Всички обичат... Кристалина

БСП, НДСВ и ДПС пред Dnes.bg: Заставаме зад нея
20 яну 2010 16:30,
127
Всички обичат... Кристалина
Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Казусът Желева

Българските евродепутати Ивайло Калфин, Антония Първанова и Филиз Хюсменова окачествиха пред Dnes.bg решението на Румяна Желева да се оттегли от надпреварата като закъсняло, но правилно.

"Това беше най-доброто, което можеше да направи, и сложи край на един много мъчителен период и за нея, и за цялата държава", коментира Калфин и за пореден път уточни, че проблемът на Желева е некомпетентността й, а не конфликтът на интереси.

"А и премиерът отправи абсолютно неприемливи критики към основните политически групи в ЕП, което направи невъзможно нейното пребиваване в ЕП", обяви бившият дипломат №1 на България.

"Поздравявам г-жа Желева за съгласието й да разреши ситуацията, която с представянето си сама създаде. Заявявам категорично, че нямам нищо общо с обвиненията за връзки на г-жа Желева и на съпруга й с организираната престъпност, както и с всички публикации по темата в международните медии. Казвам това открито пред моите колеги от НДСВ, пред моите опоненти, пред българския народ", коментира на свой ред Антония Първанова.

"Уважавам личното решение на г-жа Желева да се оттегли. Респектирана съм от достойното й поведение. Знаете, че тя сама го е решила и е описала мотивите си. Може би е решила, че така ще облекчи пътя за по-бързото избиране на новия състав на Европейската комисия", каза на свой ред и евродепутатът Филиз Хюсменова.

Вариант "Б" Кристалина Георгиева

Тримата евродепутати от БСП, НДСВ и ДПС обявиха още за Dnes.bg, че подкрепят кандидатурата на Кристалина Георгиева за български еврокомисар.

"Това, което зная за нея, е много положително. Това действително е човек професионалист, човек, който има опит и в международни институции, човек, който познава материята си, работила е в много страни по света и мисля, че това е добро предложение на правителството и ние ще направим всичко възможно тя да се представи добре и максимално бързо да бъде приключен този въпрос", каза Калфин.

Бившият външен министър допълни, че се надява всички български евродепутати да имат възможност да се видят с Кристалина Георгиева, за да се обединят около кандидатурата й.
 
"Искрено желая успех на г-жа Кристалина Георгиева, сигурна съм, че последните няколко дни бяха добър урок за зрели политически реакции и решения", каза на свой ред Антония Първанова.

Филиз Хюсменова бе категорична пред Dnes.bg, че ДПС ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар.

"От биографията й става ясно, че тя има натрупан сериозен опит. Ще убедим колегите си, че тя е сериозна кандидатура, от полза за целия ЕС", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
14
 
! Отговори
Kate преди 14 години
Ех, Василе (васил янчев ) ,защо се обръщаш към обикновенните отрудени и ограбени хора ? Откакто падна комунизма (уж) ,ни управляват и двойно и тройно крадат същите хора ,които си бяха и преди. Няма начин обикновенните хорица да имат доверие на поредния партиен кадър! За какви градежи апелираш ,като те така ни ограбиха материално и духовно ,че нищо не остана почти...
118
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано тази Кристалина не се окаже по-зле и от Желева, че направо вече ще ни се нагледат
117
0
 
14
 
! Отговори
ЗАЩО? преди 14 години
Защо наистина си е сменила името от звучното българско име Кръстина, на Кристалина??? " Вгр.Любимец я знем като КРЪСТИНА????? Защо за бога си е променила името на КРИСТАЛИНА??"
116
0
 
14
 
! Отговори
АННА преди 14 години
за Калфин е много смешно да го коментираме.Той е едно "дребно"нищожно човече поставено от комунистите и продължава да им ближе задниците защото къде да работи къде ще получаву толкова много пари и ще живее с цялата си фамилия на гърба на народа.защо тези неща не ги извадят на бял свят.стахуват се .и тази туркинята никога когато е давала интервюта ,не е казвала добри неща за нашия народ ,за нашата държава която я издържа в чужбина,а тя продължава акцийте против новото правителство.***........
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Баба ми едно време казваше- На прехвалени ягоди с голяма кошница не ходи.Много мъдрост има в българския народ.
114
0
 
