Синдикатите: Дайте ни тук премиера за пенсиите!

Не пускат промените в Кодекса за социално осигуряване
20 юли 2010 14:27,
85
Синдикатите: Дайте ни тук премиера за пенсиите!
Снимка: БГНЕС

Синдикатите настояват за спешна среща с премиера, преди да бъдат гласувани промените в Кодекса за социално осигуряване.

Това заявиха пред журналисти лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата
Те напуснаха заседанието на тристранния съвет, което продължава само с представители на бизнеса и на правителството.

Двамата посочиха, че е необходим референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Според тях правителството от два месеца отлага дебата по техните предложения за реформа в пенсионната система и сега е наложително премиерът да изслуша техните искания, както и да се вземе предвид мнението на хората.

Тренчев и Димитров посочиха, че дестабилизирането на системата е причинено от непрекъснатото намаляване на осигурителната вноска, включително и от това правителство.

По думите им увеличаването на стажа е прикрито увеличаване на възрастта за пенсиониране.

"Бизнесът не е държавата, защо само него пазим, той с нищо не е съгласен", коментираха от синдикатите.

По-рано днес председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов заяви, че работодателите са склонни за по-плавно увеличаване на осигурителния стаж, но по-добра алтернатива от увеличаването на стажа няма. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: НОИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Права е Верка - вината е в самите нас, защото сме много, ама много лошокачествен материал.Той Боко хубаво го каза при посещението си в САЩ, че в България останали само *** и лошокачественият материал.И същият този материал го избра и го сложи начело на държавата...Ами тогава на кого да се сърдим?!
81
0
 
3
 
! Отговори
Savelina преди 13 години
Има ли още хора,които да вярват на синдикатите?Спомнете си учителската стачкаКак ги предадоха?.Някои се подиграваха с Живков,че векувал,а сега като хванаха кокала не го пускат вече 20 години и отгоре.Толкова млади и кадърни има ,ама не ги допускат.Явно ще векуват и те.
80
1
 
3
 
! Отговори
По-дългия преди 13 години
Пиш я се скрий някъде и не се обаждай. Човека е прав, това милиционерско правителство само ни тъпче и иска да ни изступа като брашнен чувал, но с такива герболетки като теб няма как да се оправим, виж истината и истината ще те освободи. Това правителство е най-некъдърното от създаването на българската държава, дори ивайло един обикновен свинар се е справял по-добре.
79
0
 
2
 
! Отговори
Graf преди 13 години
Гледам, бориш се да ги образоваш. Безнадеждна работа е шъ знайш. Местната фауна не се интересува от аргументи. Местната фауна се интересува от лозунги. Ако охлосът подвизаващ се из форумите имаше грам мозък в крайника си наречен глава, та дори и костен, щеше да е на улицата. Охлосът обаче е зад клавиатурата и се опитва да докаже липсата на мозъчно вещество у черепната кутия. Охлос, нема смисъл. Доказателства за липсата - бол. Само трябва да се прочетат наличните мнения и картинката става ясна.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от догодина Кодекс на крепостника ще има.
77
2
 
1
 
! Отговори
дългия преди 13 години
Тоз дъртия комунист с брадата, е един от най-големите виновници за сегашното лошо положение на българите.Фалшив сендикат.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В тая държава пенсии получават само държавните служители,а хората които изкарват парите на държ.служител са подложени на мизерия и унижение от работодатели,управляващи и синдикати.Да сте чули някой в производството или в търговията,да е осигуряван на реална заработка или на пълен работен ден...
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ще ви предадът ами.... Тогавашната ви водачка се оказа че има общ бизнес с тоя дето ви "нави грамофончето" - сегашния възлюбен премиер.. Тогава Боко си извлече дивидентите и повече не му трябвахте...
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами отидоха по-морето - превърнаха се в хотели, в джипове, яхти, там отидоха... е една част се пръврна във фекалии защото и не малко се оплюска... А другото е цинизъм - държавата не може или по скоро не иска да накара "бизнеса" да внася реалните осигуровки и за това прекарва.... тея дето са ги внасяли..
73
0
 
3
 
! Отговори
мария преди 13 години
До 63 - точно така е. Под 73 писах на този синдикалист, дето си мисли, че хората не виждат какво става и не разбират. По време на стачките, вътре, тайно, на маса с управляващите, се подиграваха на стачкуващите, а целия народ си гледаше сеира, вместо всички да скочат и да ни подкрепят. Тогава да видим как щеше да издържи правителството, а не сега да се надпяват кой е по-крадлив от другия. Никога няма да се оправим с този *** мозък дето носим. Ей така ще си ни изядат управляващите бълхи.
72
1
 
