ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес

Тотален цирк се разигра в Шумен
2 апр 2010 16:16, Екип на Dnes.bg
1203
ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес
Али Юзеиров се появи с фес. Снимка: БГНЕС

Навръх Разпети петък братя Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН в Шумен.

Необходимите за целта поне 500 души не успяха да се съберат.

В града дойдоха не повече от 100 човека, повечето от които – непълнолетни и малолетни, които обясняваха, че са там за концерт на Софи Маринова.

Попитани от журналисти за партията, събралите се „симпатизанти“ чистосърдечно признаха, че не знаят нищо за нея и че нямат представа, че Юзеирови стоят зад ОТОМАН.

Още по темата

Самите братя Юзеирови обявиха, че полиция е спирала автобуси в няколко шуменски села. По думите им, в автобусите имало поддръжници на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък” /ОТОМАН/, приготвили се да дойдат за учредяването в Шумен.

Полицията обаче отрече обвинението и обясни, че няма правомощия да ги спира.
 
Братята заявиха, че до седмица все пак ще учредят партията, но на друго място, за което няма да казват на медиите.

Появата на Али Юзеиров с фес на главата разгневи появилите се на мероприятието активисти на ВМРО и „Атака“. Наложи се полицията да направи стена между активистите и двамата братя.

Напрежението продължи да расте и при поднасянето на венци на паметника на генерал Каварналиев, в което решиха да се включат и Юзеирови, съпровождани от двама техни чернокожи приятели – от Конго и Гвинея, които носеха венеца.
 
Процесията им предизвика гнева на „Атака“ и ВМРО, имаше и скандирания „Долу, фесовете“. Юзеирови все пак успяха да стигнат до паметника и да се помолят – по типично турски маниер, с вдигнати нагоре длани.

„След 20 години, колкото и да ви се струва невероятно, българи и малцинства ще бъдем 50 на 50 в държавата. И тогава ще искаме Търговище да си върне турското име, обяви Али Юзеиров.

На събирането прозвуча и турският химн „Чеддин деде“, както и „Джелем, джелем“.

Събралите се „поддръжници“ пък се оплакаха, че обещаният им пищен обяд всъщност се оказал сандвич с кренвирш и чаша безалкохолно.

Пред журналисти те обясниха още веднъж, че са дошли за обявения концерт на Софи Маринова, която също се появи на събитието с цел да „подкрепи двамата братя“.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1203
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
907
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
TURZIA 6TILA DA BADE SUPER SILA DO 2040.EBATI I MAITAPA,GOVORIM ZA STRANA V KOITO 70% SA NEGRAMOTNI NEGO ZABRAVIATE.
906
2
 
2
 
! Отговори
lorena преди 14 години
До Фенаси Керим-Въпрос на време е докога такива като теб ще мислят така
905
9
 
6
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 14 години
Въпрос на време един ден непременно ще има 2 Турски 2 *** и една Македонска партия.
904
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
има нещо вярно в разсъжденията ти но се забравят две сили в региона!Китай и Иран! Русия от своя страна от времето на Ататюрк има стратегически договори с Турция които не се афишират явно!...Има и друга истина че българите ще станат малцинство и ще се наблюдава масова миграция на млади и образовани българи към страните от Западна Европа!
903
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"След 20 години българи и малцинства ще бъдем 50 на 50 в държавата" - това не го изключвам предвид скоростта, с която евреи изкупуват имоти и се местят насам. Но едва ли ще питат за турското име на Търговище...А центъра "Стратфор" не е информационен, той е агитационен - обикновено все фишеци пуска. Нещо като Юзеирови, само че държавни служители... Я намерете дали го е чувал някой тоя център преди 2 години? За 11 септември какво са предвиждали, а? ХАХА. Смешници.
902
1
 
3
 
! Отговори
история преди 14 години
ОТ средата на 50те год. по искане на Турция, между Българското и Турското правителство, се подписва спогодба: на всеки 10 години България да разрешава на 50 000 мюсюлмани да се преселват в съседката ни. В началото на 80те год. , на база на статистиката, се виджа, че за Турция отпътуват вече образовани млади хора, а се обезлудяват селските райони, тъдето турците са основна работна сила. И Бай Тошо започва ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ процес.
901
2
 
4
 
! Отговори
гольо преди 14 години
Ей, *** долен, прадядовците ми са клали такива като теб като пилета, внмавай да не ме ядосаш, че спасение няма. Иначе - за турския етнос като цяло - нищо против, имам и приятели даже, чудесни хора са.
900
2
 
