Сергей Дмитриевич защити руските проекти

Белене и тръбата трябва да се строят, иска лидерът на БСП
15 юни 2010 15:27,
199
Сергей Дмитриевич защити руските проекти
Снимка: БГНЕС

"Решението на Бойко Борисов за енергийните проекти обективно работи за интереси на други страни, като например Турция", заяви Сергей Станишев след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Свидетели сме на пълния хаос в главата на управляващите и липсата на цялостна политика", коментира още Станишев.

По думите му няма мотивация за обявеното от Борисов решение за АЕЦ "Белене" и "Бургас–Александруполис".

"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев.

Още по темата

По отношение на проекта за газопровода "Бургас–Александруполис" лидерът на БСП коментира, че не са дадени никакви мотиви от страна на премиера и не е тайна, че Турция и Руската федерация обсъждат подобен проект.

"Българското правителство губи доверие на ЕК и Евростат заради постоянно променящите се сигнали и прогнози, които дава", каза още той.

"Не е ясно защо правителството реализира такава негативна промяна в бюджета при по-положителната прогноза за икономическия растеж", сподели Станишев.

Според него ЕК е получила със закъснение информация за намерението на правителството за актуализация на бюджета.

"Развещава се митът, търкалящ се от правителството за двата милиарда необезпечени договори от чекмеджетата. Няма такива договори за 2 милиарда лева", каза още той.

Станишев оше веднъж изтъкна, че парламентарната група на "Коалиция за България" няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хей Сергей, спри недей Никой няма да ти вдигне Мавзолей :)
113
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Ти явно нямаш ни най малка представа от техниката и що е то атомна енергетика, та се изказваш така! Няма ли да е добре за обществото в тези блокове да работят примерно 1000 българи, отколкото 1000 чужденци, защото ако работят чужденци, тези 1000 българи ще трябва да бъдат издържани от всички нас, а те ще са кадърни и можещи. И да - по-разбираме от руската технология, защото работим с нея много години, най-малко 95 процента от нея е на база на руската! Капиш?
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оппаааа и какво излезе в крайна сметка. прди дето всеки лъжеше и спекулираше, че БСП са с турците. в крайна сметка излезе на яве, че не БСП, а именно ГЕРБ са турски ***. бесило за ибрикчиите от ГЕРБ
111
3
 
3
 
! Отговори
разбира се преди 13 години
Че как няма да ги защити-та той от скоро е с българско гражданство.Да не забравяме,че той е специалист не само по униформите на Червената армия.Първанов също е голям специалист -енергетик,известно име в бранша от световен мащаб.
110
0
 
0
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Ти ли ще говориш за ***, дето най-елементарната дума "под" не знаеш как се пише?!? На *** трябва да се забрани да се изказват по каквито и да било въпроси, както и да гласуват!! Ти щом родния си език не знаеш, просто мога да си представя колко ти е целият багаж!
109
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Иде ли реч за енергетика и енергийни проекти.. дреме чии ще е персонала, бг е европейска страна или поне се представя за такава .. важно е да се намери най доброто и ефективно решение за обществото.. идеология тук място няма!Идеологията изобщо и не бива да я има в едно уж цивилизовано, съвременно ли .. общество за каквото се представяме!Само *** могът да поставят идеологията над обществените интереси!
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Българинът не знае какво точно е корупция, според директора на Инспектората на МЗХ "А аз питам,изобщо българина знае ли нещо???Отговор:НЕ!Той е доста смотан и неграмотен.Съвет:Четете книжки защото сте неграмотни!А неграмотен човек няма как да е щастлив и да има добър живот та ако ще и всички вие да спечелите джакпота от ТОТО-то!!!
107
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
да ти кажа нещо за обучението на персонала!т.нар енергийни експерти гравитиращи около гоце поднесоха един майпат преди време в една тв дискусия по енергетика .. изразиха се така .. технологията била руска .. по ред техни си комунистически причини .. както и че бг инжинерите не можели да боряват с други технологии... та питам що за енергетика ни прилагат и що за капацитети имаме!колкото до 7 или 8 блок.. а ми предвидени са проекто в Козлодуй.. и там има заровени неупотребявани сегменти!
106
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Българското участие в секретния фонд Москва (специален фонд за тайно финансиране на международното комунистическо движение б. моя) се изразява в годишна вноска от 200-300 хил. долара в различни периоди. Сумите са предавани лично на съветския посланик в София от Тодор Живков, а впоследствие от секретаря на БКП Димитър Станишев, баща на Сергей Станишев, лидер на БСП и премиер от 2005. В продължение на 29 години, от 1959 до 1989, по лично разпореждане на Живков са изплатени общо 11 620 000 щатски долара. Доларите са отнасяни в чувал в кабинета на Живков, откъдето посланикът на СССР ги е вземал.Христо Христов, Тайните фалити на комунизма, стр. 217.За съжаление авторът не посочва как висшите партийни функционери са пренасяли доларите към личните си сметки в торби или в дипломатически куфарчета.
105
2
 
3
 
! Отговори
hard преди 13 години
Очевидно големи комисионни са взети за да се настоява толкова много да се строят тези заробващи проекти.
104
2
 
2
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Че те турците си строят тяхна...на кой ще го продаваме тоя ток?Връщайте комисионните дето взехте и се затривайте някъде никой да ви вижда червени ***.Ми в интерес на Русия ли да вземе решение ве плъх?
103
3
 
3
 
! Отговори
гербера преди 13 години
червените *** барабар с р.ов. лапнаха комисионните и сега ще трябва да ги връщат.а сега да видим чие дупе ще шпорят.като гледам сергейчо се хбута напред с тъпите изказвания.май той ще е *** разширения.а глупаците пратени да цъкат минуси довечера ще им платят по 3 кебапчета на бузлуджа.мухахахаха
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно заглавие. И Днес ли се слага вече на ББ?
101
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
От национална и перспективна гледна точка, тука СтаниШев е прав. Ако сега не го разбереме, ще го разбереме утре, но твърде късно. Не за нас, а за нашите наследници. Това е. Ние не можеме да се конкурираме с развитите нации кой знае с какви технологии: електроника, чипове, леки коли, супернаука и т.н. Това е единственото.
100
0
 
6
 
! Отговори
massa преди 13 години
Какъв газопровод "БургасАлександруполис", става въпрос за нефтопровод, разлика от земята до небето, кой е виновен за тая грешка - журналята или СтаниШеф?Аман.
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците искат да ни заробят, като инвестират милиарди евро в България...Американците го правят без да вложат дори един пробит долар !!!
98
4
 
10
 
! Отговори
луд станах преди 13 години
Разбирам че дъщеря му живее в Щатите, но какво съм виновен аз . Той шизофреници ни направи. Спомняте ли как ни говореше, че проектите били в застой, а той ги раздвижил, как с Путин като каратисти се разбрали... Той какво си мисли, че ще стане...Договор за газ след 11та нямаме, Южен поток ще мине през Румъния, ще ни осъдят за неустойки за централата...Хората правят реактора и ще си поискат парите.. Ба си шушлякя
97
6
 
9
 
! Отговори
whazzzup преди 13 години
чудя се какъв миризлив и грозен пор трябва да е някой, за да ръчка аналнo такъв гаден гeй като СерГЕЙ....
96
3
 
4
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Съгласен съм стеб, искам да има АЕЦ Белене, но трябва да се знае и цената, такава от порядъка на 20 милиярда е нереалистична!
95
5
 
9
 
! Отговори
калчо преди 13 години
Ох как искам да бодна Дмитриевич в дупенцето