Всички обичат... Кристалина

БСП, НДСВ и ДПС пред Dnes.bg: Заставаме зад нея
20 яну 2010 16:30,
127
Всички обичат... Кристалина
Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Казусът Желева

Българските евродепутати Ивайло Калфин, Антония Първанова и Филиз Хюсменова окачествиха пред Dnes.bg решението на Румяна Желева да се оттегли от надпреварата като закъсняло, но правилно.

"Това беше най-доброто, което можеше да направи, и сложи край на един много мъчителен период и за нея, и за цялата държава", коментира Калфин и за пореден път уточни, че проблемът на Желева е некомпетентността й, а не конфликтът на интереси.

"А и премиерът отправи абсолютно неприемливи критики към основните политически групи в ЕП, което направи невъзможно нейното пребиваване в ЕП", обяви бившият дипломат №1 на България.

"Поздравявам г-жа Желева за съгласието й да разреши ситуацията, която с представянето си сама създаде. Заявявам категорично, че нямам нищо общо с обвиненията за връзки на г-жа Желева и на съпруга й с организираната престъпност, както и с всички публикации по темата в международните медии. Казвам това открито пред моите колеги от НДСВ, пред моите опоненти, пред българския народ", коментира на свой ред Антония Първанова.

"Уважавам личното решение на г-жа Желева да се оттегли. Респектирана съм от достойното й поведение. Знаете, че тя сама го е решила и е описала мотивите си. Може би е решила, че така ще облекчи пътя за по-бързото избиране на новия състав на Европейската комисия", каза на свой ред и евродепутатът Филиз Хюсменова.

Вариант "Б" Кристалина Георгиева

Тримата евродепутати от БСП, НДСВ и ДПС обявиха още за Dnes.bg, че подкрепят кандидатурата на Кристалина Георгиева за български еврокомисар.

"Това, което зная за нея, е много положително. Това действително е човек професионалист, човек, който има опит и в международни институции, човек, който познава материята си, работила е в много страни по света и мисля, че това е добро предложение на правителството и ние ще направим всичко възможно тя да се представи добре и максимално бързо да бъде приключен този въпрос", каза Калфин.

Бившият външен министър допълни, че се надява всички български евродепутати да имат възможност да се видят с Кристалина Георгиева, за да се обединят около кандидатурата й.
 
"Искрено желая успех на г-жа Кристалина Георгиева, сигурна съм, че последните няколко дни бяха добър урок за зрели политически реакции и решения", каза на свой ред Антония Първанова.

Филиз Хюсменова бе категорична пред Dnes.bg, че ДПС ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар.

"От биографията й става ясно, че тя има натрупан сериозен опит. Ще убедим колегите си, че тя е сериозна кандидатура, от полза за целия ЕС", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
14
 
! Отговори
IVA преди 14 години
КОИТО Е КАДЪРЕН НА ВСЯКАДЕ ИМА ХЛЯБ ЗА НЕГО, ЗА НЕКАДЪРНИЦИТЕ И МЪРЗЕЛИВИТЕ НИКАДЕ НЯМА.КОГАТО ИМА НЕКАДЪРНИ РЪКОВОДИТЕЛИ ТЕ НЕ ТЪРСЯТ КАДЪРНИТЕ ХОРА ЗА ДА НЕ ГИ ЗАСЕН4ВАТ.ТЪРСЯТ ТАКИВА КАТО ЖЕЛЕВА НЕКОМПЕТЕНТНИ И НАГЛИ.КАТО ГЛЕДАМ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДЕЦА ИЛИ БИВШИ НЕУСПЕЛИ КОМУНИСТИ.В ГЕРБ СА НАИ ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ ЗАЕДНО СЪС БАТЕ БОЙКО.
98
0
 
14
 
! Отговори
bonev преди 14 години
jenicata izglejda dobri4ka ima dosta profesionalni postijeniq NOOO zavra6teneto i da ba4ka za BG 6te q iznenadaaaa
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз пък обичам ОБАМА!
96
0
 
14
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Какво се оказа. Източник проф.Константинов във предаването " Вярно с оригинала" днес. Антония Първанова е разпространила 2 седмици /14 дни/ преди изпитването на Желева персонално ,на всеки депутат от Европарламента компромата за Желева.И ще ме убеждават, че нямало предварителна организация... Да бе, да...
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
те се съгласила само за 5 минути......ами в Америка едвали да получава заплта от 30000 долара на месец.
94
0
 
