Евродепутат призова Желева да се оттегли

Андрю Дъф определи българката като корумпиран комисар
17 яну 2010 20:41, Красимир Ангелов
357
Евродепутат призова Желева да се оттегли
Снимка: БГНЕС

Докладчикът на Европейския парламент иска оттеглянето на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева, съобщава френският в. "Монд".

"Съдбата на предложената от България кандидатка за пост в Европейската комисия Румяна Желева създава проблем пред първите стъпки на екипа Барозу II.

След седмица на изслушвания, положението е много по-объркано, отколкото би искал председателят на Комисията”, отбелязва изданието в своя анализ.

Отбелязано е, че либералите и социалистите не искат българската кандидатка, а консерваторите я защитават с "половин уста".

"Пакта за ненападение между консерватори, социалисти и либерали беше разклатен от недоброто представяне на българската кандидатка, номинирана за еврокомисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи”, се чете в материала на френското издание.

Още по темата

То цитира британският евродепутат либерал Андрю Дъф, докладчик на ЕП, който заявява:

"Най-доброто, което може да се случи от тук нататък е Желева да бъде оттеглена".

Дъф продължи атаката си спрямо Желева с изказването, че Европейският парламент "не може да си позволи да приеме корумпиран комисар, който освен това е проявил колебливи компетенции".

"Монд” припомня, че през 2004 г. Барозу трябваше да се откаже в последния момент от италианския кандидат Роко Бутильоне преди гласуването в ЕП на първата Комисия, защото италианецът беше обвинен в хомофобски и сексистки изявления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
За никой в търговския оборот не е тайна, че чрез мутренски средства, много по -бързо, адекватно и справедливо и евтино отговорноста, за която пиша по-долу би могла да бъде търсена и реализирана, отколкото чрез съдебната власт. Икономическата ниша, която правосъдието остави, предвид липсата му се запълни от силови групиравки, които по-достойно заемат мястото му. Въпроси, като Желева, Златко баретата, Нагли, Галеви са глупости предвид проблемите на страната.
334
0
 
0
 
! Отговори
оценка преди 14 години
Желева не става за еврокомисар. Става за политкомисар на ББ.
333
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Новият НПК е определян, като остарял. Наказателното правоприлагане, проблемите с престъпноста намираща израз в дейноста на организирани престъпни групи, кокошкари и семкаджии не са основен проблем на правосъдието и България, а гражданското право, тъй като 99% от престъпленията в страната са предшествани от граждански правоотношения, по повод, на които е било възможно извършването на престъпление.
332
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Тази с всеки изминал час доказва колко е некомпетентна. Ако поне малко разбираше от нещо, до сега 10 пъти да си бе подала оставката и оттеглила от политиката.Има много *** хора, но въпреки това упорити.
331
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Правосъдието е драма номер 1 в България. В страната няма да влязат и 2 лева от серйозен инвеститор докато не е ясно, кой за какво носи отговорност в социално-икономическата сфера. Как може тази отговорност да бъде търсена и реализирана. Според Евро юристите българските актове на правосъдието и държ. администрация не притежават стойноста и на хартията върху която са написани. Търговското ни право е определяно, като примитивно, но съответстващо на социално-иконом. ни съвремие.
330
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Тази срама няма ли , след толкова ясно показано , че е некомпетентна за този пост още да стои там :(((
329
0
 
0
 
! Отговори
не става за нищо преди 14 години
Когато някой в България не става за нищо, той става полицай. Когато някой хептен не става за нищо, той става министър на вътрешните работи. Когато някой е абсолютна нула, него го назначават за министър на външните работи и за еврокомисар. А когато някой е нула на квадрат, него го избират за министър-председател (не става дума само за сегашния).
328
0
 
0
 
! Отговори
До 331от Боти преди 14 години
Няма да плачим за Станишев това ,че Румяна Желева е неподходяща не прави червената буржоазия по-доброто.Напротив тази зокоравяла система обвързаните от години другари много пречат.В тях са пърите ,Кажи по какъв начин Бойко да им ги вземе и да даде на народа?
327
0
 
0
 
! Отговори
Питат радио Ереван преди 14 години
Copy/PastеВИЦ........Питат радио Ереван: - Какво ново 6 месеца след изборите в България? - Радиото отговаря: - О-о-о вече има огромен напредък, от "На тях им ги спират, а на мен ми ги пускат" отиваме на "На тях им спряха 1 милиард, на мен - 2"!!
326
0
 
