ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му

Борис Велчев вече е пратил писмо с искането си до НС
3 ное 2009 11:49,
151
ДАНС изяде главата на Станишев, свалят имунитета му
Колаж: Dnes.bg

"Прокуратурата ще поиска имунитета на депутат, разпитван по повод изтичането на доклад на ДАНС", съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той уточни, че искането е изпратено до НС с писмо от главния прокурор Борис Велчев, но не пожела да назове дали това е Станишев.

Според Кокинов има данни за извършени две престъпления. Едното е, че лицето, срещу което ще се води досъдебното производство, е загубило документ, представляващ държавна тайна.

Другото касае оповестяването на класифицирана информация.

До момента единственият депутат, разпитан заради изтичането на секретния доклад на родното ФРБ в медиите, е бившият премиер.

Миналата седмица на спявка в прокуратурата бяха привикани лидерът на БСП, бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, сътрудникът му Алексей Петров и енергийният консултант Стефан Гамизов.

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам – не знам", обясни тогава Станишев.

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за характера на управление на страната в момента, което става все по-авторитарно.

Веднага след тези думи Бойко Борисов обяви, че не един, а още 9 секретни доклада на ДАНС не са по местата си. Били получени от Станишев, но сега ги нямало.

Завръзката на драмата тръгна, след като Алексей Петров даде на Борисов доклад на службата, който дни по-късно бе качен на няколко места в интернет.

Документът е озаглавен: “Справка относно: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.

Още по темата
Припомняме основните акценти от текста:

– постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществения живот в страната

– има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

– Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившия шеф на ДАНС)

– подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

– Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

– Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петко Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

– проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

– през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А КЪДЕЕЕ Е БАТКО
30
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Обаче в последствие се оказва, че не е депутат, ами продавач на пиратски слънчоглед, и не му свалят имунитета, а кръвното налягане, щото по тия студове на възрастните им се качва...Дерзайте.
29
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
Гледам, че след спонтанната тъйнейджърска радост на форумците започват да им се проясняват главите.Е, СерГея ще остане без имунитет (даже геройски сам ще се откаже), ще го разтакават и ... толкоз. Надали и условна ще получи. В това време керванър си върви под тази димна завеса.Апропо - Мухобойковци за трите си месеца приеха три закона - за нотариусите, за антиките и за лова срещу един за 2-та лева за фирмена регистрация.Кой какъв е си правете изводите сами.
28
0
 
0
 
! Отговори
БСП преди 14 години
Цъкате минуси ама миналата година взехте ли 13 пенсия-взехте,взехте ли 13 зплата -взехте,взехте ли коледни -взехте.Айде сега да видим тая година какъв ще вземете,ще измрем от глад!
27
0
 
0
 
! Отговори
Наивен преди 14 години
Верваме ви!
26
0
 
0
 
! Отговори
some1 преди 14 години
Лов на вещици. Гониме Бог знае кого за престъпления извършени от голяма група хора, и накрая пак нищо, ни присъди, даже имената на големите крадци няма да разберем. Мога да се обзаложа. По добре Бойко и компания да се напънат да свършат нещо че иде зима. Ако се справят добре народа ще е с тях.
25
0
 
0
 
! Отговори
брррр преди 14 години
създаването на данс бе грешка или не, някой хора в държавата целяха именно това-разбиването на службите, обединяването им в една неработеща структура, запушване на устите с високи заплати. Моето мнение е че тази измислена структура трябва да се закрие и виновните за изтичането на информацията трябва да са в затвора
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОООоооо, този филм сме го гледали. Стафан Софиянски го изкараха най - безгрешния. Трябва всички простотии през последните 20 години да бъдат преразгледани и виновните наказани, чак тогава някой ще повярва, че има някаква власт и държава. Саго сме един голям цирк. Ниво моля другарко, той ми взе играчките.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
изобщо не обиждай на "някакви пенсии" ! аз може и да съм на 60,но още не ми се е размекнал мозъка ! това ще го говориш само на червените бабички,,ясно? защо мислиш,че целият народ е зомбиран?
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българина притежава две неоспорими характеристики.Злоба и наивитет.Това са качества присъщи на глупавия и необразован човек.Весело прекарване!
21
0
 
0
 
! Отговори
Чичото преди 14 години
СерГеят - в Панделата!
20
0
 
0
 
! Отговори
БСП преди 14 години
Не е виновен Станишев,всичко е измислица,при него аз бях много добре,въобще България отиваше напред.Станишев е един много умен стратег!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не мога да повярвам...във форума нито" дедото"...нито " партиец"........нещо няма никой на амбразурата ?!?!? и митко-палаузовците ,и те по мишите дупки? да не хванаха самолетите еднопосочно?
18
0
 
0
 
! Отговори
Димето преди 14 години
Всички са маскари!
17
0
 
0
 
! Отговори
CSKA "AC-23&quo преди 14 години
VSICHKI V ZATVORA, OOOO, VSICHKI V ZATVORA!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Ще чакаме мацка още толко,защото тия са гадове,мизерници!Комунизма не си отиде от тая държава,разрешаваме на някакви пенсии да гласуват вместо нас..застаряваща нация демек..
15
0
 
0
 
! Отговори
ddd преди 14 години
неграмотна статия
14
0
 
0
 
! Отговори
емичка преди 14 години
Ха ха ха, днес тук няма разногласия и всички сме на едно мнение.Дано вече да има наказани ,че ми омръзна 20г. да чакам
13
0
 
0
 
! Отговори
Кочаидо преди 14 години
Насила ще направят СърГей мъченик, не че ще го осъдят...просто шум в системата, прокурорите ще се дуят кви са работни и непоколебими, Бойко ще размахва пръст назидателно, керванът ще си върви и никой за нищо няма да е виновен, къф затвор, кви 5 лева...
12
0
 
0
 
! Отговори
Мнение на заем преди 14 години
Театрото навлиза в новия си епизод. Царят и Доган, набедени за най-корумпирани изчезнаха и никой не говори за тях. Петков и Овчаров, набедени за най-корумпирани в БСП се превърнаха във вътрешна опозиция и в "добрите" срещу покварата. Първанов пое на пътешествия в чужбина. И единствен виновник за всички дела на Тройната коалиция остана Станишев. За какво ли не е обвинен вече, сега и имунитет ще му свалят. И то ще го съдят за нещо, за което максимум условна присъда да получи. А отстрани погледната държавата изглежда така: "В България започна съдебно преследване на лидера на опозицията". Ама толкова сме жалки, значи. Всички знаят кои са мафиотите, а се оставяма да ни разиграват с дребни риби като Станишев...