14
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 85 Сега и от този си недоволен.. Да дойде арахангел Михаил, че като оплюете и него, да дойде Бог и да затрие територията.
93
0
 
14
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Колева... или... абе, влезте в час..Еврокомисар не работи в страната си, освен ако не е белгиец. Мислите с костния си мозък
92
0
 
14
 
! Отговори
Българан преди 14 години
Бойко трябва да благодари на БСП и НДСВ че му дадоха възможност да издигне кандидатурата на Георгиева и да се освободи от Желева!Все пак Бойко прояви гъвкавост и се измъкна добре от ситуацията в която сам се беше натресъл. Но всичко е добре щом свършва добре.
91
0
 
14
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Тя няма да работи в България. Ще има работа тук ако има някакъв катаклизъм. Или ни напомняш, че сме в бедствено положение по принцип.
90
0
 
14
 
! Отговори
КОЛЕВА преди 14 години
ТАКА Е ТЯ НЯМА ПРЕДСТАВА ОТ РЕАЛНИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ! ОТ КОГА НЕ ЖИВЕЕ ТУК? ПРОСТО МИ ПИСНА ВЕЧЕ САМО ОТ ПРОСТОТИИ.......
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имам чувството, че тя ще е поредния М Н О Г О З Н А Й К О от странство, който ще се издъни с гръм и трясък!!!
88
0
 
14
 
! Отговори
YMD преди 14 години
NIKOI NYMA DA VARNE ZAGUBENOTO DOVERIE NA BG.ZA GOLYMO SAJALENIE.STOMPRIMIERA SE USMELI DA KRITIKUVA KADE KADE PO-UMNI HORA OT NEGO I PO-OTGOVORNI IZLOJIHA I BAROZO CYLA EVROPA GOVORI ZA NEGO.NO KATOVYRVA SLYPO TAKA E. KAKVO DOBRO DA O4AKVAME.STE SI TARPIM POSLEDSTVIYTA .KATO IMAME TAKAV PRIMOIER KOITO NE E DIPLOMATI4EN I NE MISLI KATO GOVORI TAKA STE E TEJKO I GORKO NA TOZI IZMA4EN I BEDEN NAROD.SEGA LI4NO TOI TRYBVA DA ZAPLATI ZAGUBITE KOITO NANESOHA NA DARJAVATA.
87
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЩОМ ВСИЧКИ Я ХАРЕСТВАТ,РАБОТАТА НЕ Е НА ДОБРЕ!
86
0
 
14
 
! Отговори
Милко преди 14 години
Кой ще върне похарчените средства за кампанията на Желева и щетите върху престижа на България?
85
0
 
14
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Бъдещият министър на отбраната Николай Младенов определено е най-спорният избор на премиера Бойко Борисов. Племенникът на бившия президент Петър Младенов помогна за разсипването на СДС и за влизането във властта на бизнесмени от кръга на ***. Най-добре е танковете да дойдат!, изцепи се първият български президент на митинга на опозицията през 1989-а година. Танковете не дойдоха тогава, но меките китки напъплиха българската политика.
84
0
 
14
 
! Отговори
до 80 преди 14 години
Абе кой беше Бо-Бо , освен победител в Най-смешните животни на планетата ?! Не беше ли един , дето отваряше вратата на Бай Тошо, а след 3 години я затваряше зад ЦАРОТ 800 дни, който за благодарност го направи Генерал Бо-Бо. Иначе този *** кой ще му даде генерал да стане или изобщо ченге, добре че баща му Старото Бо-Бо беше шеф на пожарната в София дълги години ;) Пълен фарс, а българите имаха надежди за промяна..
83
0
 
14
 
! Отговори
до 80 преди 14 години
ами Батко си трае, защото тази седмица много се е поомазал с едни кафяви неща, дето много миришат
82
0
 
14
 
! Отговори
питам преди 14 години
А нещо за тоя Илиян Михов?
81
0
 
14
 
! Отговори
марин преди 14 години
След , като тази жена е одобрена от БСП ,трябва да се внимава с нея. Те не одобряват хора , които не работят за тях. Внимавай , Бойко!
80
0
 
14
 
! Отговори
до БИОГРАФ преди 14 години
с други думи *** се завръщат на бял кон. Да живее Бьие Ка Пьието ГЕРБ и неговият велик вожд Бо-Бо, който е на път да засенчи дори и учителя си Тодор Живков.