Ваньо Танов: Политически чадър е пазел Алексей Петров

Папките, открити в офисите на Трактора, показвали паралелно МВР
12 фев 2010 09:46,
113
Ваньо Танов: Политически чадър е пазел Алексей Петров
Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС

Политически чадър над Алексей Петров преди две години е изпращал в кошчето всички разработки срещу него. Това заяви пред БНР бившият директор на ГДБОП и настоящ на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Още при явяването си пред парламентарната вътрешна комисия преди две години Танов е дал факти, че Алексей Петров е свързан с организираната престъпност.

"Отнася се за негова фирма, която извършва рекет, изнудване, събиране на дължими вземания и това ясно и категорично съм го казвал във вътрешната комисия и има достатъчно факти по този случай", заяви Танов.

Той коментира, че тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков съзнателно е осветил Алексей Петров като секретен сътрудник на службите, той да бъде легитимиран и така да постъпи официално в ДАНС.

"Преди напускането на Алексей Петров ДАНС беше пред разпад", заяви бившият ръководител на ГДБОП.

Ваньо Танов коментира, че е световна практика при разкриването на престъпна група да има внедрен агент, но когато не е добросъвестен, това може да доведе до обратен ефект и всъщност да захранва групата с определена информация от службите.

Още по темата
"Това е тънък лед. Винаги може да бъде установено дали случаят на Петров е такъв, но това е трудно доказуемо", смята Ваньо Танов.

Според него папките, които са открити в офисите на Алексей Петров, показват едва ли не паралелно МВР.

"Информацията в тях е префасонирана, копирана и дано не съм лош пророк, че различни справки ще се размахват и ще се дискредитират хора", подчерта Ваньо Танов.

Той изрази съмнение, че тези документи може да дискредитират премиера Бойко Борисов.

Директорът на Агенция „Митници“ разбрал едва вчера, че има договор между агенцията и застрахователна компания "Лев Инс" (част от разследваната и от НАП корпорация на Алексей Петров) и нямал спомен откога е датата на този договор.

Ваньо Танов пое ангажимент това да се провери веднага, както и да се разкрие кои служители на митниците са били съмнително близки с Алексей Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
0
 
! Отговори
джаз преди 14 години
Танов знаеш че политически чадъри няма има ФИНАНСОВИ ЧАДЪРИ.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре де, ако главата на Октопода е А.Петров, то пипалата му Маргините ли са, Христо Ковачки ли, Васил Божков, Галевите, Гергов, Коце Маца и всички знайни и незнайни...?
102
3
 
2
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Когато Атовете се ритат, магаретата ги боли. Закопчаха тези дето били ръководили мафията. Бре мама му стара, много бърже ги разбраха. ББ като беше Главен Секретар, първи беше при пукотевиците., пък не знаеше за тези. НЯкой му е вдигнал мерника на ББ.
101
1
 
0
 
! Отговори
ох преди 14 години
О, здрасти! И аз така си мислех..ама на, все не ми се вярваше!
100
3
 
6
 
! Отговори
Kidrock преди 14 години
Хахаха Супер :)Целта на акцията беше да му намерят компроматите,които има за БОКО,ГОЦЕ и другите прошляци и играха вабанк,но ако не са му ги взели ще ги гази Трактор всички тия дни :)))) Каквото и да става,много истини ще лъснат !П.С. Иначе едни мутри бият други мутри :)))))))))
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Твърде мизерно е чувството за хумор на някои, щом не може да намери да се присмее над нещо различно от първите опити за отделяне на организираната престъпност от държавата.
98
4
 
2
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Нищо лошо няма в политическите пристрастия, докато не ти пречат да гледаш реално на ситуацията. Когато погледа се замъгли от прекалено дълго взиране през партийните очила, тогава става неприятно. Иначе, в нашата ситуация, когато нямаме право и възможност да гласуваме за личности, по добре да гласуваме според политическите си убеждения, вместо да правим екзотични избори и да слагаме на чело на държавата хора, без никаква визия, без никаква идея как ще управляват държавата. Доста пъти избирахме "месии", които "ще ни оправят", в крайна сметка оправия няма! За това смятам, че е по добре да се доверим на пратиите, според собсвените си убеждения, и да се надяваме, че всяка една от тях ще изпълнява програмата си и ще действа според общоприетите стандарти за такъв тип политическа сила. Въпреки че, дори и това е доста съмнително у нас. Нещата са тотално объркани, до толкова че, социалистическата партия въведе плосък данък, а синдикатите са по близки до десните, от колкото до левите, но малко по малко започват да стават нормални! Дано да продължим да вървим в тази посока! Затова смятам, че гласуването за Бойко (без да имам претенции да съдя българския народ) беше едно поредно гласуване за поредния "месия", който за съжаление нито има потенциал, нито идея как "ще ни оправи" Да не говорим, че чисто идеологически е някакъв мутант, програмата му, доколкото въобще я има, е слаба и абсурдна. Много бих се радвал, въпреки всичките критики които съм написал към него и министрите му, ако в крайна сметка е успешен премиер. За жалост обаче, до момента не е показал нито едно действие, нито едно решение, с което поне да се опита да се доближи до положителна оценка. Това си е моето мнение!
97
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ваньо, наздраве, батка! Ти си толкова спиртосан и ***, че каквото ти сложи СуперБойко в устата, това дрънкаш! Не ти вярвам! И ти си кухо, пропито мюре!
96
0
 
