Първанов даде НПК на Конституционния съд

Текстовете противоречат и на европейските норми, смята президентът
28 апр 2010 13:25,
74
Първанов даде НПК на Конституционния съд
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов поиска от Конституционния съд да обяви за противоконституционни текстове от Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК), съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Още по темата

Президентът настоява разпоредбите да бъдат обявени и за несъответстващи на конкретни норми от Европейската конвенция за защита правата на човека и Международния пакт за граждански и политически права.

Става въпрос за текстовете, според които съдията или прокурорът по дадено дело ще могат да назначават резервен адвокат, както и до опцията осъдителната присъда да се постановява въз основа на данни от СРС и показания на анонимен свидетел.

Първанов се обръща към конституционните съдии, след като миналата седмица Народното събрание отхвърли ветото, което той наложи върху НПК.

Тогава след продължили близо 3 часа дебати и със 131 гласа на депутатите от ГЕРБ, АТАКА и част от Синята коалиция законът остана в първоначалния си вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
16
 
! Отговори
sssss преди 14 години
Хахаха....Ако НПК вече беше променен Маргина вече щеше да е в Затвора,защото нямаше да има как да си назначи 13 адвоката ,които да се разболяват всеки път когато се гледа делото......Ако НПК беше променен убиеца на момчетата убити пред клуб СОЛО вече можеше да е затвора,а не делото да се точи 100 години и той да си наема 5 адвоката......БРАВО ГОЦЕ....Найстина си турския президент
9
6
 
13
 
! Отговори
Burgas преди 14 години
Като наложи вето не успя да спаси приятелчетата си и тези които му плащат сега пък и Конституционния съд............Какъв президент си имаме само, които защитава обирджийте на държавата а не народа си уууууууууууууууууууууу
8
4
 
15
 
! Отговори
Гоц преди 14 години
Трябва да си защитя мутрите - толкова пари са ни снесли тия хора за 20 години, че няма накъде.
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
анонимнии смехурко. само да ти кажа, че България е парламентарна република. тоест изпълнителната власт е в парланета и министър-председателя. тоест не в рпезидента. така че синко незнам кой е изпил кръвчицата ти, ама това не е бил Първанов. по-добре се сети за *** податливото цайсе Мони Пицата и шефа му Боко Тиквата.
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вижте му само червените очи на снимката. Пак е пил кръв Гоце Вампира. Тея ни изсмукаха кръвта на нас данакоплатците. Вампирчето Сергей го разкарахме. Дано и този по-скоро се махне, че и без това само пречи.
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
няма да се скрие. ко стана, проблем?
4
11
 
18
 
! Отговори
Гоцана преди 14 години
Бре, бре гоцето голям демократ се извъди. ама като отстрелва защитени животни това не се брои.Скрий се бе наглец.
3
4
 
10
 
! Отговори
@ преди 14 години
Криминализацията на дрогата за лична употреба не е ли потъпкване на човешките права? Криминализацията на опреацията за присаждане на стволови клетки не е ли потъпкване на човешките права? И т.н. и т.н. Геноцид.
2
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Пилетата се броят на есен, а верните коституционни съдии с промените в НПК.
1
1
 
16
 
! Отговори
* преди 14 години
Гоце, в България са много малко нещата, които НЕ противоречат на Европейските Норми.