Скандал в петък: Яне Янев остана без парламентарна група

Марио Тагарински напусна съпартийците си
4 дек 2009 19:55,
124
Скандал в петък: Яне Янев остана без парламентарна група
Снимка: БГНЕС

Народният представител Марио Тагарински е напуснал Парламентарната група на РЗС.

Тагарински е депозирал заявлението си за напускане до председателя на Народното събрание Цецка Цачева в деловодството на парламента в 15.40 часа.

Парламентарната група на "Ред, законност и справедливост" е съставена от 10 народни представители.

След напускането на Тагарински групата остава с деветима депутати.

Според правилника за организацията и дейността на Народното събрание минималният брой депутати за образуване на парламентарна група е 10.

РЗС: Тагарински е инструмент за политическа репресия

РЗС смята, че Марио Тагарински е само инструмент за готвената политическа репресия към парламентарната група на партията.

Това се посочва в съобщение на пресцентъра на "Ред, законност и справедливост".

Анкета

Жертва ли е Яне Янев на политическа репресия?

Марио Тагарински не е предупредил или обяснил на колегите си от РЗС мотивите за това решение и не отговаря на мобилните си телефони, пише още в съобщението. 

Това поведение, както и времето на напускане, странно съвпада с момента, в който парламентарната група на РЗС влезе в спор с управляващата партия. Тази сутрин вътрешният министър и председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в стил Антон Югов след 9 септември 1944 г. пророкува намаляването на парламентарната група на РЗС и няколко часа по-късно го осъществи – коментират още от партията на Яне Янев.

Такива действия още веднъж потвърждават нашата теза, че политическият живот в България се развива в условията на ченгеджийски терор, натиск върху отделни хора и цели партии - методите на бившата ДС са живи и в действие, допълват от РЗС. 

Цецка Цачева: Нормално е членове на РЗС да не са съгласни с начина на говорене на Янев

Мисля, че е съвсем нормално членове на РЗС да не са съгласни с начина на говорене на председателя  на партията Яне Янев и на стремежа му да противопоставя институциите.

Това заяви пред БТА председателят на Народното събрание и депутат на ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя посочи, че за нея е било изненада, че Тагарински е подал заявлението си за напускането на групата.

Според Цачева не би имало драма с напускането на депутата, ако ПГ на РЗС не беше от десет народни представители, което е минимумът да съществува парламентарната група.

Така групата се разпада и депутатите от РЗС няма да могат да участват в парламентарните комисии и делегации на Народното събрание, обясни Цачева.

Председателят на Народното събрание заяви, че официално ще информира за напускането на Тагарински на пленарното заседание на парламента през идната сряда.

Волен Сидеров: Подкрепата на Атака остава

Подкрепата на "Атака" остава категорична и последователна. Разпадането на ПГ на РЗС няма да се отрази на парламентарното мнозинство.

Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров отбеляза, че с новия правилник за работата на Народното събрание няма възможност за преустройване на парламентарното пространство и увеличаване на едни или други групи.

Правилата на този парламент не позволяват независими депутати да се присъединяват към други парламентарни групи. Не може да се създава и група, която не е участвала със същото име на изборите и не е гласувано за нея, отбеляза Сидеров.

Така, колкото и независими да се появят, те не могат да направят нов политически субект, посочи лидерът на "Атака".

Той заяви, че за разпадането на ПГ на РЗС не е имало някакви индикации, поне външно.

Антон Кутев: Моментът не е случаен

Депутатът от Коалиция за България Антон Кутев коментира, че напускането на ПГ на РЗС от Марио Тагарински си е работа на РЗС и Яне Янев, но е поредното доказателство, че всеки, който се опитва да покаже отношение, различно от това на управляващите, бива наказван.

По думите му средствата са през жълтата преса, прокуратурата и през Народното събрание.

Без да симпатизирам на Яне Янев, показателен е фактът, че в момента, в който се възпротиви на Бойко Борисов, се намери начин да бъде укротен, коментира Кутев.

По думите му моментът не е случаен.

Според него това е действие срещу Яне Янев и е продиктувано от желанието всичко да бъде под контрол.

Антон Кутев смята, че скоро ще има "закони, които да увековечат властта на Бойко Борисов чрез промяна в мандатността на независими органи".

Четин Казак: Логичен резултат от конфликтното поведение на Янев

Конфликтното поведение на Яне Янев дава като логичен резултат разпадането на ПГ на РЗС, коментира депутатът от ДПС Четин Казак.

Още по темата

Според Казак поведението на Янев не е конструктивно и обединяващо, и вероятно това има връзка с разпадането на групата.

Атака се очерта като най-лоялният и най-истинският партньор на ГЕРБ, така че разпадането на ПГ на РЗС, поне засега, няма да повлияе върху стабилността на управляващата партия, посочи Четин Казак.

Ваньо Шарков: Да не се месим във вътрешните проблеми на РЗС

Всяка партия е свободна сама да взема своите решения, не смятам, че трябва да се месим във вътрешните проблеми на РЗС.

Това каза заместник-председателят на ПГ на Синята коалиция Ваньо Шарков пред БТА.

