Местан: Езикът на омразата става норма. Тревожно е!

ДПС не създавала етнически и религиозни партии
28 сеп 2009 22:47,
177
Местан: Езикът на омразата става норма. Тревожно е!
Снимка: БГНЕС

ДПС е против създаването на партии на етническа основа в България.

Това подчерта в понеделник в Стара Загора депутатът от Движението за права и свободи Лютви Местан.

Той отрече да познава създателите на Мюсюлман демократичния съюз, както и връзката им с ДПС.

Езикът на политическата омраза има претенцията да се превърне в норма на политическо говорене в страната и ние сме силно разтревожени от това - подчерта още Лютви Местан.

Още по темата
Той посъветва всеки политик в България да се замисли дали не е допринесъл с поведението си за разпалването на езика на омразата.

Според него тезата, че в създаването на Мюсюлман демократичния съюз пръст има ДПС, била безумна, защото цялата философия на движението е интеграционният модел.

Dnes.bg припомня, че по-рано в понеделник председателят на НДПС и бивш зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир заяви:

Винаги когато ДПС се намира в изолация, тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
жена преди 14 години
няма нужда да ходя в мюсолманските страни за да видя как живеят жените,момко..достатъчно да ида и в което и да е помашко или турско село в БГ и да видя агите цял ден в кръчмата,а жените по нивите и ливадите...така че,айде бегай,както ти казах...Била съм и в Дубай и в Кувейт,така че имам много повече представа отколкото ти си мислиш...а също съм била и в АФганистан,където може за това че жената е погледнала чужд мъж да я пребият с камъни безнаказано...така че ти си болния мозък в случая..
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Алооооооуу, да не би Ирена Кръстева да е купила и този сайт, че постоянно ни занимавете с тая отврат ???
150
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Лютви, тази норма я наложихте вие от ДПС, като обяснявате на бедните тютюно-берачи, че ДПС се грижи за тях, а българите ги мразят.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя мазен лишпер е рядко противна личност, освен това е и за пандиза...аре дано скоро го видим там заедно с кумира му доги.
148
0
 
0
 
! Отговори
до жена преди 14 години
Точно това имах предвид, като написах, по-долу, че болните мозъци са продукт на медиите, а не на вярата! :) И ти си поредния кон с капаци:) защото нямаш никакво, абсолютно никакво понятие, за това как живеят жените в мюсюлманските страни:) В америк. филми няма да стане дума, за това че жените там могат да се пенсионират на 35 г. и да получават половината заплата до края на живота (ако изобщо искат да работят), нали?:) Просто те съветвам да не *** мухите от тази телевизионна пропаганда моме:)
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
М. Дринов писа по повод славянизацията на тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909, с.32/.
146
0
 
0
 
! Отговори
хихи преди 14 години
Опааа и криза вече няма. Овцете ги стрижат колкото и да блеят, без значение от породата.
145
0
 
0
 
! Отговори
aspar преди 14 години
dobre go razbra,malko turchin po malko protobalgarin sam.po dobre ti mi day adresa sii badi uveren che ako ne doda to pone shte pomolya edin priyatel balgarin da se vidi sas tebe
144
0
 
0
 
! Отговори
krass преди 14 години
Do aspar - ti nai-veroqtno si tur4in.Ne haresvam da me opredelq6 ot razstoqnie.Prosto si dai adresa.S udovolstvie bih prilojil tova na koeto sa me u4ili - vragovete na Bulgaria se pemahvat !
143
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
"Оня миризлив Левски" ви е защитавал и е искал братство всекиму, без значение вяра и народност! Неговите думи и идеали са истината зъ бъдещето на този свят. Както виждам от коментарите обаче /както и от действията на политиците/, много далеч сме от Левски.
142
0
 
0
 
! Отговори
20 г. преди 14 години
Вече 20 г. не желаят да направят заплатите ни европейски /поне 1000 еуро/ и за пореден път се опитват да ни баламосат като ни измислят несъществуващ враг, за да може мафията да си трупа милиарди, а данъкоплатците да съществуват на границата на мизерията ... Затова са и тези постановки на основата на омразата към общия 'враг' ...
141
0
 
0
 
! Отговори
aspar преди 14 години
kazvam ti che tvoeto obuchenie stava samo podtiskane tsivolno nevaorujeno naselenie i ne se pravi na golyam voin zashtoto ne si tova i pishesh gluposti
140
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 14 години
Не обръщай внимание на подобни болни мозъци, не си струва труда. Заради подобни *** възникват проблеми между хората...
139
0
 
0
 
! Отговори
жена преди 14 години
питай жените как се живее в мюсолманските страни...Бой с пръчка,че си изпила една бира..бегай бе...
138
0
 
0
 
! Отговори
krass преди 14 години
Do aspar - e i kakvo mi kazva6 ?
137
0
 
0
 
! Отговори
Nasty преди 14 години
До Болен Мозък ....не става въпрос за това бе злетака кой го е предал а за какво се е борил *** си ти...и на кой ще го ***?
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.
135
0
 
0
 
! Отговори
aspar преди 14 години
za razlika ot tebe az byah v spets korpusa za vatreshna sigurnost v yugoiztochna Turtsiya i samo ne se obuchavah no i go pravih s teroristite na pkk i za razlika ot vashata pehota te prosto sa bogove na tazi rabota
134
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
ДПС няма участие в правителството и какво стана :)1. Няма министерства, няма ДФЗ, САПАРД и прочие няма парички вече :)2. Няма областни управители - няма "алъш вериш", няма заменки на горички и прочие3. Скоро, до годинка-две, всички "български мекерета" във ДПС ще напуснат с бясна скорост вашите редици, защото вече няма "аванта" там.4. От изборите насам само една тъжно ДПС-арско виене като отглутница оглъдняли вълци се чува:) ама няма да е лошо да свиквате, че няма повече лапачка и далавера
133
0
 
0
 
! Отговори
до georgi преди 14 години
Не си прав Георги. Българин ти го казва :) Религията им не създава болни мозъци. Болните мозъци ги създават медиите, запомни го добре! Ако беше посетил поне една мюсюлманска страна, щеше да знаеш, че там се живее доста добре. Това, което ти наричаш модерно е пълен shit, а цивилизацията идва от изтока приятелю. вкл. и хигиената сме я взели от там! И турските МОЛ-ве са доста приятни места са и не миришат - уверявам те :) А като говорим за миризма - тя е в градския транспорт на София :)