РЗС била най-големият кредитор на ГЕРБ

Дадохме им 4-ма депутати, оплака се Яне Янев
12 мар 2010 11:03,
75
РЗС била най-големият кредитор на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

„Един ден ще си ги върнем с лихвите”. Това се закани лидерът на разпадащата се партия РЗС Яне Янев пред парламентарните журналисти.

Димитър Абаджиев, Димитър Чукарски, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов вече работят за ГЕРБ благодарение на РЗС, обясни Яне.

Абаджиев – защото бил изкушен от предложението на партията на Бойко Борисов да работи за проекта „Набуко”.

Чукарски – защото се надявал и той да намаже нещо като Абаджиев.

Венцислав Върбанов пък влезе в парламента на мястото на Атанас Семов, защото точно РЗС сезира Конституционния съд за нарушенията в Турция.

За Марио Тагарински вече нямало нужда да се обяснява, той на практика разби парламентарната група на партията.

Яне Янев разпространи декларация, подписана лично от Димитър Чукарски. В нея той уверява, че ще напусне парламента, ако изневери на РЗС.

Още вчера независимият депутат каза, че въпреки подписаната декларация остава в Народното събрание.

Чукарски се оправда, че къса с Яне, защото партията вече няма подкрепата на консерваторите.

„Това са кьорфишеци, елате да видите моите мейли от консерваторите”, контрира Янев.

Депутатите зад гърба на младия лидер стават все по-малко. Затова последва журналистически въпрос – дали ГЕРБ ще получи още кредити от РЗС. Тук Янев даде думата на колегите си.

Тодор Великов и Дарин Матов увериха, че застават зад лидерите си.

„Купени съвести” – този беше краткият коментар на Великов за решението на бившите му съпартийци.

Иначе от РЗС продължават да уверяват, че ще подкрепят импийчмънта, но не защото има юридически аргументи за него.

Целта е да има дебат за промяна на „уродливата“ конституция, каза Яне Янев.

Той допълни, че вчера Иван Костов от ДСБ е звъннал, за да благодари за последователната позиция на партията му по повод отстраняването на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕЖНАТА КУКЛА НА ,,ОКТОПОДА,,
65
0
 
0
 
! Отговори
МИСЛЕЩ преди 14 години
Яне , Яне , какъв си тоя политик , след като Иван Борецо(тъпогларио) от Перник ти караше в Сандански екскурзианти - гласоподаватели срещу 20 лева ?! Ти си кукла на конци на театър ,,СЛУШКАЙ ДС ЗА ДА ПАПКАШ,, . :) :) :)
64
0
 
1
 
! Отговори
FOry преди 14 години
Hubavoto na politicite e che ne sa vechni----Otnosno JANE OSVEN DA se pravi na zlo kuche drugo ne stava ot nego dori i Interesite mu nesa nasocheni kam horata a kam vlasta bori se ZA VISOKO MESTENCE TVA E DRUGOTO E SPEKULA ZA PRED GLUPCITE
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти явно си много *** А БАТ ТИ БОЙКО какъв е а ангел небесен?Избра си преди време царо а сега си избра пъдаро
62
0
 
0
 
! Отговори
подръжник преди 14 години
Яне,когато тези мекерета си ги вземал,къде ти е била главата?Тагарински,дебела *** която си сменя цвета според кой е на власт.Абаджиев слаб некомпетентен политик закъсал за пари защото стандарта му млади лъвчета не са безплатни.Чукарски е такова животно няма,рядко алчен и ***.Венцислав Върбанов този колко цвята смени а и герб сега си го вкараха в парламент
61
0
 
0
 
! Отговори
СС преди 14 години
ТОЯ ЧЛЕН АБАДЖИЕВ ЩО НЕ СИ ГО НАХЕНДРИ.ВИЖТЕ САМО КВА Е Ч.КИЯ!
60
1
 
0
 
! Отговори
Пешо Секирата преди 14 години
Пропуснал сте "***"! Те също са от фирмите, които "дърпат напред"
59
3
 
1
 
! Отговори
Василев преди 14 години
Янев, че е *** ясно....., но защо трябва да се вярва на такива *** като Митко Абаджиев (в Набуко щял да го праща ББ - смяхххх) или Чукарски. Пази България Б..., което означава Боже, а не ББ тъпанарина. сега по точки:1. Дянков да си ходи, че ги е опетлал здраво; 2. Ванката Костов да бяга в Италия при Уникредито банк да си покрие откраднатото; 3. Бойко да постои още да се ***, както требе, защото тъпите хорица само от глад ще разберат и ориентират; 4. Е, ние ще я закъсаме, но хак ни е
58
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Не е приемливо най-вече за нас, българите!
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Иван Костов от ДСБ е звъннал", но дали и Сидоров е звъннал да се срешнат и да свършат една мъничко по-интимна работа?Давай Яне, пълен напред, на обратен светофар.
56
4
 
