Станишев призова към бунт

"Това е пътят", каза лидерът на БСП пред Dnes.bg
31 яну 2010 15:16,
556
Станишев призова към бунт
Снимка: БГНЕС

„Единственият път да бъдат спасени болниците е натиск от гражданското общество, хората трябва да се противопоставят на това безумие”, заяви в Хисар на семинар на червените лидерът на столетницата Сергей Станишев.

"Новата власт е доказала, че е способна да решава проблемите само под натиск, затова хората трябва да се вдигнат на протест".

На въпроса на Dnes.bg това означава ли, че призовава хората на бунт, Станишев отговори: „Да, това е пътят”.

Той заяви, че ще поиска законодателни промени в здравната реформа, защото това, което правителството прави, е пълна авантюра и геноцид и обрича една трета от българите на липса на качествена медицинска помощ.

Бившият здравен министър Евгений Желев подчерта, че в настоящия бюджет са предвидени с 500 млн. лв. по-малко за болничната помощ в сравнение с миналата.

Намален е и бюджетът на НЗОК и това червените също определиха като безумие. Между 160 и 200 болници умишлено ще бъдат доведени до фалит, посочи Станишев.

„Безумията на Симеон Дянков трябва да бъдат спрени, ние ще обжалваме тези решения във връзка с болниците пред Конституционния съд”, заяви той.

Бившият социален министър Емилия Масларова подчерта, че през настоящата година сериозни суми трябва да бъдат насочени към социалната заетост. За пореден път червените чрез думите на Масларова се обявиха против реформата в пенсионната система.

„От нашата реформа са минали едва 10 години – каза тя, – и хората не са подготвени отново да претърпят такава реформа.

По време на прехода, в който сивата икономика добре се развиваше, много хора не бяха осигурявани. Една промяна в тази насока при стабилизирана вече реформа ще бъде стрес за тях”, добави Масларова.

Тя подчерта още че, е заблуда на нацията, че парите от еврофондовете са разковничето за спасяването на пазара на труда, защото за тях кандидатстват частни лица и те само могат да бъдат в помощ, но не и основа за разрешаване на проблемите.

Парламентарната група на БСП ще изготви парламентарни предложения за болниците. Едно от тях ще бъде да поискат от правителството да обяви защитени болници, чийто бюджет ще бъде изцяло финансиран от държавата.

По време на червеното управление 50 такива здравни заведения са били финансирани от държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия комунисти да хващат пак балкана и да не се връщат повече!
480
1
 
2
 
! Отговори
Aman преди 14 години
xaxa geicho stanishev pak se napravi na deanov,aide napravi edna *** i se yspokoi nikoi ne te brasne za sliva dori smeshko
479
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПЛУЖЕКА серГЕЙ станишев призовава за партизанска война. На бунт, другари!
478
1
 
2
 
! Отговори
Аман от всичко преди 14 години
Те всички крадат, но барем нещо остане за нас простосмъртните. Има такива които срадват, ама и за нас остават трохички, на които се радваме. А тия новите, нищичко не оставят. Сбъркана работа са те. Нека този, който зове към бунт да се нареди в първите редици на бунтуващите се, а не да вика "Напред, зад вас съм".
477
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
ДОБРО УТРО, БОЙКО!И УСПЕШЕН ДЕН.
476
1
 
2
 
! Отговори
;) преди 14 години
Някой знае ли утре серГЕЙ станишев къде ще празнува?
475
1
 
2
 
! Отговори
бороспорт преди 14 години
Не им ли стигат парите на народа дето го ограбиха така зверски на тия гадни комунисти ами сега и кръвта му искат по улиците.. Защо , за да лапат пак ? Ами не може ли ние да пролеем тяхната че да се свърши веднъж за винаги .. А че Станишев е ГЕЙ се вижда ясно от усмивката на мазното му личице ... Мамка ви лицемерна и крадлива ... НА БУНТ СРЕЩУ МРЪСНИКА СТАНИШЕВ и *** му партийка пълна с крадлива *** и лапачи на саби ! Минетчии ...
474
1
 
