Всички обичат... Кристалина

БСП, НДСВ и ДПС пред Dnes.bg: Заставаме зад нея
20 яну 2010 16:30,
127
Всички обичат... Кристалина
Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Казусът Желева

Българските евродепутати Ивайло Калфин, Антония Първанова и Филиз Хюсменова окачествиха пред Dnes.bg решението на Румяна Желева да се оттегли от надпреварата като закъсняло, но правилно.

"Това беше най-доброто, което можеше да направи, и сложи край на един много мъчителен период и за нея, и за цялата държава", коментира Калфин и за пореден път уточни, че проблемът на Желева е некомпетентността й, а не конфликтът на интереси.

"А и премиерът отправи абсолютно неприемливи критики към основните политически групи в ЕП, което направи невъзможно нейното пребиваване в ЕП", обяви бившият дипломат №1 на България.

"Поздравявам г-жа Желева за съгласието й да разреши ситуацията, която с представянето си сама създаде. Заявявам категорично, че нямам нищо общо с обвиненията за връзки на г-жа Желева и на съпруга й с организираната престъпност, както и с всички публикации по темата в международните медии. Казвам това открито пред моите колеги от НДСВ, пред моите опоненти, пред българския народ", коментира на свой ред Антония Първанова.

"Уважавам личното решение на г-жа Желева да се оттегли. Респектирана съм от достойното й поведение. Знаете, че тя сама го е решила и е описала мотивите си. Може би е решила, че така ще облекчи пътя за по-бързото избиране на новия състав на Европейската комисия", каза на свой ред и евродепутатът Филиз Хюсменова.

Вариант "Б" Кристалина Георгиева

Тримата евродепутати от БСП, НДСВ и ДПС обявиха още за Dnes.bg, че подкрепят кандидатурата на Кристалина Георгиева за български еврокомисар.

"Това, което зная за нея, е много положително. Това действително е човек професионалист, човек, който има опит и в международни институции, човек, който познава материята си, работила е в много страни по света и мисля, че това е добро предложение на правителството и ние ще направим всичко възможно тя да се представи добре и максимално бързо да бъде приключен този въпрос", каза Калфин.

Бившият външен министър допълни, че се надява всички български евродепутати да имат възможност да се видят с Кристалина Георгиева, за да се обединят около кандидатурата й.
 
"Искрено желая успех на г-жа Кристалина Георгиева, сигурна съм, че последните няколко дни бяха добър урок за зрели политически реакции и решения", каза на свой ред Антония Първанова.

Филиз Хюсменова бе категорична пред Dnes.bg, че ДПС ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар.

"От биографията й става ясно, че тя има натрупан сериозен опит. Ще убедим колегите си, че тя е сериозна кандидатура, от полза за целия ЕС", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
14
 
! Отговори
БИОГРАФ преди 14 години
Кандидатурата на Николай Младенов е безспорна и без коментар, каза Мутрата. А ето какво казват безспорните факти: Николай Младенов е роден на 5 май 1972 в семейството на дипломати от тоталитарната живковска дипломация. Всъщност, баща му, който от 2006 година е покойник е бил ченге - радист в различни посолства, а дипломацията му е била за прикритие. През 1995 г. Николай Младенов завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност Международни отношения. На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон като защитава дипломна работа на тема Израелските ядрени сили. Младенов е с еврейско потекло и това, както и контактите създадени поради естеството на задачите, които ще му се възлагат му дават възможност да премине военно обучение в израелската армия-факт, малко известен в България. Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация Отворено общество, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 г. основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Междувременно Младенов се започнава с Надка Михайлова и с малко помощ от масона Иван Станчов той се озовава на 5 място във Варненската листа на ОДС за изборите 2001. Надка, която е водач влиза от София и Младенов става депутат. През 2002 Надка, ставайки председател на СДС прави Младенов член на НИС, преди да е станал член на СДС.През 2003 на местните избори Николай Младенов взема 200 хил. долара от ***-аджии, за да наложи в СДС издигането на малкоизвестната и малкопопулярна юристка Ванухи Арекелян за кандидат на СДС във Варна, срещу което на самата Арекелян е обещано да стане шеф на Варненския окръжен съд. *** изпълняват договореното и Ванухи става шеф на съда, Николайчо е по - богат с 200 хил. долара, а Кирил Йорданов - преизбран за втори път. Бившият шеф на СДС във Варна Янко Станев разполага със снимки, където се вижда как Младенов взема доларите, поставени в една картонена кутия за обувки. Николай Младенов също така е масон по шотландския ритуал, за което има цяла предаване в БТВ репортерите-може да се види в архива на сайта на БТВ.
78
0
 