8
 
! Отговори
гольо преди 14 години
Сигурно си прав. Аз не познавам исляма и не ме интересува. Чувал съм отдавна как талибани задушават руски войник в собствената му кожа, одрана от кръста нагоре и стегната над главата му. Ужас! Това са *** в пълния смисъл на думата, *** са и онези, които за изпратили русначетата да умират в Афганистан. Но: на всички нас ни е нужен мир, толерантност и разбирателство, има чудесни хора турци и ***, както и много българи ***. Обаче: такива, като Юзеирови веднага затвора до живот!!!
899
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като политически фактор ще се изяви и Турция, понастоящем с икономика на 17 място в света и наследник на огромната Османска империя. За разлика от други мюсюлмански държави светска Турция е стабилна и не е изолирана географски, икономически и политически, разполага с множество посоки на действие и не представлява заплаха за американските интереси. Според Фридман Русия ще се опита да противостои на Турция като настрои срещу нея балканските държави, включително и България, но вероятно без успех. САЩ обаче ще дадат силна икономическа и военна подкрепа на Турция, което ще я превърне в господстваща регионална сила с влияние на Балканите (особено Албания и Босна), Северен Кавказ, Източното Средиземноморие и арабския свят, който ще се намира в криза.В края на 20-те години на XXI век обаче набираща сили Турция ще осъзнае, че регионалните й интересите се разминават с глобалната политика на САЩ и взаимните дотогава симпатии ще изчезнат до степен на противопоставяне. Турците ще разпрострат сферата си на влияние и дълбоко на северозапад в Балканите, където ще се сблъскат с интересите на ключови за САЩ съюзници като Румъния и Унгария. Заради инвазията на Турция от Централна Европа до Северното черноморие ще се зародят локални конвенционални конфликти, прогнозира Фридман. Според него Турция ще продължи да засилва военната си мощ до такава степен, че да отговаря на нуждите й. Разширяване на сферите на влияние в Черно море и Адриатика ще изискват значителни военноморски сили. Те ще са нужни за доминираща позиция на Турция в Източното Средиземноморие поне до Сицилия.Постепенно към 2040 г. военното и политическо влияние на Турция ще се разпростре до Централна Азия, над Египет, Суецкия канал, Сирия, Ирак и чак до Персийския залив, където ще срещне допирни точки и сходство на интересите с Япония в противостоенето срещу САЩ. Двете държави ще си сътрудничат и в космоса - Япония ще бъде по-напреднала в технологиите, но ще има достъп до площадките за изстрелване на ракети на Турция. Явното и тайно сътрудничество между тях ще се превърне в кошмар за Америка. САЩ ще осъзнаят, че пред тях се изправя японско-турска коалиция, способна да контролира цяла Евразия.
898
1
 
1
 
! Отговори
x преди 14 години
Братята Али и Юзеир Юзеирови направиха днес втори опит да учредят партия ОТОМАН - Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък, и твърдят, че вече имат необходимите 500 подписа за това. След като вчера в Шумен двамата не успяха да съберат достатъчен брой желаещи да участват в създаването на новата политическа формация, днес те пренесоха събранието в Свищов, информира "Фокус".
897
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще живееете като ядете турски домати и турски лук,ще дъфчите турска дъвка,пред турския телевизор,гледайки турския сериал,а турската пералня ще пере,докато си пиете турското кафе.Сутрин ще си обувате турските обувки и ще се качвате на турската кола.През деня пред турския лаптоп,ще псувате Турция и турците.Мале,мале......,по-добре мълчетеДо 2040-та Турция става единствена суперсила в регионаТурция е започнала да набира сила и до 2040 г. ще бъде една от четирите основни сили в света, като ще бъде абсолютно доминираща сила в своя регион. Това е мнението на Джордж Фридман, директор на центъра за стратегически прогнози "Стратфор", често наричан ЦРУ в сянка. Фридман беше цитиран от няколко турски издания вчера.Според него процесът на икономическа и военна хегемония на Анкара в региона вече е започнал и в бъдеще влиянието на страната ще покрива границите на някогашната Османска империя. Най-забележима още отсега е доминацията, която Турция има над мюсюлманските държави около себе си. Страната обаче изгражда и стратегически партньорства с Албания и Сърбия на Балканите и Грузия и Азербайджан в района на Кавказ.
896
2
 
5
 
! Отговори
Войвода преди 14 години
Бях там,смешен опит за провокация от страна на тоя с феса.Беше събрал *** да ги храни и пои.Ама на нас българите ни писна да ги изхранваме същите такива "хубавци" с явни или прикрити фесове. Евала на шуменлии че се отзоваха, все млади хора, патриоти, с такива българи държавата ще върви напред.Другия път пак сме там, за по-ожесточен отпор.
895
3
 
1
 
! Отговори
TANKIST преди 14 години
Днес,бг закъснявате днеска вече е била очредена партията ... жалко че нямаме силни политици и отново ни се пресмяха турците
894
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 14 години
Ееее Говедарин ти ми оправи настроението с това клипче за дни непред!ХахахахахахахахахаДядо Поп е велик!
893
1
 
1
 
! Отговори
Дяда Поп преди 14 години
Хахахахахааа... Клипчето е уникално!!!
892
2
 
3
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
Във vbox7 има едно клипче кръстено "*** яде сланина"...Поздравявам братята Юзейрови с него...
891
3
 
1
 
! Отговори
MIT преди 14 години
Турската атака не е! А ти както пишеш така внимавай, че MIT имат хора навсякъде!Тебе турците ще те "порицаят" не ние.А *** са мохамеданите, защото те не вярват в Истината.
890
2
 
2
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
Агарянино гнъсни, недей петни българския език с барщолевенията си...
889
2
 
4
 
! Отговори
Повелителят на Мрак преди 14 години
Хей, агарянче? Не те ли притеснява да вършиш грехове? Тези земи са отредени за славянобългарите. Ще унищожа всеки народ, който се опита да им ги отнеме. А вашият Аллах ми е втръснал и ще му дойде времето, ще го смаля на точка, в звездната карта. Ако не го и взривя, даже. Спрете да унищожавате този народ, защото обет съм дал, да ликвидирам всеки народ, който учавствува в това долно дело. И тогава, ще се молите, но и Христос няма да ви спаси, а камо ли Аллах. Спрете се, защото ми е накипяло!
888
1
 
2
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Не всеки мюсюлманин е терорист. Сред тези, с *** има и ливанци, кюрди и други. Много, от създателите на евангелистките църкви, в България са от *** произход, ливански и други. Но се прокрадват, като "вълк, в овча кожа", използувайки "Християнството", за да вършат подмолните си дела. Евангелискти секти на Йеховах в България, са често създавани от такива фундаменталисти, но се преструват на ревностни християни. Много лукавство им в този свят. А тези Юзеирови, да се разследва, кой ги праща