2
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Кой не скача е от ГЕРБ :)
473
1
 
2
 
! Отговори
той преди 14 години
Ще си дойда от Щатите да му тегля на този гей един .....
472
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател отстрани преди 14 години
Аз не мисля, че Станишев ви е проблемът. Проблемът ви е, че правителството няма абсолютно никаква идея какво ще прави след 6 месеца. Не знам колко ще успеете да издеяните на голата си омраза към БСП. София не може да побере всички прииждащи от фалиралите градове и общини. Ще трябва да си се справяте с това, с което сте си гласували. Съжалявам.
471
1
 
2
 
! Отговори
Чоко преди 14 години
Вместо в пандиза тези са на минералну бани плацикат се и от време на време викат на бунт.Ама не те да излязат на бунт ами хората.Тъи де с чужда кръв и сто бунта са малко.Стара комунистическа сентенция.А тези дето защитават малките болници на тях кракът им не е стъпвал там.Пожелавам им да се полекуват в една такава,и тогава да реват.Ама тогава няма да могат и да реват,това ще го правят близките им.
470
1
 
2
 
! Отговори
fz преди 14 години
а бе тея що не вземат да се гръмнат! МАСЛАРОВА - МАРШ В ЗАТВОРА, КРАДЛА СМОТАНА! ГЕЙЗО СТАНИШЕВ - В СИБИР! Кой докара болниците до това състояние, че да трябва да се затварят? Кой построи социален център за 20 милиона в Стара Загора, където табелките по вратите струват 30 бона?Окрадоха всичко тея говньовци и сега имат наглостта да говорят и да критикуват! Гнус ме е, че има такива долнопробни същества в парламента!
469
1
 
2
 
! Отговори
Исполин преди 14 години
Идеята на дянката е да няма достатъчно болници, за да може българите в България да намаляват още по- бързо.
468
1
 
2
 
! Отговори
Разяснение преди 14 години
Не знам, но прилича на теб.
467
1
 
2
 
! Отговори
уточнение преди 14 години
това на снимката мъж ли е?
466
1
 
2
 
! Отговори
Иванов-до 464 преди 14 години
Явно не сте ме разбрали. Аз категорично се обявявам против реформата в сегашният и вид. Поразровете се из интернет, има публикувани доста модели на т.н Здравна карта която повтарям е много по издържана като реформа в здравепазването... но не знам по какви причини не я избраха за модел на реформата.
465
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 14 години
CITAT OT ,,PARAGRAF 22,,-KOMUNIZMAT,TOVA E DA GREBE6 SRE6TO TE4ENIETO NA LAYNIANA REKA BEZ GREBLA.
464
1
 
2
 
! Отговори
До Иванов преди 14 години
Здравна реформа се прави с много пари, а не поради липсата им. Ето няколко абсурда от днешната реформа: 1 Щесе затварят болници, които не покажат, че имат специалисти. Само че в последните 5 години производството на специалисти спря. Имаше нулев прием. 2 Вместо да се финансират общинските болници, ще се финансират спешни медицински центрове. Т.е. тепърва ще се оборудват сгради, кабинети и пр. 3 Вместо линейки - хеликоптери. Аз предлагам да им спрем наркотиците на реформаторите. Мътно им е.
463
1
 
2
 
! Отговори
Тцтц преди 14 години
Бати колко *** има тука.. Значи, по-важно е че Сергей е гей или ***, отколкото, че Дянков е ***, който на вас и на вашите родители и деца такова мамата в този момент, щото ще се лекуват за по пряко от Силистра в София, което е и темата. Бати ***, ***..
462
1
 
2
 
! Отговори
дуче Михо преди 14 години
ЧЕРВЕНИ ***!