4
 
! Отговори
До 72 преди 13 години
Какви глупости плещиш, айде спри се. Аз съм учител - предадоха ни, сключиха споразумение с правителството, защото още един ден и щеше да падне. Накарахте, т.е. подкупихте студентските преподаватели да не се включат в стачката. За какво говориш? Това го знам, защото по това време сестра ми работеше в едно от министерствата и е пряк свидетел на срамотиите ви, на гаврата ви с хората. *** заблуждавай някъде на др място. Ние тогава стояхме 3 месеца без заплати, а вие се налапахте до ушите. Айде марш!
71
2
 
7
 
! Отговори
синдикалист преди 13 години
до 39:КНСБ има 300 000 членове,Подкрепа 100 000.50% от членския внос влиза в централите.Смятай ,ако можеш.Ако ни нямаше,сега вече щеше да е факт 65 години възраст за пенсиониране,безбройни временни договори за работа,клас квалификация отдавна да сте го забравили.Да ви припомна - когато протестирахме с/у своеволията на тройната коалиция вие пак само мрънкахте по форумите,а софянци ни псуваха ,че им объркваме движенето.Стачки и протести се прават с ХОРА не сЪс саирджии и плямпала като теб.
70
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Как може животозастраховането (бизнесът в който работя) да е печеливш и почтен бизнес в цял свят от над сто години, а здравното и социалното осигуряване, което работят на същият принцип, да са пълен провал, макар държавите да ги спонсорират? Социалните и здравните системи са в трагично положение и в страни много по-развити от България - защо ?!? ЗАЩОТО СЕ КРАДЕ, защото администрацията става все по-тежка и алчна, защото тия дето ползват услуги без да плащат се плодят като бълхи !!!
69
2
 
7
 
! Отговори
Ядосан преди 13 години
Цитат: "Те напуснаха заседанието на тристранния съвет, което продължава само с представители на бизнеса и на правителството" . Какво става тука?! Вместо да останат и да се борят със зъби и нокти, те си фръцнали дупенцата и напуснали!!! Тия мутри ги гледаме от години и никога нищо не са защитили, за да си оправдаят парите, които цоцат. Като има проблеми вкарават малко демагогия, после се правят на обидени и в крайна сметка ние го духаме.
68
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Някога, в епохата на дивият капитализъм, работещите хора са били експлоатирани само и единствено от работодателите си. Сега работещият човек е яхан по малко от работодателя, който е принуден да му плаща над минималната заплата, осигуровки, не може да го накара да работи 16 часа и т.н., но към него са се присъединили нови крадци - държавния чиновник, хитреца с фалшивия ТЕЛК, мързеливия и крадлив *** с 18-те чаавета и докато капиталистът поне ти дава работа, другите само ти смучат кръвта !!!
67
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Самата система е тотално объркана - не само тук, а и навсякъде по светът. ВСЯКА система, налагаща взаимоспомагателството като основен принцип, ВИНАГИ се срива, защото покрай плащащите винаги се промъкват такива, които само ползват без да плащат, започват да се увеличават в геометрическа прогресия и сриват системата !!! Така и в здравеопазването - 1 800 000 плащат осигуровки, а всички останали ползват здравни услуги на техен гръб - е, КАК да издържи системата?
66
4
 
7
 
! Отговори
На дали преди 13 години
ПРОСТО,СМЕНЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!!
65
0
 
10
 
! Отговори
Богоявлена преди 13 години
къде отидоха парите от пенсионните фондове преди 1989г, та сега нашите родители получават мизерни пенсии и ние предстоящи за пенсия изобщо дали ще се пенсионираме. След като повечето хора работят в сивата икономика и несе внасят осигуровки, няма и средства за фондовете на ДОО, и от там вече търсим начини да отнемем възможността хората да се пенсионират когато имдойде времето. Т.е ще измираме преди пенсия и няма разходи за пенсии. ОКда живее държавата.
64
0
 
20
 
! Отговори
Мъдьо преди 13 години
А кога ще почнат и *** да плащат данъци и осигуровки, а да спрат да вземата соц. помощи на готово!!!
63
0
 
17
 
! Отговори
възмутена преди 13 години
За жизненоважен въпрос като пенсионирането задължително да се попитат хората, които внасят цял живот осигуровки. Не може над 30 год. да си се осигурявал и да нямаш право на пенсия само, защото някой е решил да са 37 и 40 год.. България не е нито Германия , нито Франция и т.н. Стандартът ни няма нищо общо с нормалните държави. Не може едно и също поколение да изнесе на плещите си две т. н. реформи. . Не може бивши провали ли се като Нейков, Шулева ,Христозков да дават мнение.Хората умират преди