Парламентът и Еврокомисията да кажат за ПРО, зове Борисов

По думите на премиера подобни разговори на този етап не са водени
12 фев 2010 19:20, Красимир Ангелов
95
Парламентът и Еврокомисията да кажат за ПРО, зове Борисов
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия и българският парламент трябва да кажат мнението си по въпроса дали в България да бъде разположен американски противоракетен щит.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в коментар за евентуалното разполагане на елементи от противоракетната защита на САЩ в страната ни.

“Разговорите предстоят, а когато нещо предстои, значи до този момент не е говорено”, поясни Борисов и продължи:

“Това не е еднозначно мое решение. В две посоки ще  чакаме отговори - от ЕК, тъй като сме държава - член на ЕС, и второ, това ще бъде решено от българския парламент.

Моето мнение е ние да бъдем солидарни, но повтарям -  в случая то ще бъде подчинено на тези две решения, които ще вземе българският парламент и дали ще има подкрепа на ЕС”, завърши министър – председателят.

По-рано през деня по време на първата си публична лекция в страната новият американски посланик Джеймс Уорлик заяви, че България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Още по темата

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

“Ние сме на ранен етап на обсъждане не само със страните от региона, но и с България. Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България”, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПРО = гаранция срещу империята на злото Русия!
60
0
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
Премиерът няма мнение. Никога е нямал. Никога няма и да има. Той е премиер, защото лелките го харесват. Иначе и атомна бобма да рекат да изпитват американците на полигона у Змеево, Боко първо ще пита парламента, после ЕС и ако те са съгласни няма проблем.
59
0
 
3
 
! Отговори
над55 преди 14 години
Разбира се ,че парламентът и еврокомисията трябва да кажат за ПРО,а защо не и народът.Мен обаче ме интересува мнението на ПРЕМИЕРА.
58
0
 
6
 
! Отговори
Той преди 14 години
Който много политиканства, просто да прочете Иван Вазов!Той доказано е обичал България и не я е предавал и продавал.Не е бил и агент (чужд)!!!
57
1
 
2
 
! Отговори
Политически отпадък преди 14 години
ББ се мъчи да се прави на "ни чул ни видял", като иска уж да прехвърли топката в полетата на "Господарите" и на политиците-чужди агенти.Той разчита на Генно Модифицираните Организми (ГМО), които вземат решенията в Парламента!
56
1
 
3
 
! Отговори
Petar Gerogiev преди 14 години
ALA BALA ,PARTINIOR.Za nqkolko chasa rusiq shte smage evropa.Sega vikate bratqta amerikanci,sled tova 6ter vikate pak bratqta rusnaci.Tova ni e urisiqta da vartim dupeto po posoka na vqtara.A samoto razpolagane na PRO qsno govori che v blisko badeshte shte se sluchi neshto golqmo.
55
1
 
10
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
За какво ви е тази ПРО-база? Да слугувате на някои массонски и други групировки, а ние да плащаме и да страдаме, от атаките на техните противници ли? Абе вие какви генерали сте, в тази българска армия? Нямате ли ум да предвидите, каво Зло ни чака, впоследствие? Ако САЩ ударят някои страни, нали техните ракети ще дойдат и тука? Тази държава винаги е страдала, от късогледи или предатели. Ще си купя чадър и няма да гласувам повече за никого. Направо към унищожението на този народ вървите от 1989 г
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боко-Тиквата с това предложение за ПРО ще си направи ПОЛИТИЧЕСКО ХАРАКИРИ! Боко се превръща по-лека лека в Политически труп! Този човек се опитва да разбие България!
53
1
 
8
 
! Отговори
Шматко преди 14 години
Тоз път свети Боко Шебеков неще да има проба грешка . Грешката ще ти е велика Боко да знаеш . За не осведомените в случаи на конфликт първия удар се нанася по системите ПРО и после по останалите цели . Дянков е първата ракета онищожител на България Борисов е като ракетна остановка . Очакваите Ердуган да му тури фуста и да го *** като долен травестит от площад македония . Боко ще е добре да си разчисти пътя и да се маха от политиката *** е за управленец .
52
1
 
7
 
! Отговори
bokov преди 14 години
В никакъв случай не пускайте това, нито руснаци, нито американци, нито всякакви други!!!!.Стъпят ли такива сили, край , както Дянков изпълнява поръчки за унищожение Хората нямат пари за храна, топлина, лечение Мислете със собствение си мозъци!!!Не с чужди!
51
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 14 години
ES ve4e kaza NE za Pol6a,taka 4e Borisov da ni si pomisli da ni vkara v dargavata tezi kolonizatori,deto mislqt samo za voina . Da se opravqt sami, kakto rysnacite Van na amerikancite ot BG
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И защо Бойко чака кой ще каже ЕС...??? Има ли той своят мозък???
49
1
 
7
 
! Отговори
Me преди 14 години
Боко, тука глей да не сбъркаш...Предполагам 4е повече от 2/3 от хората тук са по скоро против разполагане на УСА, Руски и други ракети.. Помисли по скоро как да разположиш такива под БГ контрол...
48
2
 
8
 
! Отговори
7 преди 14 години
Amerikancite v amerika!!!!!
47
1
 
5
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Американските бушмени подкрепят мутрите в България, след като работят в техен интерес !!
46
2
 
7
 
! Отговори
УУУУ преди 14 години
Yankee, go home! Make love, not war!
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато ББ обяви да се прави референдум за новините на турски език парите не бяха много.Сега когато е заложено бъдещето на България парите са по важни за други работи.ЕК няма какво да казва.Ето Чехия и Полша се отказаха.Докога някой друг вместо нас трябва да взема решения касаещи нас.
44
3
 
15
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Изцепките на Дянков, унищожаването на БАН, закриването на болници, въвеждането на ГМО, приемането на ПРО и др. каши забъркани за 6 месеца спокойно може да се нарече НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.Абе хора до кога ще търпим тези ***?
43
5
 
2
 
! Отговори
Македонците от Пирин преди 14 години
8. Българският Съд под Европейски натиск ще регистрира Македонските Дружества и Организации както и Македонската Партия. 9. Македонците на цялата територия на България ще имат възможност за културно-обществен и политически живот и реално да управляват страната.10. Македонците и Македонките в България за пореден път ще помогнат на българите да излезат от стегите на Средновековието и на едноумието и да заживеят в наистина Демократично общество.
42
1
 
5
 
! Отговори
До дришльо от Пирин преди 14 години
Абе *** македонец, смотаняко сричащ измисления език на сърбоманите от титовата БЮРОМ. Що не си хванеш пътя и да си живееш там - да се насладиш на това гето - БЮРМ?!? Там из Албанците ще ти дойде акъла в главата ***!