Синдикатите: Дайте ни тук премиера за пенсиите!

Не пускат промените в Кодекса за социално осигуряване
20 юли 2010 14:27,
85
Синдикатите: Дайте ни тук премиера за пенсиите!
Снимка: БГНЕС

Синдикатите настояват за спешна среща с премиера, преди да бъдат гласувани промените в Кодекса за социално осигуряване.

Това заявиха пред журналисти лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата
Те напуснаха заседанието на тристранния съвет, което продължава само с представители на бизнеса и на правителството.

Двамата посочиха, че е необходим референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Според тях правителството от два месеца отлага дебата по техните предложения за реформа в пенсионната система и сега е наложително премиерът да изслуша техните искания, както и да се вземе предвид мнението на хората.

Тренчев и Димитров посочиха, че дестабилизирането на системата е причинено от непрекъснатото намаляване на осигурителната вноска, включително и от това правителство.

По думите им увеличаването на стажа е прикрито увеличаване на възрастта за пенсиониране.

"Бизнесът не е държавата, защо само него пазим, той с нищо не е съгласен", коментираха от синдикатите.

По-рано днес председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов заяви, че работодателите са склонни за по-плавно увеличаване на осигурителния стаж, но по-добра алтернатива от увеличаването на стажа няма. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: НОИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам снимчицата не мога да се въздържа да не попитам , а къде е Фори Светулката
41
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Продължавам при всеки случай да питам от какво се издържат тези двамата.Които продължават да пушат публично, независимо от повишаването на цигарите.Но и този път няма да получа отговор.
40
0
 
15
 
! Отговори
Бобо преди 13 години
Често си задавам въпроса защо има синдикати и кой ги храни.Та нали ние народа избираме депутатите те срещу народа ли работят,че да трябва някой да ни защитава от тях. Май е време да създадем организация която да ни защитава и от синдикатите.
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече нямам познати които плащат членски внос , интересувал съм се и никой не ми посочи и той да има такъв познат . Та питам кой ви храни бе господа синдикалисти , щом не сме работниците , значи е другата старана от която уж ни "Защитавате"
38
2
 
3
 
! Отговори
София преди 13 години
Синдикатите: Дайте ни тук премиера за пенсиите!----------------------------Ами изчакай до вечерта,що се репчиш сега?:)И да не забравиш да свалиш цаките!:)
37
1
 
17
 
! Отговори
работещ преди 13 години
СИНДИКАТИ е равно на СИНКОВЦИ ТАРИТАКИ.Полза никаква за работещите, кой им плаща високите заплати, скъптие офиси и лимузини на тези синковци?
36
1
 
29
 
! Отговори
мария преди 13 години
Синдикатите са най-големите мишки, търсят само изгодата и никога до сега не направиха нещо в полза на народа. Предадоха учителите в стачката им, предадоха лекарите, предават всички, които внасят членски внос - събирачи на пари, прости и ненодялани измамници. Само хвърлят прах в очите на хората, но вече не им вярваме. За нас те са просто поредните *** върху гърба на на народа.
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спокойно-от 2011 год минималната пенсия ще е 2000 евро.Разбира се възрастта за пенсиониране става 110 год ,а минималния стаж 85 години .Честито на печелившите.целта на Правителството е да направи така ,че няколко години да се пенсионират минимален брой хора .Няма пари
34
0
 
6
 
! Отговори
Ава преди 13 години
27, целият афоризъм е така: Земята се върти и ти се возиш без пари. И както се очаква, всеки ми натяква, всеки ме кори, дори за гратисчия ме смята. Това вече на нищо не мяза, спрете земята, искам да сляза.Доколкото помня, авторът на този шедьовър е Турхан Расиев.
33
0
 
21
 
! Отговори
_I_ преди 13 години
Какви синдикати са това? По лоши са и от казионните навремето. Да си спомним как се подиграха с учителите и стачката им през 2007 година, как само я "отложиха" за септември месец 2007 и нищоооо! Кой им вярва вече, имат ли членска маса? На гол тумбак чифте пищови!!!
32
0
 
17
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
А бе приятелю 20г като се крадеше къде бяха тези ***
31
12
 
7
 
! Отговори
Синдикалист преди 13 години
Няма синдикат в света, който да е в състояние да реши какъвто и да е проблем, ако няма подкрепата на членовете си! Силата на синдиката е в голямата членска маса. И в същата онази солидарност, за която писах одеве! Колко от вас познават синдикалните си лидери във фирмите където работите?! Колко биха излезли и биха застанали срещу директора, ако се организира протест?! Не може да чакате синдикатите да свършат всичко вместо вас, без вас! Вие сте синдикатите! Другото е абсолютна глупост! Не отричам, че всички правителства до сега работеха в тази посока - към отслабване и обезкървяване на синдикатите! Те имат интерес от това! Но и ние, работещите също дадохме своя голям принос! Масово се отказахме от членството си, масово се примирихме с орязаните си привилегии, и масово възприехме убеждението, че синдиката са някакви абстрактно съществуващи лидери, някъде в топлите канцелирии! Забравихме, че това е НАША организация, която е силна, когато ние сме силни, когато сме солидарни, и когато не се страхуваме да защитим интереса си! Така че, не че лидерите са слънца, не искам да ги защитатавам, но те са само една малка част от проблема!
30
0
 
10
 
! Отговори
norm преди 13 години
И аз съм за референдум,стига синдикатите да поемат организацията и разходите по него.
29
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 13 години
Извинявай! Мисля че и двамата се рабираме какво искаме да кажем, няма смисъл да спорим .Аз разбирам че възрастните хора имат нужда от уважение и по добри старини, надявам се че и ти ме разбираш че и ние младите имаме нужда от подкрепа и то сега.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами хайде, като не сте съгласни с предложенията, убедете хората, че сте прави и ги изкарайте на стачка. Можете ли?! Мисля, че сте неспособни да организирате каквато и да е подобна проява.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
К'ъв премиер, к'ви пенсии? Спрете Земята, искам да сляза!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
извинявай за 6 се отнася
25
0
 
34
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Двамата посочиха, че е необходим референдум за предпочитанията на българите Подкрепям идеята за референдум.Аз като редови бълг.трудещ се,работя от януари до май за държавата,който доход ми се изземва от нея под формата на данъци и осигуровки.Искам да изразя на този референдум категоричното си несъгласие държавата да ми изземва още повече от дохода,за да пълни с тях бездънните одържавени каци НОИ и НЗОК.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и какво обидно има в поста ми кажи
23
1
 
12
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
НА ДАНЧО ХРИСТОСКОВ МУ ОСТАВАТ 5 ГОДИНИ ДО ПЕНСИЯ И СЕ ЧУДИ КАК ДА СИ УДЪЛЖИ ДАЛАВЕРИТЕ В НОЙ ,А НАРОДА КОЙТО РАБОТИ ТЕЖКИ ПРОФЕСИЙ ДА УМИРА ЛИ .