Първанов даде НПК на Конституционния съд

Текстовете противоречат и на европейските норми, смята президентът
28 апр 2010 13:25,
74
Първанов даде НПК на Конституционния съд
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов поиска от Конституционния съд да обяви за противоконституционни текстове от Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК), съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Още по темата

Президентът настоява разпоредбите да бъдат обявени и за несъответстващи на конкретни норми от Европейската конвенция за защита правата на човека и Международния пакт за граждански и политически права.

Става въпрос за текстовете, според които съдията или прокурорът по дадено дело ще могат да назначават резервен адвокат, както и до опцията осъдителната присъда да се постановява въз основа на данни от СРС и показания на анонимен свидетел.

Първанов се обръща към конституционните съдии, след като миналата седмица Народното събрание отхвърли ветото, което той наложи върху НПК.

Тогава след продължили близо 3 часа дебати и със 131 гласа на депутатите от ГЕРБ, АТАКА и част от Синята коалиция законът остана в първоначалния си вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
7
 
! Отговори
Don Kapon преди 14 години
Bravo g-n Preziden ,dobra rabota ! Osnovata na balgarskata politika e zashtitata na prestapnicite a ne na obiknovennite xora.Davate otli4en primer kakav trabva da e Prezidenta na vsi4ki Balgari,no ne zabravaite 4e kakvoto poseesh tova shte zanesh.BSP v 4asnost i vie sami varvite sreshtu sebe si.Nikoi ne vi vyarva v dumite i namereniyata si.Kak taka v Evropa ima red i sigurnost samo v Balgariya nyama shtoto vse se pogazvali 4oveshkite prava .Na koi pravata?
29
7
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
"Анонимен свидетел и СРС -достатъчни обстоятелства за присъда"-Хипотеза:Обир на банка. Камерите заснимат някакъв маскиран с твоя ръст и конструкция.-това е СРС- Аз обаче харесвам жена ти, бълдъзата ти, домът ти...Искам да те няма дълго време и казвам, че съм те видял как слагаш маската и се насочваш към банката. Ти си нямаш представа кой съм иначе знаеш защо те недолюбвам. Съдията не знае, а и явен мотив за лъжесвидетелство не вижда. Отиваш за дъл гона топло,а аз се кефя в домати ствойте жени:(
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някои хора явно се страхуват от промените, така им е по-изгодно да се протакат делата, да не се носи отговорност за големи икономически престъпления, отговорността да е размита и всичко да се плаща от дребния данъкоплатец, който всъщност ги прави богати. Е на това му се вика наглост. Щом мнозинството е избрало тези народни представители, значи мнозинството стои зад промените на НПК, а гласа на Президента е малцинство в случая.
27
2
 
5
 
! Отговори
до 26 Пресмехулник преди 14 години
Ае Станишев това да не си ти бе ? Такива писания само заклет комунист може да пише...И сега като имаме войска над санитарния максимум какво ??? БГ армията няма пари за униформи.....Това за кварталния бияч не ми е ясно...А Станишев хамстера дето има един апартамент и той му е даден от държавата да гледа една улица?
26
1
 
7
 
! Отговори
Вампир! преди 14 години
Малиииии, Гоце вампирясал! Хвала на журналята дето са турили тая снимка! Що така, бе другари? Зорлан ни карате да се бъзикаме с държавния глава....
25
1
 
3
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ами ако продължаваме с това разгащване/войска под санитарния минимум, плонжове от всякъде пред един квартален бияч, всичко в ръцете на една банка, бюджетът ни се прави от човек разорил се и ипотекирал всичко/ то не е далечвремето когато наистина ще приветстваме президента на комшиите като свой:(
24
2
 
5
 
! Отговори
До Присмехулник преди 14 години
Еми искаме държава а не искаме да въведем правилата за да я направим такава....Анонимния свидетел ще се знае от съдията,аз не вярвам че има още толкова найвни,които си мислят ,че ще ги съдят на тъмно...Нали има свидетели,доказателства..И в цял свят свидетелите са анонимни....
23
3
 
