Местан: Езикът на омразата става норма. Тревожно е!

ДПС не създавала етнически и религиозни партии
28 сеп 2009 22:47,
177
Местан: Езикът на омразата става норма. Тревожно е!
Снимка: БГНЕС

ДПС е против създаването на партии на етническа основа в България.

Това подчерта в понеделник в Стара Загора депутатът от Движението за права и свободи Лютви Местан.

Той отрече да познава създателите на Мюсюлман демократичния съюз, както и връзката им с ДПС.

Езикът на политическата омраза има претенцията да се превърне в норма на политическо говорене в страната и ние сме силно разтревожени от това - подчерта още Лютви Местан.

Още по темата
Той посъветва всеки политик в България да се замисли дали не е допринесъл с поведението си за разпалването на езика на омразата.

Според него тезата, че в създаването на Мюсюлман демократичния съюз пръст има ДПС, била безумна, защото цялата философия на движението е интеграционният модел.

Dnes.bg припомня, че по-рано в понеделник председателят на НДПС и бивш зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир заяви:

Винаги когато ДПС се намира в изолация, тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
до анонимния 121 преди 14 години
Ако ще и трето Косово да стане, основните губещи ще бъдат онези милиардери, дето се правят на бедняци и всичките им перачи на пари, мутри, корумпирани ченгета и съдии...В турция заплатата е много по-висока от тази у нас, независимо, че не са член на ЕС, там работят 20 г., докато излязат в пенсия, а не 40 г. като у нас за мизерните 130 лв ...Проблемът е на онези, които 20 г. са във властта и са хванали яко кокала, а и продължават да ни баламосват...
131
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
А защо Лютви местан само говори глупости а не каж какво те направиха за своя електорат за 8 години ? Отговора е нищо - българските турци в южна и северна българия се убиват от бачкане за жълти стотинки, помаците в Родопите са "жив зян", нямат пътища няма работа. Г-н Местан освен, че шепа хора от върхушката на ДПС " си натоварихте каручките" друга полза за вашия избирател нямаше. Ей това кажете, а не да сипете глупости за "религиозна омраза". На никой не му пречат бг турците, не говорете лъжи!
130
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 14 години
Ти вярваш ли си? :)
129
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 14 години
За да оклеветиш някого трабва да се видиш сам. Благодарение на тези ;омразни; ТУРТЦИ сега имаш смелоста да се наричаш БЪЛГАРИН.
128
0
 
0
 
! Отговори
krass преди 14 години
Bqh pehotinec v Harmanli kraq na 70-te.Obu4avaha ni da trepem turcite. Mnogo mi haresva6e. Ot togava 4akam moment da go priloja na praktika.Kato gledam skoro 6te mi izleze kasmeta ! Da vi vidq togava kakva pesen 6te peete ? Ahmed aga - kakvo ti e mnenieto ?
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никой не ти пречи да си блъскаш кратуната в земята ако щеш и по 10 пъти на ден. Но никой няма да ти позволи да налагаш чужди за България норми на поведение.
126
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 14 години
Явно не си разбрал добре, аз си живея в България откакто съм се родил, така че мнението ми се основава точно на това. Не съм расист и уважавам всеки нормален човек, независимо дали е турчин, ***, евреин или друг, смятам, че за всички ни има място под слънцето. Но наистина забелязвам, че само сред българските мюсулмани се явяват разни екземпляри, които раздухват вражда на верска основа. А всъщност, като се замисли човек, няма за какво да се дърляме помежду си, няма какво толкова да делим.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аха,интегриране явно вече е другото име на асимилацията.Е,тая няма да стане.Според мен,щом спазваш законите на една държава,значи си интегриран в нея.Но при условие,че искате да не си изповядваме религията-това вече е опит за асимилация.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кажи го това на някой в Казахстан. :)
123
0
 
0
 
! Отговори
bolen mozuk преди 14 години
tisi mn. tup dati kaja koi predal onia mirizliv levski edin ot vas *** oshte shte lapate na tyrcite huyovete
122
0
 
0
 
! Отговори
bolen m преди 14 години
tisi mn. tup dati kaja koi predal onia mirizliv levski edin ot vas *** oshte shte lapate na tyrcite huyovete
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако стане като Косово,на третия ден ще влязат сините каски,моето момче,а държава в която са влезли те,цяла не е останала.Затова умната,за да не стигаме дотам.Трябва да се озаптят и българските и тюркските екстремисти.Това е истината.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мумио,питай някой турчин,като го видиш дали е турч или тюрк.Понятието е тюрк,а държавата е Тюркия.Няма турци и Турция,има тюрки и Тюркия.Турчин е понятие измислено от вас българите.
119
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Наистина сте олицитворение на героизъм - да е.ете нечии майки...
118
0
 
0
 
! Отговори
'умници' преди 14 години
Ако стане второ Косово у нас, първо Волен, Иван драгалевски и Бойко, който ни деляха на българи и турци, да излизат на фронтовата линия ! Съвсем друг е въпросът дали нещо няма да се приватизира и ни отклконяват от темата ... Преди време ни занимаваха с Куйович, а некои с 29000 годишна печалба приватизираха морския флот...
117
0
 
0
 
! Отговори
krass преди 14 години
Do ahmed aga - 4akam da mi saob6ti6 adresa si 4ikidjia mirizliv,4e da mi obqsni6 kak si *** maika mi . Siguren sam ,4e samo teb te e *** ba6ta ti.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А що не ходиш ти в Испания,че там май вече станахте повече от тука?
115
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 14 години
не е проблем дали всички мисюлмани са турци. Проблема е в самото мисюлмансво ! Това за мен е религия, която създава болни мозъци. Аз поне не се сещам за мисюлманска държава, която да е модерна и приятна за живот. . Тая религия няма място в днешно време - това е!Аз съм против хората които мислят коренно различно от останалият свят. Не искам такива хора в България. Да си ходят в турция по моловете *** на овце. И да си ядат по мазните и вунящи заведения.
114
0
 
0
 
! Отговори
Разумен преди 14 години
На всички мюсюлмани, които не желаят да се интегрират в българското общество и да живеят по законите на българската държава трябва да се даде възможност или да се принудят по различни начини да напуснат България! В противен случай рискуваме всички заедно да се озовем в касапница и то в големи размери, като се има предвид, че сме в ЕС и тук ще се появят доброволци отвсякъде!
113
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Да пич мисюлмани са, както католици и протестанти са християни. Опитвах се да подчертая колко елементарно се мъчат някой да слагат всички под общ знаменател. Точно това правите вие. Мисюлманите са различни хора, с най различни националности и от различни религиозни течения. Знакът на равенсво е обида за самите мисюлмани в БГ. Ако бях мисюлманин щах да съдя тия за накърняване правото ми на самоопределение.