Без деца в баровете

НС: деца до 18 г. нямат право на дискотеки, в които се пуши
21 май 2010 10:23,
57
Без деца в баровете
Снимка: БГНЕС

Парламентът забрани присъствието на деца до 18-годишна възраст в нощни заведения, в които е позволено пушенето след 22,00 часа.

С промени в Закона за здравето депутатите измениха Закона за закрила на детето, където добавиха тази забрана. Така Народното събрание окончателно прие промените в Закона за здравето.

Досега деца между 14- и 18-годишна възраст можеха да посещават нощни заведения след 22,00 часа, но с придружител.

С приетата промяна, дори да има по-възрастен с тях, те няма да имат право да влизат в нощните заведения, в които се пуши.

С промените в Закона за здравето, приети на второ четене по-рано през тази седмица, парламентът забрани деца до 18-годишна възраст да влизат във всички кафенета, в които се пуши, както и в обособените части за пушачи в по-големите заведения.

Още по темата

С измененията се даде възможност на собствениците на заведения с площ до 50 кв. м сами да решават дали клиентите могат да пушат, или не, а в по-големите заведения трябва да има обособени части за пушачите, които трябва да са по-малки от половината от общата площ.

В заведенията за хранене и развлечения с изцяло нощен режим на работа се допуска тютюнопушене без обособяване на самостоятелни помещения.

В сградите, в които има помещения с обособени работни места, работодателите могат да определят със заповед специално обособени самостоятелни помещения, които са предназначени само за пушене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да забива момчета от къде си сигурен нали не му светиш
15
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 13 години
ТОВА Е ДОБРА НОВИНА - ВЛИЗАШ В ДИСКОТЕКАТА - ЗНАЧИ ВСИЧКА СА ПЪЛНОЛЕЛТНИ! НЯМА ОПАСНОСТ ДА ПРЕСПИШ С НЕПЪЛНОЛЕТНА ;)
14
12
 
6
 
! Отговори
баща преди 13 години
аз съм горд, че моя син посещанва дискотеки и сваля момичета, какъв мъж е ако не го прави
13
3
 
7
 
! Отговори
Хихи преди 13 години
Бати идиотщината. Добрата идея и пушачи, и непушачи да имат право на избор се сблъсква с базовия факт, че независимо от възрастта, пушенето е ЛЕГАЛНО. Така че, да забраниш на тийнейджърите да пафкат в бар, но да нямаш никъкъв начин да им забраниш пушевето на улицата решително обезсмисля забраната. Още повече, че не виждам кой ще ги изгони от дискотеките - трябва по една кука на човек. Смешно е гадже, което прави *** от дванайсетгодишна, да не може да пуши на седемнадесет. Вятър работа.
12
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оставете децата на мера бе ***!
11
2
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Единственият резултат от това е, че вече не само на пътя, но и в заведенията ще се чува репликата "И к'во правим сега..."
10
0
 
13
 
! Отговори
Руми преди 13 години
в такъв случай дали ще могат да посещават стриптийз барове в които не се пуши, примерно ?????????????
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 18-годишна възраст трябва да има вечерен час и униформа в училище.Баровете - после.
8
1
 
18
 
! Отговори
дад преди 13 години
Докато родителите не поемат отговорност за децата си, колкото и забрани да направят, все тая...Още си спомням преди време, един репортаж, в който бяха заловили непълнолетни в дискотека, тогава бяха извикали родителите на въпросните деца, а един от тях ядосан, не можеше да разбере "защо са го притеснили, и какво толкова е станало, че непълнолетната му дъщеря (мисля, че момиче беше) е в дискотека толкова късно.
7
9
 
5
 
! Отговори
pege преди 13 години
Забраненият плод винаги е най-хубав. Защо са тия забрани. Дайте свобода на действие па който където иска да ходи и да посещава. Защо не забранят напълно производството и вноса на тютюн и цигари? Защото има приходи еми оставете и другите да печелят.
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, тия в час ли са? Ха да видим как ще спрат родителите пушачи да водят децата си в частта за пушачи? Или пък като купуват билети за влак родителите ще са в купе за пушачи, а децата в купе за непушачи? Поредната недомислица! Пушенето на обществени места трябва да е напълно забранено! Като ви се пуши, ще си стоите вкъщи и ще си пушите там! Или ще излизате на улицата.
5
0
 
6
 
! Отговори
petko преди 13 години
KUDE SI BEEEE IGRA4!!!
4
12
 
2
 
! Отговори
petko преди 13 години
eeee jalko, pylni gluposti , kakvo im pre4i na decata da hodqt na diskoteka?? i osobenno pyk pu6eneto? spored men trqbva zabranata da vaji do 16 godini. sled 16 ve4e da moje da se hodi na noshtna diskoteka
3
3
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
Оставиха ги без най-редовната клиентела :)
2
0
 
6
 
! Отговори
az преди 13 години
4e te si py6at kato razprani i izvan barovete,,,v tezi zavedenij moje da im se zamaivat glavi4kite ot 4istij vazdyh
1
14
 
7
 
! Отговори
ттт преди 13 години
хахаха хората на тази възраст упражняват действия по правене на деца, те влизане в баровете забранявали хахах! Аз на 17 год бях сменил вече 8 мацки