5
 
! Отговори
До 67-вдлъбнат преди 14 години
Ами питай тоя генерал дето говори за последните две гедини само , а останалите ги пропуска.ти му се радваш.Аз не съм влюбен в Борисов и за това събирам 2 и2 и си правя изводите.Извинявай не си *** ,а си вдлъбнат-Танов и Борисов какъв цвят генерали са червени ,сини или жълти
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя цирк в държавата ни няма край!
94
2
 
5
 
! Отговори
хихихи преди 14 години
ако това всичкото не е цирк да се надяваме да видим в нета поне порно клипове на депутати и министри или нещо друго с пикантно съдържание!поне ще се позабавляваме!може и да ни кажат как се хваща трипер от петнадесет годишна или нещо друго интересно...............ХА ДАНО!
93
0
 
2
 
! Отговори
Dan до baykolu преди 14 години
Пак не съм съгласен с теб,нещата изобщо не опират до политически пристрастия,питал ли си се-Защо толкова много хора гласуваха на изборите?Защото им омръзна да ги правят на ***,и тях ли ще обвиниш в политическо пристрастие???За мен нещата опират до начин на живот и винаги гледам да избера за мен и моето семейство по-добрият начин на живот за това съм гласувал и за Костов и за Царя , не са цветя за мирисане но бяха по-добрият избор,според мен така че не мисля че съм син жълт или гербер!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
Don_K преди 14 години
Mnogo si informiran samo 4e tazi bitka na "igra4ite" 6te se otrazi samo i edinstweno na horata. A Vanio Tanov ot koga e v sistemata nebe6e li s Borisov Kogato be6e glaven sekretar, ne be6e li i Cvetanov tam ne sa li rabotili zaedno s A.Petrov. Ne raz4istwaha li i togava smetki v podzemniq svqt s dargawnata ma6ina.kolko znakowi figuri iz4istiha sy6tite tezi hora i ug slu4ajno bili se naokolo ili samite te rykowodeha ekzekuciite(B.B,C.C,V.T i taka natatyk)
91
0
 
1
 
! Отговори
Любопитна преди 14 години
Ако Петров, както се твърди, е знаел и очаквал арестуването му, мислите ли, че ще остави компрометиращи документи в дома си или в офиса на фирмата си? А, ако е подбрал и оставил нарочно папки, с документи дескридитиращи определени лица които са начело на властта? Странно е, че убийците на Борилски, малкия Маргин и други обвиняеми лесно и безпроблемно се укриха от властта, а Петров, който е определян от Цветанов като шеф на мафията, разполагайки с огромна информация се остави да го арестува?
90
0
 
1
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Твое право е да харесваш някаква част от мафията! Аз не харесвам нито една, но това си е мой проблем, и мое право, съответно! Щом можеш да приемеш, че единият е мафиот и крадец с бяла якичка, пък другия, койо е бил съдружник с него в обща фирма е чист като сълзица, това си е твое виждане! Тук нещата явно опирадо първосигнални политически пристрастия, към които аз за щастие съм имунизиран! :))))
89
0
 
2
 
! Отговори
куршум преди 14 години
Опаа. И шефът на контрабандата се изказа.
88
0
 
1
 
! Отговори
н1 преди 14 години
В.Т. е знаел всичко много одавна но кьсно проговори.
87
2
 
7
 
! Отговори
ще се гаврят преди 14 години
Режимът на Диктатора започва да си разчиства сметките с политическите си противници. Първо ще ги криминализират и след това ще ги преследват. Формално ще ги съдят за преминаване на червена светлина, а в действителност ще се гаврят с другояче мислещите и с тези, които не са гласували за т.н. герб!
86
0
 
3
 
! Отговори
хихихи преди 14 години
да скочиш с/у някой притежаваш информация за всички е или простотия или съвместен цирк за пред народа!който владее информацията той управлява..........
85
4
 
7
 
! Отговори
Никола преди 14 години
Мдаа Станишката преди ланкаше непрекъснато, откак хванаха неговия човек Алексей Петров мълчи като .... :)Кълбото явно почна да се разплита, става ясно откъде са парите на червено-турската шайка. Дано им стигне куража на Бойко и Цветанов да разплетат докрай престъпната схема с отвличанията.