14
 
! Отговори
Притеснен преди 14 години
Абе ама къде е БАТКО?? Немаго у телевизоро и нема кой да се кара на Станишев!!! Каква подозрителна тишина!!
77
0
 
14
 
! Отговори
питам преди 14 години
Тия вносни /български/ специалисти,учили на запад имат ли човешки биографии?Кога и къде са родени? Кои са и какви са родителите им?Къде и какво са учили в България?Защото оставам с впечтление, че КГБ и ДС са им майка и баща.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ami toj ne e edin Glupakyt,sledwastata ste e Pyrwanowa
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Imeto e hubavo ,dano politikata j pone bade chista,qsna i otkrita.Uspeh
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А бе този Калфин за 4 години освен да прахоса милиони в комадировки какво свърши. Проблема е на Желева, че като пое МвР трябваше да го завре в *** з-к а не да го остави с онази *** Пълванова дето е много етична с три- четири ферми и няколко борда, а челен на евро парламента да разиграват цяла България и цял свят да ни гледа балканския сеир. Желева с оставката си показа че в България има още достойни хора - а не като министрите на Станишев десетки загиват виновни няма, наказани няма -простаци
73
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 14 години
ОХОУУ ТО КО ИЗЛИЗА ЧЕ И ТЯ ДЯДО ПОПЕ БИЛА ОТ НАЩЕ:) АХХА АБЕ В ТАЯ СТРАНА ОСТАНАХА ЛИ ХОРА С ПО ЕДИН БРАК БРЕ :) .............МЪ ДА ЗНАИТЕ ТЯ НЕ КРАДЕ И НЯМА ОБЛАГИ ...МИИИИ ТЯ И ЧИСТЪ КЪТ СЪЛЗЪ
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Евродепутатката Антония Първанова най-сетне показа официално любовника си.На парти на модно списание някогашната любимка на Симеон Сакскобургготски се появи със стилен кавалер на средна възраст и за никого не остана в тайна, че загадъчният баровец е нещо повече от компаньон на депутатката за вечерта. Антония Първанова обаче така и не запозна любовника си с никого. Оказа се, че има защо да не иска да разкрие самоличността му.Гаджето на Антония Първанова е скандалният бизнесмен Николай Пейчев, който е разследван като един от облагодетелствалите се от кражбата на гориво от Държавния резерв.Името на Пейчев се среща доста често в томовете папки по делото срещу Мирчо *** заизточване на резерва. Скандалният аферист Мирчо Петков твърди в протокол до руските си съдружници, че е подарявал гориво на бизнесмена само защото е гадже на Антония Първанова, а той трябва да е в добри отношения с НДСВ.Антония Първанова се залюбва с Николай Пейчев през 2001-а, заради богаташа царската депутатка се развежда с втория си съпруг. Дълго време Първанова отказва да се раздели с мъжа си заради двете деца. които имат. Чернокосата евродепутатка е майка на две дъщери - Лора и Блага. След като политическата й кариера набира скорост покрай приятелството с Милен Велчев, Антония събира смелост и се разделя официално с мъжа си.Интимната история на родената в Добрич Антония с бизнесмена Николай Пейчев носи облаги на богаташа. Той е назначен за съветник на министъра на земеделието Нихат Кабил, който преди година бе принуден да подаде оставка.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ne e predatael tozi koito e pos4il koi e GLUPAKYT. Prvanova e vinovna 4e kato bylgarski lekar ne predpisala na Jeleva po-dylgi zadni praski i da si mie zybite s telena 4etka.
70
0
 
