Ат. Атанасов: Да разследват и кръга около Филчев

Шумът около Трактора измествал вниманието от "трактористите"
15 фев 2010 10:41,
65
Ат. Атанасов: Да разследват и кръга около Филчев
Алексей Петров – Трактора. Снимка: БГНЕС

"Фиксирането върху Трактора измества фокуса от това кои са трактористите".

Това коментира пред БНТ бившият директор на Националната служба "Сигурност" Атанас Атанасов по повод ареста на доскорошния агент в ДАНС Алексей Петров – Трактора.

Според Атанасов е време да се разплете цялата група, функционирала около бившия главен прокурор Никола Филчев, и може би е крайно време той да бъде "прибран".

Бившият директор на НСС заяви, че вниманието трябва да се насочи към политическия проблем.

По думите му в България има партии, които са си взаимодействали с части на организираната престъпност, за да задържат властта.

Според Атанасов класически случай за подобна структура е Сергей Станишев и групата на Алексей Петров с цел да се пребори с вътрешнопартийния си противник Румен Петков.

"През 2001 година хора, свързани с "Мултигруп", взеха торба пари и отидоха в Мадрид, за да доведат тук Симеон Сакскобургготски, и след това беше сформирано правителството, в което участваше политическото представителство на "Мултигруп" – ДПС", каза Атанасов.

Той допълни, че Алексей Петров е бил привлечен към секретния апарат на НСС в късната есен на 2000 година по личното настояване на тогавашния главен прокурор Никола Филчев.

На въпрос защо Филчев е настоявал Алексей Петров да бъде привлечен в службата, ексдиректорът на НСС заяви, че Петров е можело да бъде полезен за разследването или прикриването на определени дела.

Службите за сигурност се стремят да придобиват свои източници в ъндърграунд средите, допълни Атанасов.

Още по темата
Според него е изключително важно да се установи защо Алексей Петров бе неформалният председател на ДАНС.

"Като член на Комисията за контрол на ДАНС съм се натъквал на много смущаващи неща в дейността на агенцията, когато Петров е бил част от нейното ръководство", коментира от своя страна депутатът от ДПС Камен Костадинов.

По думите му въпросът за присъствието на Алексей Петров в агенцията е поставен от ДПС още при предходното правителство на най-високо ниво.

Камен Костадинов заяви, че ДАНС е използвана за политически поръчки, като даде пример със случая „Рибново”, където, за да се угоди на Яне Янев, е вдигната жива сила, която да докара на разпит кмета Ахмед Башев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
19
 
1
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Никола Филчев, каквото и да е вършил, днес е възрастен мъж със свои бръмбари в главата, каквито всеки един от нас има. Считам, че е недостойно да се изправя държавния апарат срещу, което и да е лице, на толкова преклонна възраст, като Филчев. Нека Господ го съди.
14
1
 
3
 
! Отговори
p.DJUF преди 14 години
Не е турчин.*** е.
13
1
 
5
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
С разкритията срещу Алексей Петров, Румен Петков, най вероятно си мисли, че би могъл да заеме някаква политическа позиция, която да му осигури безопасно съществуване и плаши гаргите с разкрития, които не са тайна за никого :). Тепърва ще започне да осъзнава, че никога не е бил и няма капацитет да бъде фактор в каквато и да е основна структурна държавна дейност, а досегашната си дейност е изпълнявал в качеството на "черна овца", фигура, която всеки управленец създава и държи до себе си.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имам лични впечатления от сем Филчева и родата им. Яко гнусни *** с предразположеност към престъпни далавери. А самия прокурор е публична тайна, че не беше със всичкия си. Но това не му пречеше да трепе и ***!
11
3
 
10
 
! Отговори
турбоанонимен преди 14 години
Когато дойдете отново на власт, червени ескадрони. Само че дотогава Борисов може да е умрял от старост :)))
10
2
 
0
 
! Отговори
турчин бил бе преди 14 години
премахнаха коментара, защото е с линк от друг вестник. Но там пише, че като бил на 8г се прекръстил на Алексей Петров, иначе се казвал Асан Ибримов Омеров.
9
7
 
13
 
! Отговори
anitta преди 14 години
А Атанас Атанасов кога ще разследват??
8
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а кръга около борисов кога ще разследваме
7
12
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Атанас Атанасов е разумен мъж, но в случая, считам, че личният му конфликт с Филчев взема връх.Верно е, че всички насоки и доказателствени средства по случая с Алексей Петров идват от Румен Петков, но останалото са твърдения, които не се подкрепят от факти и доказателства.Допускам, че Петров, в част от случаите не е съзнавал и не се е замислял по повод целта и характера на действията, които са му възлагани.
6
8
 
14
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Боги Бонев, Мими, ГНОМА, Бат` Бойко, Румен Главътъ, Мишката Миков, Цецко-Физкултурника ... все ВЕЛИКАНИ, все ТИТАНИ и все КОЛОСИ! С други думи МАФИОТИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ!
5
1
 
11
 
! Отговори
гуньо преди 14 години
Нивата е дълга, един трактор не стига.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама хубави кадри излъчиха поне - трактора и татко бойко седят и си хортуват и то не веднъж и дваж. тати бойко от времето като главен секретар на мвр - облечен по мутренска мода с тясна черна блузка и напращели бицепси! ашколсун!
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя *** дет заедно с костов ни ги натресе каратисчетата що не се покрие че маи и него боико трябва да вкара на топло
2
1
 
9
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Шумът около Трактора измествал вниманието от "трактористите" ......... ами да! те тракторите на "автопилот" не се движат!
1
7
 
24
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Айдеее и ГНОМА започна да се плюнчи ... другарю Атанасов (с първо име Генерал), стига си се плюнчил И ТИ СИ СЪЩИЯ, КАТО ОСТАНАЛИТЕ!