Първанов реагира бързо: Не дискредитирайте ДАНС

Президентът разговарял с шефа на ФБР-БГ Цветлин Йовчев
24 окт 2009 21:15,
82
Първанов реагира бързо: Не дискредитирайте ДАНС
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов се обявява категорично против опитите за дискредитиране на ДАНС, независимо откъде идват те. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Първанов е провел разговор с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев и е поискал анализ на всички събития и факти, излезли в публичното пространство, свързани с работата на службата през последните месеци.

По-рано в събота на извънредна пресконференция министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че е получил секретен доклад на Държавна агенция "Национална сигурност" относно действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху министерски структури и държавната администрация.

Борисов е получил преди ден оригинала на доклада, изготвен на 8 октомври миналата година и изпратен на бившия премиер Сергей Станишев.

Борисов е получил доклада от Алексей Петров.

Секретният доклад е имал 5 екземпляра.

Екземпляри от доклада са изпратени до президента, председателя на парламента и главния прокурор.

Още по темата

Екземпляр номер 2 е бил занесен лично на бившия премиер Сергей Станишев, а първият екземпляр е все още в ДАНС.

В края на мандата на предишното правителство обаче този доклад отсъства от протокола на регистратурата в Министерски съвет.

От пресценъра на БСП реагираха бързо: Сергей Станишев в качеството си на министър-председател на Република България не е прикривал, нито изнасял информации и доклади, подавани от ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Любопитен преди 14 години
Докладът е поверителен, изготвен е от ДАНС с регистрационен номер, екземпляр 2 е...Прочитане на целия коментар изпратен до бившия премиер Сергей Станишев. Документът е създаден в ДАНС на 08. 10. 2008 година, регистриран в регистратурата за класифицирана информация на агенцията с еди какъв си регистрационен номер, с ниво на класификацията поверително, дата на класификацията 8.10. 2008 година в пет екземпляра. Документът е подписан от длъжностно лице, номер едно екземпляр се съхранява в ДАНС
42
0
 
0
 
! Отговори
перничанин преди 14 години
Ало *** песедесарчета и *** костовисчета скриитесе няккъде и стига сте писали глупости много сте *** и многосте малко та затова тайно се давете във вашата злоба и завист а президента си е абсалютноправ в това коетоказва.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
жалко подобие на човек - при това от перник-***
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лустрация и каторга за вас, продажници червени!
39
0
 
0
 
! Отговори
червени боклуци преди 14 години
Ама този същия доклад го е получил и Гоце, имало е данни за 10 корумпирани министри ! Гоцееее ти си президента на червената мафията !!!
38
0
 
0
 
! Отговори
алабала преди 14 години
Гоце, прибери се обратно в дупката, от която изпълзя.
37
0
 
0
 
! Отговори
елате ни вижте преди 14 години
гоце ги защитава ченгетата в данс, нали са от едно котило
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ДА ВИДИМЕ КАТО СЕ ИЗВАДЯТ И ДРУГИТЕ КИРЛИВИ РИЗИ НА ГОЦЕ И БСП ОТ НРС , ЧУДЕСА ЩЕ ВИДИМЕ
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кадърът от Сирищник го сърби *** за Партията,на която е член ,засега може би,без книжка!Хич не го е еня националната сигурност,държавата, му стига до там:какво става с милата БСП,с другаря Станишев,с другарите,с властта,със собствената си персона...От тоя не очаквайте нищо принципно,просто предател-преди године към приятелите си,а сега и към България!Заедно със Серго-в панделата,защото заедно продават България на руснаците!
34
0
 
0
 
! Отговори
ще повърна преди 14 години
Не знам вие как сте ама аз като му видя мутрата и ми се повръща вече.....
33
0
 
0
 
! Отговори
тоби преди 14 години
Тоя е за разстрел ! Проводника на руските интереси в България, на заплата от Кремъл и газпром. Чума !
32
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 14 години
Гоце, как беше екскурзията до Австралия и Нова Зеландия ? Колко ексурзянта взе от твойта администрация? Колко държавна пара потроши !?
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя що не си гледа екскурзията
30
0
 
0
 
! Отговори
Манафотурев преди 14 години
ТОДОРКАПогледнете ми партията, погледнете и мен, ТОДОРКА!! Вижте какви психопати по долу са ми съмишленици.Аз съм пор и мириша на пор и партията ми мирише.Изпикайте ми се на лидерите и следвайте СДС/ДСБ!Абе, *** бе Уили, аз съм си жив ПЕНДАРАСОФИЛА ТОДОР
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гоце *** *** червен *** !!!! Още малко ти остава *** мръсен !!!ТИ НЕ СИ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИТЕ ИЗБИРАН СИ С ГЛАСОВЕТЕ НА ДОГАН И *** !!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аман от ченгеджийски номера, вече станаха и пожарникарски, което е най-лошото...щото кой влизаше в шковата на МВР да става пожартикар, който е най-*** и не се уреди за ДС или милиционер...аре, зомбираните да слагат минусите :))))))
27
0
 
0
 
! Отговори
Кретени преди 14 години
Защжо да ви има за ***, като вие сте СИ ***....
26
0
 
0
 
! Отговори
Бравос преди 14 години
Преписано цитат:Евала ти казвам, Сергей! Няма по мъж от теб в тази държава! Няма по-силен човек от теб! С твоето име ББ ляга, с твоето име става. Като "Отче наш" си станал за него. Е, като е така, кой в действителност управлява републиката ни? ББ или споменът му за теб? Браво, Сергей, гордея се, че те познавам!
25
0
 
0
 
! Отговори
МАЧО преди 14 години
Я ХОТЕЛ БыТЬ ПОИБАТЬ
24
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 14 години
Абе този Първанов за *** ли ни има ????Доклада не дискредитира ДАНС / тя отдавна е изпушила горката агенция / , а дискредитира мафията от тройната коалиция -БСП-ДПС-НДСВ, нейният шев СТАНИШЕВ изваден от ръкава на нейният БАШ ШЕФ.../досетете се от пръв път кой е/-ГОЦЕ.