Всички обичат... Кристалина

БСП, НДСВ и ДПС пред Dnes.bg: Заставаме зад нея
20 яну 2010 16:30,
127
Всички обичат... Кристалина
Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Казусът Желева

Българските евродепутати Ивайло Калфин, Антония Първанова и Филиз Хюсменова окачествиха пред Dnes.bg решението на Румяна Желева да се оттегли от надпреварата като закъсняло, но правилно.

"Това беше най-доброто, което можеше да направи, и сложи край на един много мъчителен период и за нея, и за цялата държава", коментира Калфин и за пореден път уточни, че проблемът на Желева е некомпетентността й, а не конфликтът на интереси.

"А и премиерът отправи абсолютно неприемливи критики към основните политически групи в ЕП, което направи невъзможно нейното пребиваване в ЕП", обяви бившият дипломат №1 на България.

"Поздравявам г-жа Желева за съгласието й да разреши ситуацията, която с представянето си сама създаде. Заявявам категорично, че нямам нищо общо с обвиненията за връзки на г-жа Желева и на съпруга й с организираната престъпност, както и с всички публикации по темата в международните медии. Казвам това открито пред моите колеги от НДСВ, пред моите опоненти, пред българския народ", коментира на свой ред Антония Първанова.

"Уважавам личното решение на г-жа Желева да се оттегли. Респектирана съм от достойното й поведение. Знаете, че тя сама го е решила и е описала мотивите си. Може би е решила, че така ще облекчи пътя за по-бързото избиране на новия състав на Европейската комисия", каза на свой ред и евродепутатът Филиз Хюсменова.

Вариант "Б" Кристалина Георгиева

Тримата евродепутати от БСП, НДСВ и ДПС обявиха още за Dnes.bg, че подкрепят кандидатурата на Кристалина Георгиева за български еврокомисар.

"Това, което зная за нея, е много положително. Това действително е човек професионалист, човек, който има опит и в международни институции, човек, който познава материята си, работила е в много страни по света и мисля, че това е добро предложение на правителството и ние ще направим всичко възможно тя да се представи добре и максимално бързо да бъде приключен този въпрос", каза Калфин.

Бившият външен министър допълни, че се надява всички български евродепутати да имат възможност да се видят с Кристалина Георгиева, за да се обединят около кандидатурата й.
 
"Искрено желая успех на г-жа Кристалина Георгиева, сигурна съм, че последните няколко дни бяха добър урок за зрели политически реакции и решения", каза на свой ред Антония Първанова.

Филиз Хюсменова бе категорична пред Dnes.bg, че ДПС ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар.

"От биографията й става ясно, че тя има натрупан сериозен опит. Ще убедим колегите си, че тя е сериозна кандидатура, от полза за целия ЕС", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** off .... my frend...
58
0
 
14
 
! Отговори
ForsMAJORNOTO преди 14 години
Da be da , vsi4ki a obi4ate i posle aideee edin grupov sex -obi4 za preebyn-zneaeme gi tez upraznenia.Kristalnata Resetka na prv pogled stava, no neka da obiasni kakva e razlikata mezdu situacia i Fors Majorna situacia.za men e prosta: zaplatata ii kato ministyr v BG stese da e 2000lv, koeto e SITUACIA,a zaplatata ii v EU ste bude 24 000evro, koeto e Fors Majorna SITUACIA.Sire4 kaka Kristalna kristalno 4isto ni kazwa: *** Situaciata w BG e FORS MINORNA
57
0
 
14
 
! Отговори
Пич преди 14 години
"Всички обичат... Кристалина"Това не е добре ...
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След като се намазаха до вратовете, нямат избор. Ще се влюбят. Много моля, журналистите да поразучат състоянието на фирмите на Антония Първанова,Илияна Йотова и всички останали кристално честни и справедливи едродепутати?Особено, произходът на текущото им материално благополучие.
55
0
 
14
 
! Отговори
Тодорка преди 14 години
Какво ти околовръстно на този студ.Сезона мина .Сега съм на топло.Почивка.Когато Бойко направи северната тангентна тжгава излизам на чисто.Ако си паралияи ако можеш ела.А до тогава дано проумеете и малко ви влезе в промитите мозаци.
54
0
 
14
 
! Отговори
еди преди 14 години
Прав си.И аз така мисля.Анонимния до който си писал съм аз
53
0
 
14
 
! Отговори
ко правя тук бе хора преди 14 години
ХАЙДЕ НА БАРИКАДАТА И АЗ СЪМ ВЕЧЕ КОМУНИСТ
52
0
 
14
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Тия ме интересуват само поради теорията на Сун Дзъ - "Опознай врага си, за да го победиш!"
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Харесва ме чуството ти за хумор.Йес
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отново благодаря Аменхотеп,не го знаех и не се интересувам от тоя псевдо икономист.Който го е изучавал не е стигнал далеч
49
0
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до Тодорка:Гоце не обича дърти брантии, като теб - той си пада по ученички..., а глиганите сипадат по /от/ него...
48
0
 
14
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Карл Маркс - истинско име КАШЕЛ МОРДОХАЙ ЛЕВИТ (син на Равина Мордохай Левит)
47
0
 
14
 
! Отговори
Тодорка преди 14 години
Оффф на околовръстното малко се скапва нета.Връзката е лоша.Вали сняг няма клиенти.Дано поне Бойко оправи нещата.
46
0
 
14
 
! Отговори
еди преди 14 години
Да живее лозунга-Пролетарии от всички страни,съединявайте се?Да живее делото на Маркс,Ленин,Че,Дън Сяо Пин,Ким Ир Чен и хиляди други незнайни и знайни комунисти-п дерасти,изкривили световния възход
45
0
 
14
 
! Отговори
Крисалина преди 14 години
Благодаря ти Бойко.Глей сега кво лапане ше пада.
44
0
 
14
 
! Отговори
Тодорка преди 14 години
Ще направя консултации с Първанов -Гоце ,но той сега е на лов за баламурници като вас,за глигани като вас.От ченге какъв акъл да вземам .Толкова си *** , ,показват само трите ти думи от бедната ти реч .
43
0
 
14
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Да живеят Герберо-Ционистите! Да живее Световната Банка и нейния пророк - Кристалина! Да го ****т бедните!
42
0
 
14
 
! Отговори
еди преди 14 години
Благодаря Фараоне!
41
0
 
14
 
! Отговори
до Анонимен 33 преди 14 години
Млъквай бе ***.Глей си осрания *** и фотосинтезирай.
40
0
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Тодорке, направи консултация с Първанова!...