14
 
! Отговори
Васил Янчев преди 14 години
не разбирам ....цялата полемика отдавна се изчерпа от съдържание ...имам досадното чувство , че и господ да предложи Б.Б пак ще бъде омазан типично по "нашенски"кога нацията ни ще намери сили и търпение,толерантност и мисъл за да се консолидираме и започнем изграждане на качествена основа за бъдещите поколения?Крайно време е да започнем да градим ,достатъчно време държавата ни,нацията ни се разрушава !!!уви ...превърнали сме се в егойстични злобни човечета без човечност,достойнство и съвест .
113
0
 
14
 
! Отговори
Киро Софийски преди 14 години
В този ред на мисли ,тази Кристалина Георгиева също е отявлена комунистка още от татово време! Комунизма си бил отишъл!?!?! Може би но комуниститеса пак тук и пак ни ръководят и напътстват.Имам чувството ,че това ГЕРБ е "Б" отбора на БСП! Има ли някои в ръководството на ГЕРБ ,които да не е бивш или постоянен член на БКП?????
112
0
 
14
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
За 105 Разгори ли се скандал истините излизат. А.Първанова е раздала лично на всички евродепутати компромата. И. Калфин е дал интервю за Еуроактив, в което кисне Желева, че е управлявала фирма на бившите тайни служби. Разбирате ли що за изчадия са комунистите. Българи ли? Не... Просто комунисти, които пречат на България.
111
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Porednata groznica se zaputi kum Evroparlamenta.I na vsi4koto otgore i Komynistka.NE TOVA E PULEN ABSURD.Az sum onemjla.
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес Кристалина,утре Гугутка,Танушка,Пиронка,Чайка,Самолетка и мн други.Честито!
109
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво значи да си компетентен по бедствия и кризи?
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как да видиш като парите са им криминални на нашите милионери.
107
0
 
14
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 102 Предлагам да звъннеш на султана на Бруний или Бил Гейтс.Но пък няма да ти харесат парите им.Зелени са. Не са червени.
106
0
 
14
 
! Отговори
Who cares преди 14 години
Сериозно, поне когато играят театър, не може ли да не е толкова прозрачно! Обидно е!
105
0
 
14
 
! Отговори
Who cares преди 14 години
Ама не са ли сладури, честно?!Първанова нямала абсолютно нищо общо с клеветите. Тя дори не ги е изричала, откъде ни хрумна на всички такова нещо. Тя милата е невинна. Тя е чиста като росата.БСП, НДСВ и ДПС сринаха Желева, която - да, не е добре подготвена, но постъпиха долно с всичките клевети, а сега същите тези партии в един глас крещят хвалебствени слова за вариант "Б".Ми много ясно, бе! Нали ГЕРБ предложи глупава жена, дайте сега да видите ние каква "перла" подкрепяме, щото ние имаме вкус
104
0
 
14
 
! Отговори
xmmmm преди 14 години
darta komunistka, sashtata kato Boiko!
103
0
 
14
 
! Отговори
Dan повтарям се но.. преди 14 години
Гледах пресконференцията на Бойко Борисов, начина по който говореше и се държеше, беше на човек нагазил в ..нечистотийте. За мен това си е сделка и според мен за пръв път Бойко е бил изнудван успешно.... Сега ако някой ми каже ,че не е компроментирана(Плугчиева),след като ни спряха толкова пари от еврофондовете докато е била вице ..., нищо човек се учи докато е жив, дано да издържи на натиска и да си отстоява неговото!Пожелавам успех на всички българи които работят и ще работят за нас българите!
102
0
 
14
 
! Отговори
милионера преди 14 години
И какво като Кристалина е била в световната банка, а Илиян Михов бил в някаква класация. Не ги виждам в класацията за най-богатите хора по света. Не виждам нито един българин в 500-те най-богати хора по света.
101
0
 
14
 
! Отговори
Бачо Киро преди 14 години
Е как няма да я подкрепят - комунистите винаги се подкрепят :)
100
0
 
14
 
! Отговори
Петърчо преди 14 години
А защо не беше вариант "А"?