2
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Прав си! Макар че, за старта на Първанов аз писах още преди месеци тук, само не ми се виждаше толкова "летящ", ами го предвиждах по скоро "съ пълзенье". Тогава аргументите ми бяха, че политиката, както и природата, празни места не търпи. След провала на БСП-то, явно лявото пространство остана...ако не съвсем празно, то поне с доста свободно място. Да не говорим, че въпреки всичките плюнки и опити за нескопосани активни мероприятия по негов адрес от страна на гербавите (или може би точно заради тях), рейтингът му е доста висок. Тогава не можех да си представя, че опитен политик като него, ще пропусне възможността да се възползва. Смятах, че ще си изкара мандата тихо и кротко, през това време Боко съвсем ще се оака (никога не съм си правил илюзии, че ще бъде успешен премиер) и след края на мандата си, Първанов ще се завърне на бял кон и ще стане следващия ни министър-председател. Още един аргумент имам в тази посока, а именно, че българският народ е доказал неколкократно, че след някакво друго управление, неизбежно си избира социалистическо! Щом дори след Виденовото безумие пак имахме премиер - социалист....какво да кажа повече!? И така, участието на Първанов не е изненада за мен, очаквах го! Не очаквах обаче, толкова як тласък да получи от Бойковата клика. Някак си, все си мислех, че въпреки всичко, гербавите са антикомунисти. Оказа се че съм сбъркал! Явно, упорито работят и ще работят за каузата на Гоце, затова все повече започвам да се замислям, дали приказките, които смятах за врели-некипели, че Гоце ще поеме изпълнителната власт, пък Боко ще вземе президенството, на база някаква договорка помежду им, са чак толкова безпочвени?! Както казват руснаците - поживем, увидим!
55
6
 
8
 
! Отговори
импиич...такова де преди 14 години
Европа натиска за смяна на комунистите,а те се дърпат!Рано или късно ще си отидат,друг начин няма!Искат все да са отгоре,а за Европа това е неприемливо!
54
3
 
10
 
! Отговори
асен преди 14 години
Яне е пропаганден продукт на част от мафиозираната структура на бившата ДС.В нормална страна не би имал каквото и да е било бъдеще,но в страната на *** (България) е намерил благодатна почва за крясъци и простотия!
53
3
 
6
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Хубавото на Борис е, че след всяко негово рязко действие събужда от сън и комунистите. След 9юни радикализила компартията, след коалицията с Хитлер излезаха партизаните... Сега БСП беше заспала зимен, /а и не само зимен/ сън и вместо да си гледа икономиката Боко синавря таралеж в гащите с импйчмънта и легализира по най възможния глупав начин Първанов като Алтернатива на управлението. Тоес даде му летящ стартза всякакъв полит.проект и то при разпадаща се икономика.
52
0
 
9
 
! Отговори
bkp преди 14 години
da beshe jiv TATO,shteshe da vi obese vsichkite do edinna centara na Sofiadolu kradcite izmamnicite korumpistite
51
2
 
10
 
! Отговори
трезвен преди 14 години
Недейте така бе хора, има и добри неща... Има фирми които дърпат напред -ВИП секюрити, СИ банк.... Този преразход в бюджета се дължи на Васил Найденов и Сашка Васева...Ако си бяха платили навреме данъците сега нямаше да пипаме резерва, който онези, предишните некадърници по случайност бяха оставили. Но на Бойко нищо чуждо му не трябва. За три четри месеца, ще го свърши този резерв и ще почне както си трябва на чисто.Не ни трябват пари на ***. Можем ако трябва да си напечатиме:)))
50
0
 
7
 
! Отговори
monarhia преди 14 години
triabva da ima smurtna prisuda v konstetuciata,inache niama da ima krai nakradcite
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Борис Трети бил най великия човек в българската история?! хахахахха само, че заради аватюрите му с Хитлер загубихме Македония и Беморска Тракия завинаги!
48
7
 
4
 
! Отговори
monarhia преди 14 години
Борис e nai velikia chovekv istoriata na bgda jivee carska bulgaria i Tarnovskata konst.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дрън, дрън, то ако имаше истински комунисти в България, щяхме да сме като Китай. В момента в кризата са отчели близо 50%та увеличение на износа си и са втора икономическа сила, а Шанхай мина вече Хонг Конг, който беше над сто години под английско управление