Шарков допълни, че не знаят какви са мотивите на Тагарински за тази постъпка и не би могъл да ги коментира.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
ivanzaprianov2 преди 11 години
:)
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"ГОЛЯМ СКАНДАЛ" ХА-ХА-ХА- Какъв скандал бе ? Дреме ми на оная работа.
123
0
 
0
 
! Отговори
светослав преди 14 години
*** лунгура, не знам тоз толуп кой истински българин може да представя, но пък е смешно като си вярват такива хора
122
0
 
0
 
! Отговори
gol tupan преди 14 години
tova sa govna i ne gi rovete, 4e 6te osmardiat parlamenta, ta i vsi4kata evropa
121
0
 
0
 
! Отговори
gol tupan преди 14 години
bravo be, pak mnogo im dava6 - i trimata sa ot edin dol drenki - ednakvo gramotni, ednakvi bolni za vlast - s pedii vazmognosti i s lakat pretencii
120
0
 
0
 
! Отговори
gol tupan преди 14 години
naistina bat boiko ot koia zoologi4eska gradina izvadi tiia grozotii - govoria za genite v upravlenieto mu - ta tova sa istinski krokodili i stavat samo da gi galta6 protiv strah. s tezi li kukumiavki 6te se predstavia balgaria pred sveta za ni6to ne stavat osven da gi pokazva6 na seksmaniaci za da im spadne merakat. bat boiko ako ostiska na tozi si post - neka da go napraviat direktor na zoologi4eskata gradina ta da obogati kolekciata s tezi krokodili
119
0
 
0
 
! Отговори
АВРААМ преди 14 години
ВСЕ ПОВЕЧЕСЕ ОТВРАТЯВАМ ОТ НОВАТА ВЛАСТ, ТЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧАВА НА АВТОРИТАРНА...СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА БАТ БОЙКО, МИСЛЕХ, ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ПРЕСТЪПНОСТТА И СТАРИТЕ КОМУНИСТИ, НО ОСВЕН ДА ЗАКРЕПЯВА ВЛАСТТА СИ,ЯВЯВАЙКИ СЕ ПО РАЗЛИЧНИ ТВ, ТОЙ И НЕГОВИЯ АНТУРАЖ, НИЩО ВАЖНО НЕ СА СТОРИЛИ. НЕЩО ПОВЕЧЕ, МИСЛЯ ,ЧЕ СИМЕОН ДЯНКОВ Е НАЙ-НЕКОМПЕТЕНТНИЯТ ФИН. МИНИСТЪР ОТ МНОГО ВРЕМЕ НАСАМ(12ГОД), Ц.ЦАЧЕВА,Р.ЖЕЛЕВА,Ц.ЦВЕТАНОВ, СЪЩО НЕ СА КОМПЕТЕНТНИ, АМАТЬОРСТВОТО ИМ ЛИЧИ, НЯМА СПОР ЗА ТОВА !
118
0
 
0
 
! Отговори
re:tv do ivan преди 14 години
Ей,Иванчо,а колко завършени олигрофени са гласували за Яне,за да вкара 10 човека в парламента,а може би и за другите парламентарни групи също гласуват абсолютно завършени олигрофени-иначе как бихме могли да бъдем на този хал.
117
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Гледам Яне Димката страшен фен си има тука в коментарчетата.....само един напълно завършен *** може да вярва на Яне Димката и измислената му партия с абсолютни политически *** и престъпници.....
116
0
 
0
 
! Отговори
Сайдър преди 14 години
Писането с главни букви се смята за неуважение на хората във форума!На мен Цецка ми харесва с грозотията си, фурнаджийска лопата, днес тук утре там.Искрето ми е много симпатична, тъй като харесвам да гледам хипопотами.За външната министърка се носи слух, че от Брюксел ще управлява Южна Америка, това е тънък намек за някаква прилика на тамошните лами.Но то в туй правителство фурнаджийски лопати бол: Божидар, оня военен министър, който не е помирисвал казарма, а за разните посни и блажни пици
115
0
 
0
 
! Отговори
Към 112 преди 14 години
Не си прав. Парите (милионите) ги управлява СИбанк - познай кой?
114
0
 
0
 
! Отговори
Пръч преди 14 години
Кога ще се отворят досиетата на новите чужди агенти (от 1990 до сега)?Тия многобройни воаяжи (гюзмета) до далечни и близки страни, колко ли тайни крият?
113
0
 
0
 
! Отговори
до опълженчо преди 14 години
Ай напъни се малко и измисли нещо ново бе. До кога ше ти чета повръщийте едни и същи по форумите.
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чудя се само колко ли пари е наринал бат'Бойко на Тагарински
111
0
 
0
 
! Отговори
Опълченеца преди 14 години
Е тръгнаха си най-накрая проходимците и шмекерите "а-ля-Костов" от групировката РЗС. Лаяха лаяха и сега ще си подвият опашките и айде у вас. Горкото Яне искаше да краде и управлява без да осъзнава, че е една мижитурчица - неадекватни действия водят до неадекватни резултати. Али Баба и 40 разбойници от БСП са по-умни в това отношение. Айде аман от разбойници-да не съм ви видял повече-пишман политиканчета - РЗС - *** Зеле и ***.
110
0
 
0
 
! Отговори
NIKOLA GESHEV преди 14 години
Glavno Razuznavatelno Upravlenie na Se Se Se Re...vse taka si prodaljavat...
109
0
 
0
 
! Отговори
политтехнолог преди 14 години
Най-вероятно, убавата Цецка, заедно с грацията Фидосова, са отвлекли Марио и са го подложили на еротично политическо въздействие. Направили са нещо като тройна коалиция. Той, красивеца, явно не е могъл да устои на тяхната палавост.
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Закона трябва да се промени така,че които няма парламентарна група и не е избран като независим да напуска парламента веднага.Демек всички вън!Така ще се пилее по малко народна пара от тези разсипници.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лошо Седларов, лошо...и по-лошо ше става.
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне: "Кой, по дяволите, ми *** в гащите?!"