Станишев призова към бунт

"Това е пътят", каза лидерът на БСП пред Dnes.bg
31 яну 2010 15:16,
556
Станишев призова към бунт
Снимка: БГНЕС

„Единственият път да бъдат спасени болниците е натиск от гражданското общество, хората трябва да се противопоставят на това безумие”, заяви в Хисар на семинар на червените лидерът на столетницата Сергей Станишев.

"Новата власт е доказала, че е способна да решава проблемите само под натиск, затова хората трябва да се вдигнат на протест".

На въпроса на Dnes.bg това означава ли, че призовава хората на бунт, Станишев отговори: „Да, това е пътят”.

Той заяви, че ще поиска законодателни промени в здравната реформа, защото това, което правителството прави, е пълна авантюра и геноцид и обрича една трета от българите на липса на качествена медицинска помощ.

Бившият здравен министър Евгений Желев подчерта, че в настоящия бюджет са предвидени с 500 млн. лв. по-малко за болничната помощ в сравнение с миналата.

Намален е и бюджетът на НЗОК и това червените също определиха като безумие. Между 160 и 200 болници умишлено ще бъдат доведени до фалит, посочи Станишев.

„Безумията на Симеон Дянков трябва да бъдат спрени, ние ще обжалваме тези решения във връзка с болниците пред Конституционния съд”, заяви той.

Бившият социален министър Емилия Масларова подчерта, че през настоящата година сериозни суми трябва да бъдат насочени към социалната заетост. За пореден път червените чрез думите на Масларова се обявиха против реформата в пенсионната система.

„От нашата реформа са минали едва 10 години – каза тя, – и хората не са подготвени отново да претърпят такава реформа.

По време на прехода, в който сивата икономика добре се развиваше, много хора не бяха осигурявани. Една промяна в тази насока при стабилизирана вече реформа ще бъде стрес за тях”, добави Масларова.

Тя подчерта още че, е заблуда на нацията, че парите от еврофондовете са разковничето за спасяването на пазара на труда, защото за тях кандидатстват частни лица и те само могат да бъдат в помощ, но не и основа за разрешаване на проблемите.

Парламентарната група на БСП ще изготви парламентарни предложения за болниците. Едно от тях ще бъде да поискат от правителството да обяви защитени болници, чийто бюджет ще бъде изцяло финансиран от държавата.

По време на червеното управление 50 такива здравни заведения са били финансирани от държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
тая Масларова още ли има някой в тая обрулена държава да я гледа и слуша Като много и е мъчно , има перфектен начин да се оправи здравната реформа .След като е обвинена в далавери за милиони , и много други като нея да ,, насочат крадените пари към социалната заетост ''
520
1
 
2
 
! Отговори
Az преди 14 години
Dnes pak nqkoi ne si e pil hapcheto...
519
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
на червените *** им дай семинари, симпозиуми и пресконференции да правят.
518
1
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Naistina narodat trqbva da protestira sre6tu zakrivaneto na bolnicite,no bez nasilie.Gospodin Stani6ev oba4e sledva da doide sa6to na samiq protest.Vse pak,kogato si opoziciq i iska6 naroden protest,sledva i samiqt ti,kakto i horata ot tvoqta partiq da vzemat u4astie.Ako gospodin Stani6ev nqma tozi kuraj,togava neka ne vavli4a naroda v bunt,koito moje da dovede do nasilie i sblasaci.
517
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 14 години
Pitam se koi sa tezi balgari koito vqrvat i davat vlast na tova rysko prodagno *** koeto prodade BG na Dogan
516
1
 
2
 
! Отговори
лелее преди 14 години
"Бившият социален министър Емилия Масларова подчерта, че през настоящата година сериозни суми трябва да бъдат насочени към социалната заетост" След това изречение може да се каже само едно нещо-комунист и *** от нищо нямат срам.
515
1
 
2
 
! Отговори
Червена бабичка-мазо преди 14 години
СерГЕЙ-чо баба, вземи се ожени, направи си деца, че и аз ще взема да повярвам на хорските приказки.С БКП напред!
514
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 14 години
Е от това по-голямо безочие и по-толяма наглост няма
513
1
 
2
 
! Отговори
;) преди 14 години
СерГЕЙ-чо утре ще си обуе червените прашки и ще отиде на гости на Азерчо.
512
1
 
2
 
! Отговори
niki преди 14 години
та последно сергей ще ходи ли на гей парада заедно с янето
511
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПЛУЖЕКА серГЕЙ станишев СЕ Е ПООБЪРКАЛ МАЛКО.ОТРАНО СИ Е ЗАПОЧНАЛ ПРАЗНИКА.
510
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сергей-гей смотан.Честит ти празник утре.Да се опънете хубаво с Доган и всичката *** долна червена и турска.Бате Бойко ще ви оправи хубаво.Стягайте се *** долна.
509
1
 
2
 
! Отговори
Момчил преди 14 години
Във вашето правителство с бунтове нищо не успяхме да постигнем, ама викаш при сегашното може и да стане, а Станишев ?! А вас, които източихте държавата, какво трябва да ви правим ?! Да ви разстреляме а?! *** наглостта ... с извинение. Дано никога повече нямате шанс да управлявате.
508
1
 
2
 
! Отговори
neznaen преди 14 години
някога др.Станишев позвал ли е "качественото" обслужване в такива болници...моето мнение е че всички болници/и общински и по-големи/ се борят да вземат парите по клиничните пътеки ....за съжаление
507
1
 
2
 
! Отговори
juli преди 14 години
А защо когато те управляваха,не призоваваха хората на бунт, а само мълчаха? Това наистина е любопитно! Нека отговори!!!!
506
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Pedali ste wsi4ki 4itaci mirizlivi.Dahlii.Ti ne si znae6 koq ti e dyrjavata i kakav si be ***.Haide da se66 tiutin.*** dolna 4ita6ka.4estit raznik v avans.dove4era 6te te opanat malko.pa utre pove4e.
505
1
 
2
 
! Отговори
Ь преди 14 години
Откога неграмотните се "бОнтуват"?
504
1
 
2
 
! Отговори
До 498 преди 14 години
Ти си моя идол. Няма по-вярно твърдение от твойто.
503
1
 
2
 
! Отговори
Том преди 14 години
Добре бе, избивай ги, никой не те е спрял. Щом искаш да убиваш и да рушиш, давай, направи го. Вие *** и без друго можете само да унищожавате, но не и да създавате.
502
1
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 14 години
В тълковния речник срещу''наглост'' трябва да турят твоя снимка, бе!!Нищожество такова!!Крайно време е да понауча чужди езици, че псувните на български свършиха!