Първанов предупреди за влошаване на икономическата ситуация

Според него набелязаните от правителството мерки не са достатъчни
28 апр 2010 21:54,
86
Първанов предупреди за влошаване на икономическата ситуация
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов участва в работен обяд с посланиците на Европейския съюз и на страните-кандидатки по покана на посланика на Кралство Испания Хорхе Фуентес в качеството му на председател на ЕС.

Президентът накратко изложи вижданията си, които, подчерта той, „застъпвам още от м. септември на 2009 г.”

Той сподели опасенията си от бъдещо влошаване на икономическата ситуация, тъй като според него набелязаните от правителството мерки са необходими, но не са достатъчни.

Наред с това той изрази надежда, че правителството ще се вслуша както в основните послания на бизнеса, така и на синдикатите и ще съумее в крайна сметка да намери верния баланс.

В отговор на изразената загриженост от посланиците на Австрия, Германия и Чехия във връзка с публични изявления по отношение на електроразпределителните дружества, президентът Първанов отговори, че в обществото безспорно има натрупани негативи спрямо тези дружества.

Според него министърът на икономиката, енергетиката и туризма трябва да инициира диалог с тях с оглед набелязването на съвместни мерки за бързо преодоляване на проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
22
 
! Отговори
Калин преди 14 години
президента на овцете.........
3
16
 
21
 
! Отговори
смешник преди 14 години
този клоун защо не спре да лъже хората?!? за толкова глупави ли ни мисли?
2
10
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Благодарим ти ....Гоце,че пак се сети за нас грашните.Хубаво че си ти президент,че от време на време някой да се сеща да .....предупреждава народа.То помощ взора от нийде не вижда;поне да си ....погинем......предупредени.
1
14
 
18
 
! Отговори
служебен кабинет преди 14 години
Да, дааа ... преди всичко, спасението на държавата минава през интелегентен и способен служебен кабинет.... назначен от Президента, по закон разбира се......