Станишев призова към бунт

"Това е пътят", каза лидерът на БСП пред Dnes.bg
31 яну 2010 15:16,
556
Станишев призова към бунт
Снимка: БГНЕС

„Единственият път да бъдат спасени болниците е натиск от гражданското общество, хората трябва да се противопоставят на това безумие”, заяви в Хисар на семинар на червените лидерът на столетницата Сергей Станишев.

"Новата власт е доказала, че е способна да решава проблемите само под натиск, затова хората трябва да се вдигнат на протест".

На въпроса на Dnes.bg това означава ли, че призовава хората на бунт, Станишев отговори: „Да, това е пътят”.

Той заяви, че ще поиска законодателни промени в здравната реформа, защото това, което правителството прави, е пълна авантюра и геноцид и обрича една трета от българите на липса на качествена медицинска помощ.

Бившият здравен министър Евгений Желев подчерта, че в настоящия бюджет са предвидени с 500 млн. лв. по-малко за болничната помощ в сравнение с миналата.

Намален е и бюджетът на НЗОК и това червените също определиха като безумие. Между 160 и 200 болници умишлено ще бъдат доведени до фалит, посочи Станишев.

„Безумията на Симеон Дянков трябва да бъдат спрени, ние ще обжалваме тези решения във връзка с болниците пред Конституционния съд”, заяви той.

Бившият социален министър Емилия Масларова подчерта, че през настоящата година сериозни суми трябва да бъдат насочени към социалната заетост. За пореден път червените чрез думите на Масларова се обявиха против реформата в пенсионната система.

„От нашата реформа са минали едва 10 години – каза тя, – и хората не са подготвени отново да претърпят такава реформа.

По време на прехода, в който сивата икономика добре се развиваше, много хора не бяха осигурявани. Една промяна в тази насока при стабилизирана вече реформа ще бъде стрес за тях”, добави Масларова.

Тя подчерта още че, е заблуда на нацията, че парите от еврофондовете са разковничето за спасяването на пазара на труда, защото за тях кандидатстват частни лица и те само могат да бъдат в помощ, но не и основа за разрешаване на проблемите.

Парламентарната група на БСП ще изготви парламентарни предложения за болниците. Едно от тях ще бъде да поискат от правителството да обяви защитени болници, чийто бюджет ще бъде изцяло финансиран от държавата.

По време на червеното управление 50 такива здравни заведения са били финансирани от държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако ще се бунтуваме то да избием кумунистите, защото 99% е изцяло вината за всичките ни неволи.Сега реват като обрани попове, но когато бяха на власт мълчаха като *** ***.Не казам, че и сегашните са по добри но поне се мъчат да направян нещо, макар и да незнаят какво ще излезе.
500
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека Станишев и заобикалящата го клика да потърси мед.помощ в болницата в Берковица , а не в Правителствена и след това да призовава /ако е жив/
499
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз мисля , че е крайно време наистина да се вдигнем на БУНТ - срещу крадливите,корумпирани и НАГЛИ червено-жълти -*** комунягиПо нагъл човек от този на снимката явно няма
498
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** и скапания, завистлив, злобен ***. *** и безпомощните, отчаяни призиви. *** и помияра СЛАВА БОГУ ЧЕ КАРИЕРАТА МУ СВЪРШИ :))))
497
1
 
2
 
! Отговори
Iznervena преди 14 години
Да и освен това, Серго през това време си купуваше атлас в Москва, защото Медведев нещо го беше отсвирил за среща, и от там се изказа за протестиращите цитирам "Жалка картинка".
496
1
 
2
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Този как има лице да говори? Хората като се бонтуваха срещу тях какво стана? Ядоха голям бой от полицията!
495
1
 
2
 
! Отговори
нещастен преди 14 години
като прочетах изказването на др.Станишев се сетих за нещо коети каза моята съпруга след като направих основен ремонт на къщата,защото вече падаше :Вместо да дадеш парите на семеиството,/разбирай нея/ти ги изхарчи.
494
1
 
2
 
! Отговори
Нина преди 14 години
Тия какво реват пак? Не им ли е ясно, че в държавите от ЕС здравеопазването е такова. Хората си казаха, че ако имат сериозен здравен проблем, всеки тича или в София или в друг голям град.Никой не разчита на болнциите по малките градове. По-добре парите от финансирането на такива болници да отидат за нови линейки и консумативи, отколкото да наливат пусто в празно!
493
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А Серго ще каже ли колко пари се окрадоха в болниците по фалшиви клинични пътеки, несъществуващи и несъстояли се?!? Сега пищят, че им орязват 60% финансирането, а когато крадоха не пищяха, тогава добре им беше. Българийооо
492
1
 
2
 
! Отговори
Ina преди 14 години
Ей, докараха държавата до фалит и скат да го продължават тоя процес и когато вече не са на власт. Значи малкото ***, които са останали от тях за болниците да се разпрделят и разделят между многото нефункциониращи болници? Така нито една болница няма да функционира пълноценно. Хората искат да направят реалистични промени - какво им е на спешните центрове и на следболничните,в които ще се превърнат? Поне човек ще знае - като влезе в една болница, там ще има всичко необходимо за неговото лечение.
491
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 14 години
Ееййиииииииииии отърване нема ,брей!!!!!
490
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Станишев, тичай срещу вятъра.
489
1
 
2
 
! Отговори
Реформатор преди 14 години
Къде я видя тази 1/3 от хорате бе комунист долен... Население на БГ - 7 600 000София - около 2 000 000Пловдив; Варна; Бургас; Ст. Загора; Плевен; Търново; Шумен и т.н по-големи градове с Болници - още около 4 000 000Значи в градовете с болници стават около 6 000 000 милиона население.Останалите 1 600 000 са електората на БСП, който до две тригодини ще изчезне и електората на ДПС ясно е за кого те боли комунистическа мишко. Докара държавата до фалит, а сега виеш на умряло...
488
1
 
2
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ЩО Е ЧОВЕКА ИСКА ДА РАЗВЕЕ РОЗОВ БАЙРАК...
487
1
 
2
 
! Отговори
ники преди 14 години
Другарю Стани шев - няма революционна ситуация...когато управляващите да не могат а чмасите да не искат да бъдат управлявани по старому... забравихте ли си урока... А ние го учихме добре и затова сме на това дередже.
486
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На сър ГЕЙ все през февруари около първи-втори му се ще да развее байряка.
485
1
 
2
 
! Отговори
Ю преди 14 години
Хаохахаха крадливия хамстер! Добро утро
484
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато хората се бунтуваха срещу тоя Сергея, той се хилеше нагло и самодоволно в лицата им и поклащаше загладени бузки, когато на хората им беше студено, овчаров се печеше в бразилия, защото бил работил много и си бил заслужил, когато пенсионерите се чудеха как да свържат двата края, масларката ходеше до Корея с прескъпи билети платени от нашите джобове или ги водеше в хотелите на приятеля Гергов на морето... ТОЯ ИМАШЕ ВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОКАЖЕ КАКВО УМЕЕ, СЕГА ДА МЪЛЧИ!!! нИКОЙ НЕ ГО Е ЗАБРАВИЛ
483
1
 
2
 
! Отговори
Теодор преди 14 години
Скрийте се най-накрая бе. Само тровите българската общественост с коментарите си. Станишев - *** такъв.
482
1
 
2
 
! Отговори
69 преди 14 години
УТРЕ Е ВТОРИ ФЕВРУАРИ.ДЕН НА Сер ГЕЙ СТАНИШЕВ, НА КОМУНИСТИТЕ И НА ОЩЕ 10% ОТ БЪЛГАРИТЕ.;)