14
 
! Отговори
do 70 преди 14 години
I kakvo e kupila na skapanata Vitoshka za 50000?Da predatelka e,no ako Jeleva se beshe podgotvila,Parvanova shese da i krivne shapkata.
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България вече си има европредател. Името й е Антония Първанова. Царската избраница се прави на света вода ненапита. Но преди години името й бе намесено в страховити корупционни скандали. Един от които- свързан с раздържавяването на аптечната мрежа. Жълтата хубавелка не се посвени да критикува морала на сънародничката си Румяна Желева в европарламента. Подобно национално предателство и политически цинизъм отдавна не бяхме виждали. Дори тук, в България!Пак се изложихме пред евросъюза. А чуждите депутати бяха потресени. Не толкова от сензациите, с които Първанова наклепа до ушите Желева. Европейците бяха скандализирани от факта, че една българка е способна да окепази така брутално друга българка. Но нека припомним на онези, които славословят Антония Първанова, начина, по който самата тя стана евро депутат. Първо- тя не беше избрана за такава пряко от народа, а най-нахално се чучна на мястото на Меглена Кунева, за която всъщност хората гласуваха. Но това е най-малкия й грях! Но нека караме подред:Още с избирането й за депутат през 2001 г. Антония се разделя с мъжа си и напуска родния Добрич, за да кове закони. И много скоро замесва името си в едни от най-скандалните законопроекти. Един от тях е през 2002-ра, когато Първанова се обябяба срещу Данъка добавена стойност върху лекарствените продукти. И даже иска тогавашният заместник министър Атанас Къцарчев да бъде освободен от поста. По-късно собственият й колега от жълтата партия Наско Щерев оповести, че 15 процента от стойността на лекарствените продукти се харчат за подкупи на лекарите, за да ги препоръчват на пациентите си. Това обаче ни най-малко не притесни Първанова. Тя вече беше съвсем явен лобист на фармацевтичната компания Балканфарма. И то не само в родното народно събрание, но и пред света. Че даже ходеше на парламентарни заседания с кола на фармацевтичния гигант.Друга една истина около скандалната ни евродепутатка е следния факт: Само 4 години след избирането й за депутат госпожата се оказа най-богатата ни парламентаристка. Според данъчната й декларация за 2006-та г. в сметката й фигурират близо 1 млн. лева., 3 апартамента и още множество имоти. Година по-късно дамата декларира още някакви си незначителни половин милион лв., получени като хонорар от различни световни университети и фирми, които консултирала.Не по-малко скандален е и частния живот на хубавата царистка. Още преди да се разведе със съпруга си, г-жа Първанова върти множество паралелни връзки с мъже в родния Добрич. Една от най-коментираните й любовни забежки е със скандално известния бизнесмен Николай Пейчинов. С него все още омъжената Антония не се свени да се показва на светски събития и дори живеят за кратко под общ покрив. Пейчинов е съден за кражбата на горива от Държавния резерв. Но въпреки това, топлата връзка с Първанова го изстрелва съветник на земеделския министър Нихат Кабил.Друга авантюра на евродепутатката ни е тази с директор на гимназия в Добрич. Връзката датира от времето, когато Антония работи като лекарка в същото учебно заведение. Целият град я говореше как съвсем явно си ходи с господина и подкопава авторитета на мъжа си- изключително уважавана особа в града, разказват съграждани на Антония. Евродепутатката е известна и с шопинг-манията си. Като анекдот звучи случаят, когато засуканата парламентаристка изхарчила 50 хилядарки в един от магазините по Витошка. И после хвърля обвинения срещу сънародничка и колежка, че забогатяла по нечисти схеми!Коментара оставяме на вас!
68
0
 
14
 
! Отговори
8 преди 14 години
Аха ,значи Тоца ше си трае....
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, те и Реймънд всички го обичат... :-))
66
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не просто я харесваме .Ние МНОГО я харесваме ;))
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С КРИСТАЛИНА ДАНО ДА НЕ КРИСТАЛИЗИРАМЕ НАЦЯЛО.
64
0
 
14
 
! Отговори
ivan ivanov преди 14 години
velchev,da proveris ant.parvanova,onaya yotova i kradlata kornelia,da ne mi se pravat na nevinni,nesto mnogo se izdokarvat.
63
0
 
14
 
! Отговори
elena,kotel преди 14 години
stom dps podkrepat tazi jena,znachi ima nesto gnilo.
62
0
 
14
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Е, че наш кадър си е, що дане си я харесваме. И Плугчиева си харесваме.Бойко взе от нашите да назначава-скоро и него може да харесаме!
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако ДПС подкрепя нещо, по добре да се провали това... нещо
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дартофили такива!