10
 
! Отговори
factotum преди 14 години
Искам Гоце да можеше да излезе на избори,да видим какво ще отсъди народа.
22
9
 
1
 
! Отговори
stanly преди 14 години
А по повод турския президент Гоце мога само да кажа , че ако се приемат тези промени в НПК наистина си ставаме *** !!!!! нямаме място в европа!!!!!!!!!!!!!
21
3
 
10
 
! Отговори
? преди 14 години
По *** от теб не съм виждал !!! Не съм от ГЕРБ или от АТАКА или СДС, но ти си пълен *** !!!! То държава нямаше той ми говори, че била една от най богатите държави................марш от тук при крадливата ти пасмина БСП,ДПС и НДС- Пак ще повторя... не съм от ГЕРБ или от АТАКА или СДС, но който защитава предишните значи подкрепя всички кражби, далавери и др. които се случиха последните години !!!!!!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
dimi преди 14 години
a na ruskite?
19
4
 
6
 
! Отговори
ссссс преди 14 години
Гоце рубладжията....запореден път доказва на кого служи...Не може френския посланник да излезе и да каже при нас в Франция такова нещо не може да се случи,едно дело да започне и да не завърши......И Гоце разбира се да играе против всички нас .....гражданите на БГ....
18
5
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
"Когато подгониха комунистите си мълчах-не бях комунист, когато подгониха евреите си мълчах-не бях евреин, когато подгониха протестантите си мълчах-не бях протестант, когато подгониха мен-вече нямаше кой да ме защити" Цитирам по памет и смисъл написаното от един свещеник през тридисетте. Когато охулваме президента , че дал НПК на КС, трябва да знаем , че това може да се случи и с нас и с близките ни. Да те съдят "на тъмно" и в "тесен кръг" са рефлекси от времена които всички приехме заукорими
17
2
 
6
 
! Отговори
stanly преди 14 години
БГНЕС каква е тази снимка не сте ли чували за корекциа на червени очи ?????? това не е професионално или иска да подчертае че президента ни е червен ли !!!??? супер непрофесионално супер направо съм възмутен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
4
 
4
 
! Отговори
ЧАКА РАКА преди 14 години
Я Гоце трипера се появи . Абе то убаво дал го а тоз дето го пррие с гумени ръкавици ли беше ? *** голям смелчаг ще да е щом е приел документите от тоз *** безроден
15
5
 
11
 
! Отговори
? преди 14 години
Това не е нашият президент !! Това е президента на Турците в Бурса !!!!!!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
vijte go kak se e oakal ot strah...niama kade da izbiagash, agentche...shte lejish ami i parite shte ti vzemat, kradec!
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"така че синко незнам кой е изпил кръвчицата ти, ама това не е бил Първанов. по-добре се сети за *** податливото цайсе Мони Пицата и шефа му Боко Тиквата."Прав си, само са от ГЕРБ виновни. До преди една година България беше една от най-богатите страни в Европа и то благодарение на Първанов и Станишев, но от както ГЕРБ взе власта и масово обедняхме. ГЕРБ ни изпи кръвта. Дано по-скоро БСП да се върнат на власт, че пак да станеме една от най-богатите страни в Европа.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Влезне ли НПК, Гоце заминава за много дълго време заедно с Кире *** (Добрев), *** Нинова, Свинчо Гергов, Вълчо Арабаджиев, Марио Николов, Людмил Стойков, Маргините и Алексей Петров...Цялата им група за рекет, кражба и изнасилване на Държавата след толкова години престъпления, ще влезнат в затвора. Само СерГей пак не разбрал ... :)
11
5
 
15
 
! Отговори
ссссс преди 14 години
Ветото се прави с цел бившите министри от 3-ната коалиция да не влязат в Затвора,както и спонсорите на ГОце,както и някой от съветниците му ,които все още не са застреляни.......Ей колко *** трябва да съм за да си дам гласа за тоя *** на снимката бе ????