Сергей Дмитриевич защити руските проекти

Белене и тръбата трябва да се строят, иска лидерът на БСП
15 юни 2010 15:27,
199
Сергей Дмитриевич защити руските проекти
Снимка: БГНЕС

"Решението на Бойко Борисов за енергийните проекти обективно работи за интереси на други страни, като например Турция", заяви Сергей Станишев след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Свидетели сме на пълния хаос в главата на управляващите и липсата на цялостна политика", коментира още Станишев.

По думите му няма мотивация за обявеното от Борисов решение за АЕЦ "Белене" и "Бургас–Александруполис".

"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев.

Още по темата

По отношение на проекта за газопровода "Бургас–Александруполис" лидерът на БСП коментира, че не са дадени никакви мотиви от страна на премиера и не е тайна, че Турция и Руската федерация обсъждат подобен проект.

"Българското правителство губи доверие на ЕК и Евростат заради постоянно променящите се сигнали и прогнози, които дава", каза още той.

"Не е ясно защо правителството реализира такава негативна промяна в бюджета при по-положителната прогноза за икономическия растеж", сподели Станишев.

Според него ЕК е получила със закъснение информация за намерението на правителството за актуализация на бюджета.

"Развещава се митът, търкалящ се от правителството за двата милиарда необезпечени договори от чекмеджетата. Няма такива договори за 2 милиарда лева", каза още той.

Станишев оше веднъж изтъкна, че парламентарната група на "Коалиция за България" няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
7
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Много ми е интересно как сметна ,че ще е по-евтин тока???? Може би централата ще се построи без пари или той ще я плати от джоба си??? Нали за това не се прави защото не се знае колко ще струва и за колко време ще се изплати...ама не дай им да приказват ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ колко са загрижени за хората, е видяхме колко сте били загрижени, сега се надяваме да Ви обгрижват в Централния!Иначе е пределно ясно ,че имайки втора АЕЦ ще сме по стабилни енергийно, да несме ***!
93
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Обучението на персонала не става днес за утре, необходими са години работа, 3, 4 че и повече, едно време за нашата АЕЦ хората са ходили с години в Русия да се учат, а после са предавали знанията си на по-младите. Тук никой не казва как ще се случи това, или ще трябва д авнесем специялисти от чужбина, които да вземат работни места на българи, защото няма да сме в състояние да обслужваме техниката. А при такава техника, ако не се знае какво се прави, не се прави нищо! Мислете малко рационално лог
92
5
 
7
 
! Отговори
MayDaY преди 13 години
Гнус.бг е сборището и пропагандната машина на шепата останали другари! Цъкайте си +-чета другари, само това ви остана! СърГЕЙ ще ви довърши :)
91
0
 
0
 
! Отговори
гочко преди 13 години
ти пращиш от възпитание. Как те е изучила мама? Браво , поздрави я от мен.
90
1
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Колко пъти да ти казвам, че всички с това смешно име сте *** :)
89
2
 
2
 
! Отговори
БОЦ БОЦ преди 13 години
E KOЙ АКО ЛИ НЕ серГЕЙ....ТОЗИ ПАЛАВНИК КРАСИВ
88
4
 
11
 
! Отговори
пълна независимост преди 13 години
Напълно независима АЕЦ,работеща с напълно зависимо ядрено гориво,което можем да доставим САМО от Русия.Баси популизма.
87
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
А ти имаш ли представа, дали изобщо има възможност на площадката в Козлудуй да се изградят още два блока? Аз лично не, има някакви информации, че е възможен 7-и блок, но не съм бил там и на знам. Не работя в АЕЦ, но в сектора на енергетиката, и мога да кажа какво знам - западните компании предлагат тяхната технология - ок, никой не казва колко струва тя, какви са технологичните и характеристики. Още съществено нещо - ние нямаме обучен персонал, който да обслужва тази технология -
86
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сергей да го духа
85
9
 
