прави още по-гнъсни и опасни, но е вярно и че истинските български турци и българомохамедани мразят тая кръстава *** повече и от нас. А иначе самата идея за *** мюсюлманин е пълен абсурд, май в Шериатът пише, че на крадците им се секат ръцете, и аз предлагам така и да правим, така или иначе ние храним тая гнус, а лапите им служат само за да крадат, най-добре да ги съдим според ислямският закон, щом се правят на правоверни
141
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И не плюйте по турците - освен двамата престъпници основатели на така наречената партия, които явно са платени агенти на външни сили, къде видяхте турци - от репортажът по телевизията? Аз не видях въобще хора - само въшлива *** от хъхрещи *** - тумба *** и чавета, дошли да въртят гьобеци. Просто трябваше да отиде жандармерия, да арестува двамата престъпници и да смаже от бой гнусотническата ***, така че да им избие веднъж завинаги всякаква политика от кратуните.
140
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Очаквана реакция отстрана на Яне Янев, но защо мълчат официалните институции, така нареченият министър на вътрешните работи и набеденият за супермен - чekиджиятa Бойко Борисов? Какво се промени след падането от власт на турко-комунистите? Докога бездържавност? Това щеше ли да стане, ако тоя *** народ бе гласувал за Българските партии - АТАКА, РЗС, БНС ??? ЗАЩО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТОЯ ***, Б.Б. БЕ ?!? С какво той е по-добър от СерГеят?
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не трябва да има партии на верска и расова основа, защото разпалват само омраза и вражди.Щом са в България и имат българско гражданство са българи от какъвто си щат произход, но щом са избрали да живеят тук, трябва да уважават нашете закони и да не създават проблеми. България е най- толерантната държава и това, че икономически не сме добре не значи, че дискриминират някого.
138
0
 
0
 
! Отговори
do zabatia преди 14 години
Ela ti da lapas riazania mi *** giavur smotan
137
0
 
0
 
! Отговори
http://bg.altermedia преди 14 години
Този е македонец от русенска македония. те там нямат такива неща в правописа.