РЗС се отметна от импийчмънта на Първанов

Хората на Яне даже стигнаха по-далеч - оставка на кабинета
31 мар 2010 12:07,
354
РЗС се отметна от импийчмънта на Първанов
Снимка: БГНЕС

На финалната права преди гласуването за искане на импийчмънт на президента РЗС се отметнаха и обявиха, че няма да го подкрепят.

Хората на Яне Янев, от които зависи събирането на необходимите 162 гласа за приемане на решението, не дойдоха в парламента, въпреки че преди две седмици подписаха мотивите.

Още по темата

На извънредно заседание на политическия съвет на партията в сряда сутринта е решено, че РЗС "отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване за импийчмънт и да бъде причислявана към провалилите се в 8-месечното управление партии „ГЕРБ”, „Атака” и „Синята коалиция”.

Партията констатирала тази сутрин, че политическата ситуация в страната е радикално променена: икономическата криза прераснала в политическа, правителството, освен некомпетентно, вече било и доказано корумпирано, Бойко Борисов подменил мотивите на импийчмънта със скрит вот на доверие към правителството.

Затова РЗС отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване на импийчмънт.

Нещо повече - хората на Яне Янев искат незабавна оставка на министър-председателя, който "вместо да гаси, създава пожари във всички сфери на управлението".

РЗС настоява за незабавно разпускане на парламента и свикването на Велико народно събрание, което да приеме нова Конституция.

Решението на партията определя Бойко Борисов и Георги Първанов като "последните знакови фигури на криминално-олигархичния преход в България“. Яне Янев щял да им потърси отговорност щом получи доверието на българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
6
 
9
 
! Отговори
ая преди 14 години
Гледаики дебатите на всички им става ясно,че Костов изпитва лична омраза към Първанов,Не може да се говори с такова неуважение и то от депутати.За мен лично,колкото повече плюеха президента,толкова повече се издигаше в очитеми,защото той като говорене и поведение е 10 нива над останалите.И междудругото крайно време е Сидеров да иде на психиатър,щото поведението му не е нормално.А като си помисля,че той се съревноваше с Първанов .......
212
3
 
3
 
! Отговори
???? преди 14 години
я 'не' си е 2 в 1 и причината затова може би е в ГМО ...гОЦЕ, я 'НЕ' и трактОРА са си от една порода ...
211
2
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 200 Знаеш ли какво е "оксиморон"?Стилистична фигура, при която се свързват логически изключващи се противоположности. пример: жив труп, дървено желязо и.... болшевик бизнесмен.
210
4
 
5
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Нека да не бъркаме нещата ! Провала е ПАК за Боко ! Без да си направи най - елементарна сметка , тръгна да прави неща , за които не му стигат нито силите нито уменията нито мотивите ! ! ! Никой не му е виновен за ПОРЕДНИЯТ ПРОВАЛ ! Макар , че още от днес ще почне да се оправдава с всички други - както винаги е правил!Жалко защото исках Гоце да си ходи - но ЯВНО е , че Боко не е човека за тая работа !
209
1
 
12
 
! Отговори
До Нора преди 14 години
Госпожа, въпросният Яне не подкрепя импийчмънта или защото са го натиснали работодателите му от БСП-то, или защото е чакал нещо от герб, което не са му го дали. Иначе той е готов да импийчне и родната си майка. И шапка, и палто, и сутиен да му сваляте, все тая - измекярът си е ***
208
1
 
5
 
! Отговори
политик преди 14 години
Дали ще подкрепя или не си е негова работа, но поне да не е фурнаджийска лопата - веднъж с вас, после с тях или типичното поведение на .... Правителството добро или лошо е важно да е стабилно, само това ни липсва Велико народно събрание, половин година без правителство, стачки или с други думи нещо, което в миналото сме преживявали. Странно е, че допускаме подобни болни мозъци в управлението.
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
към всички приятелчета от ГЕРБ, СДС, БСП, и т.н.: -незнам кой на кой е бесен, ама аз като един от народа съм бесен на цялата свита *** във власта и мисля че хората като мен стават все повече и повече и съвсем скоро тия всички ще изчезнат и ще си принесат цирка там, където ние няма да го гледаме. Ще видите. На следващите избори тия шмекери няма да ги има.
206
2
 
7
 
! Отговори
Р.Овчаров преди 14 години
Генният ни продукт почва да дава резултати. Ще го щипна по бузките.
205
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 14 години
Hahahahahahah тези които гласуваха за този сега чувствате ли се предадени?!?!? НЕ? Ами защо направо не гасувахте за комунистите?!? Чакай малко ... то е едно и също ...както и да е...
204
7
 
5
 
! Отговори
до 229 преди 14 години
Гласуваха преди да разберат ,че е гаден доносник!Да не говорим ,че Яне прави сечено защото е човек на Алексей Петров ,а той пък на Гоце!
203
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне е ГМО на БСП. Комунистите са бесни на Борисов. Яко им бръкна в хранилките, пък вие си пишете глупостите...
202
5
 
5
 
! Отговори
??? преди 14 години
Защо я 'не' се врътна от импийчмънта на Гоце ?Може би Гоце наистина е нарушил Конституцията и за да не се стигне до неговото отстраняване от КС, на я 'не' от ДС му нареждат да гласува против и той изпълнява заповедите им ...я 'не' , бъди мъж и на думата си дръж !Гоце, трактора и я 'не' са си от една порода ...
201
5
 
14
 
! Отговори
Нора преди 14 години
Янев не ми е приятен,но за това че не подкрепи тази глупост наречена импийчмънт му свалям шапкаХора я се опомнете- в диктатура сме.Щом даже ПРЕЗИДЕНТА тръгват да го махат за това,че критикува правителството- какво остава за нас простосмъртните.А за Президента са гласували над 2000000 народ.Нашата воля гази ББ.
200
12
 
9
 
! Отговори
жбьцжбцьж преди 14 години
Аз викам който срешне яне на улицата да го бие и да го ***.
199
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вместо да плюете Яне Янев ,по-добре да си спомните как Борисов викаше не ми трябва подкрепата на Яне.Сега трябва ли му или не.А иначе той има пълно право да го върне тъпкано на Борисов защото той купи Тагарински,Абаджиев и оня последния дето стана независим депутат по съвест пък беше с Бойко в Катар.Така ,че в случая се кефя и Янето ми става симпатичен
198
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕРБави ли сте, ГЪРБави ли сте, ама треперите от ЯНЕ! НалЕ? Изухте *** пред ЯНЕ, крадци!
197
0
 
7
 
! Отговори
степан преди 14 години
става това което има да става! Изненадата е само за зяпачите.
196
4
 
4
 
! Отговори
Красен преди 14 години
до *** с големияНещо не си разбрал Яне прави най-яките *** няма равен аз не духам!
195
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво Янев! Никой не може да си позволява да използва целия парламент за да наказва някой, защото не му е кеф, че го критикува! Това пък аз бих казал, че е злоупотреба с власт!
194
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това не е парламент, а сбирщина от невъзпитани хора и хора с липсата на елементарно възпитание! Погнусих се. Костов, преподавателят на комунизма вика на Първанов Гоце. Не че не е така, но е трагично! Това показва култура и възпитание. А да не говорим за Сидеров.Този би всички рекорди! Аз едно знам Първанов може да не ми е приятен, но е избран с гласовете на хората и това го уважавам. Представям си ако аз съм чужд инвеститор и проучвам бизнес и политическия климат в България.НИКОГА НЯМА ДА ДОЙДА!