0
 
! Отговори
До 331 преди 14 години
Е вече забранихте БСП и цъфтите, имате си умно и компетентно ръководство, умни и компетентни еврокомисари,увеличиха ви заплати и пенсии, ичистиха ви снега, изкопаха дупките по-големи,цъфнаха налъмите, намалиха ви данъците или какво пишат, а днес за добро утро ни съобщават ..Докато се взираме в шоуто на Румяна Желева, изпускаме от поглед как Брюксел ни отнема 2 млрд. Евро. На тях им ги спират, а на мен ми ги пускат, а сега На тях им спряха 1 милиард, на мен - 2″ - казва Борисов ."Ще плачете за Станишев, с крокодилски сълзи ще плачете!!!Не народ, а ***!!! - Неблагодарна!!
325
0
 
0
 
! Отговори
Жозе Мбабаса преди 14 години
Аз съм командир на партизански отряд в джунглите на Конго. Чакам с нетърпение да изберат Румито за еврокомисар. Като дойде насам ще я посрещнем с моите хора на летището в Киншаса с хляб и сол по стара конгоанска традиция. Пак по стара конгоанска традиция ще я оправим по няколко пъти за да я запознаем със ситуацията на мяст, след което ще танцуваме голи и щастливо пияни около лагерния огън...
324
0
 
0
 
! Отговори
Румянка преди 14 години
Виж сега, Румянке, започнаха из форумите с цинизми и ругатни, стигнаха до нежки подкани и уговорки. Да не си малко дете, че да ти обясняваме по всевъзможни начини какво да направиш. Стегни се! Всички ти повтарят едно и също нещо : Откажи се! И Бойко ще трябва да си тръгне , ако още не е разбрал, че Европа на бабаитлък не вярва! Подканят те и от ЕК за "елегантно" отстъпление. Така щеше да е веднага след изслушването или на другия ден. Сега ще е"трагикомично", но ако го направиш, пак добре. Мерси!
323
0
 
0
 
! Отговори
комисарчето преди 14 години
хайде бе,Румянче,хайде бе,дете мое,тръгни си сама,не разбра ли,че резилът е голям,че не си компетентна за тази работа и че хората не те искат ... защо още се натискаш там? Ти май на интервюта за работа не си ходила и май не са ти казвали,че има и по-добри кандидати от теб ... приеми поражението с достойнство,спести срама на една нация,не се инати ...
322
0
 
0
 
! Отговори
Няма срам тази жена. преди 14 години
Не става за дипломат, това е . Не става и за депутат - ще създаде прецедент - хем фирмичка,хем топло кресло + солидни привилегии . Да се върне към преподавателската си дейност - има да обяснява на студентите как и защо се е опитала да опорочи не една , ами цели три институции :))))
321
0
 
0
 
! Отговори
раздвоен преди 14 години
пак лъжете,защо Мирчо *** се спотайва?ами проф. Кръстьо Петков ко ми се прай на луд а не каже ,че е наше соц момиче ами се излагаме?да беше казал,че е синдикалистка а не робовладелец.......какъв е този разнобой?коя чистачка пак е объркала документите?
320
0
 
0
 
! Отговори
Търговски регистър преди 14 години
Желева е съдружничка на Ал Капоне, Али Агджа, Осама бин Ладен и СерГЕЙ Станишев. Юридическо наименование на общата им фирма: "Херсон *** Шумкар". Седалище и адрес на управление: Пещерите в Афганистан. Предмет на дейност: Психиатрично лечение на паднали от власт комунисти в Социалистическа Република Конго. Фирмата е действуваща и прясно регистрирана, на 5 юли 2009 г. Моля уважаемите другарки и другари спешно да представят тези доказателства пред лелките-зелки в Европарламента!!!!!!!!
319
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Клонинг на факфак
318
0
 
0
 
! Отговори
ние народа преди 14 години
жал мие да я гледам-сама срещу 800 чакала насреща.а другата кикимора злорадства! на какво?че ни орезили, само дая видятколко е велика...дребна душичка с големи амбиции,но и представителна извадка за нашата народопсихология.*** са и управниците и народа.
317
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като много ти харесва,що е си поискаш една *** от нея,ако ти стиска
316
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Jeleva moje da postigne sybarianeto na Gerb i novi izbori, bez Zar Dyrvoiad, Nu pogodui i Sultan Togan si mrydnat prsta.Ako towa ne e razbral Boboznikariat, halal mu i bokluko, hala mu i din'4etata, halal mu i Matreialyt.Jazyk , za 4ovekyt. Utrepan bil s kolove na megdana, diadoto na Boriskov ot 4ervenite himeri vo glave s Drugaro Jifkof, komuto Borisov verno e lyskal 4ipicite.