10
 
! Отговори
Калин преди 13 години
*** не искат 7 или 8 блок на козлодуй.. що не искат? не искат европейски проекти .. искат съветски.. за печалбата у тях си.. а за лакейте им тука.. бонус точки.. по едни банкови сметки!
84
5
 
9
 
! Отговори
mm преди 13 години
Едно трябва да му призная на Сержожа, много игриво задниче има и не си го пази :) Много кръв и изпърдял, за да се сдобие с тоя завиден електорат. Постояно обикаля страната и свиква конференции :) Сигурно и той вече не помни на колко червени дъртофелници е олигавил спаружените ***.
83
5
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
... в сравнение с Чернобилските, технологичната линия е различна, и тези реактори до сега никъде не са правили проблеми. Ние естествено при недостиг на ел енергия е възможно да я купуваме от Турция и Румъния, като им плащаме високи цени. Но по такъв начин ще инвестираме и стимулираме икономиката на Турция и на Румъния, а не тази на България. Бог да пази България и българите от БЪЛГАРИТЕ!
82
7
 
7
 
! Отговори
гочко преди 13 години
Не ми се верва Бойко да върти далавера.
81
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сергей Дмитриевич да защитава руски интереси,глупости!Давайте да строим електоцентрали,*** мислите,че имаме някво право да се разпореждаме с електоенергията в Европа,тези проекти изцяло облагодетелстват Дядо Иван,ние сме една пионка,*** никой не иска петролопровода,той ще съсипе туризма,а при евентуална авария не ми се мисли,той дори не носи голяма печалба,просто за Русия е по-добре,а ние сме евроантлантическа държава!
80
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Относно сигурността - повярвай ми, точно след инцидента в Чернобил, огромно внимание се обърна на този проблем със сигурността, и проблема е решен. Не казвам, че ако някой луд не иде и не направи нещо нарочно, няма да се случи нещо, но това е възможно навсякъде, дори и на запад, за това се взимат много мерки, вкл. технически, организационни и охранителни, нищо не е същото, като преди, дори и в България. А и друго нещо - реакторите на Козлудуй са принципно различна технология в сравнение с Черноб
79
2
 
3
 
! Отговори
2826 преди 13 години
Има и друг вариант - да се направи нов проект за нова централа на ново по-добро място при нови по-добри условия и цени, естествено съобразено с изискванията на ЕС. А съществуващият договор може да се анулира двустранно.
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
stani6ev dosega kato be6e ti na vlast 6to ne gi napravi tezi raboti a sega si sednal da plye6 samo
77
4
 
7
 
! Отговори
гочко преди 13 години
И кога нашите национални интереси са съвпадали с тези на Англия, Франция, Германия, сега пък САЩ. Колкото пъти сме се докосвали до тях толкова пъти сме катастрофирали .Берлинския конгрес, Първата световна , Фердинанд, Втората световна , Впо ново време Ф Димитров, Костов , Мадридския Крадец , сега борчето бойко............
76
5
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
в белене верно локва .. за комунистически жабета от техни си жабета!верно воня на присвоени милиарди.. а боко не раследва :) а го плюят комунистическите жабета... е скоро парички от държавни проекти бесепарчета няма да видите, този народ започна да се осъзнава, хубавато е , че го прави сам.. без идеологическа полировка!Иначе се пънете .. верно ще се насерете :)
75
3
 
6
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Сега ще ти кажа, защо аз пък искам да има Белене. Първо, защото Козлудуй спира изцяло до 5-6 години, такива са договореностте ни с ЕС. Второ - нямаме алтернатива на Козлудуй - спре ли, тока ще е много по-скъп, ТЕЦ-овете най-вероятно ще могат да произвеждат същото количество енергия, но пък там има идни такси за замърсяването, които са доста високо - при пълно натоварване на Тецивете, тези такси са около 10 милиярда лева. Това ще вдигне цената на тока много.