Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган

Преписката с 2 млн. лв. хонорар на Сокола не отиде в съда
29 юли 2010 17:03,
123
Депутати бойкотирали "Антикорупция", за да отърват Доган
Снимка: БГНЕС

Шефът на парламентарната комисия "Антикорупция" обяви, че има намерение да предостави преписката за Ахмед Доган и консултацията му за проекта "Цанков камък" на Върховния административен съд.

Това обаче няма как да стане без съгласието на членовете на комисията, отчете Димо Гауров.

Заседание на комисията така и нямаше днес заради отсъствието на двама депутати – Бойко Великов от Коалиция за България и Николай Коцев от ГЕРБ. Камен Костадинов от ДПС пък напусна предварително заседанието.

"Не случайно е отсъствието на определени колеги", коментира Гяуров.

Още по темата

Той допусна договореност между политически сили, за да може преписката за Доган да се забави.

Попитан кого подозира, че се опитва да предпази лидера на ДПС, Гяуров каза: "Никого не мога да подозирам. Мога да си правя определени изводи, които за съжаление няма как да докажа", коментира той.

По думите му, когато човек не иска един въпрос да бъде решен, той го отлага максимално във времето.

Преписката сега ще се забави до началото на следващата парламентарна сесия, когато комисията ще бъде оглавена от представител на "Атака".

В случай че вината на Доган бъде доказана, законът предвижда да му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева, а ако съдът прецени, може да конфискува сумата, изплатена за консултантска дейност за "Цанков камък" – 1 млн. и 950 хил. лева.

Според Гяуров, освен че в случая има "хляб за прокуратурата", може да се говори за пране на пари и търговия с влияние.

Той определи консултантските договори на Доган като правно нескопосани, съставени за да прикрият, че парите всъщност се предоставят за нещо друго.

"Аз смятам, че г-н Доган, при всичките му интелектуални способности, не би могъл да извърши тази работа, която му се възлага с договора", завърши Димо Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Deputat, koito polu4ava i honorar - tova ne e li konflikt na nsteresi?
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Boiko shte napravi Golemia shlem - Goce, Serj i Dogan v zatvora, a Dedo Simo bez imoti - obiknoven pensioner..............gliam cirk shte byde
90
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Госпожо Попова, едно ваше ведомство наричано Главна Дирекция "Изпълненине на наказанията" и подопечния му софийски затвор са прогнили от корупция и шуробаджанащина. Там някои служби и разследващи органи ще имат работа с месеци докато изровят корупционните схеми на сега властващите в тези структори. Дано не им пречите. Това ще потвърди Вашата решимост за борба и с държавния ОКТОПОД. А бъдете сигурна, че едно от пипалата му е точно ТАМ !!!
89
3
 
10
 
! Отговори
до 94 преди 13 години
Само изсичането ни на хиляди декари българска гора от турски фирми под протекцията на Доган е достатъчно основание тоя *** тарикат да влезе доживот в панделата.Какво остава за другите зулуми.Ако осъждаме като в Америка,трябва да му се съберат 1069 години затвор.Ако ги излежи е свободен след това.
88
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Консултантските договори на Доган са най-наглото му изпълнение и ако нашите политици се правят, че това е нормално - срам и позор за тях! Всички знаят че тази партия е просто една узаконена политическа мафия. Злоупотребите които е успяла да реализира като се започне от всеки местен координатор на ДПС и се достигне до министрите им са огромни. Тоя се хвалеше че разпределял всичко в страната. За него трябва да се направи специален съд и да се вкара в затвора доживот за антибългарска дейност!
87
1
 
2
 
! Отговори
guleto преди 13 години
ABE AKO E RABOTATA ZA 1000-3000LV ELATE DA VI GI DAM NE SE IZLAGAITE PRED CELIQ SVQT DA NI GLEDA SRAMOTIITE I SELENDYRSKITE SEDQNKI.ABE NE SE IZLAGAITE BE YPRAVLQVA6I. EDIN SAVET - PRENYDETE GO DA NAPYSNE BALGARIQ TOZ XYBAVEC.TOZ MI6OK OBARKA DPS- PARTIQTA TOZ MI6OK E BRAKNAT NAVSQKADE, NE IZLAGAITE SADIITE, 6E STANAT O6E PO SME6NI PRED SVETA NATQX I BEZ TYI NE IM VQRVAT.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sme6nici ste boiko e tap kato galo6 znaeteli koga 6te se meri s rqzaniq nikoga nemoje za6toto e maloumno jivotno
85
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
БОЙКО ДЕИСТВА С ДОГАН БАВНО И ПО УСТАВ. УТРЕ КОМИСИЯТА ПРАЩА ПРЕПИСКАТА ЗА ДОГАН В СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА,ЛИКВИДИРА ФОНД "ТЮТЮН".АКО ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН БЪДАТ ПРИЕТИ В ТОЗИ ВИД, А ИМЕННО : ИЗЧИСТВАНЕ НА СПИСЪЦИТЕ,ПРЕМАХВАНЕ НА ИЗБОЛНИЯ ТУРИЗЪМ И ДРУГИ С ДПС Е СВЪРШЕНО И *** ГО ЗНАЕ. ВИЖДАТЕ ,ЧЕ ЛЮТВИ МЕСТАН ТРЕПЕРИ ОТ БЕЗСИЛИЕ ПО ВСИЧКИ СУТРЕШНИ ЕМИСИИ. ДА ВИДИМ КАКЪВ ЩЕ Е ОТГОВОРЪТ НА ДОГАН. МАЛКО СЕ НАПЪНАХМЕ НА 05.07.09Г. НА ИЗБОРИТЕ И ОТ ДПС ОСТАНА САМО ПЕРУШИНА.
84
4
 
8
 
! Отговори
Бай Уй преди 13 години
Предлага на Доган да му пъде публично *** разпран!
83
4
 
14
 
! Отговори
Радо преди 13 години
*** дОГАН,първо да направи това добро,***,с чужда помощ или не,а паметника е от нас,в центъра на Истанбул,в България-НЕ!!!
82
2
 
7
 
! Отговори
:) do таб преди 13 години
Нека поне е за хубаво да ги няма тия политици то никой от тях не става за политик но както и да е, дано 1 по 1 да ги разкарат ако с затвор поне с един куршум:)
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Паметник за какво? Може би затова, че унищожи река Въча и долината и? Или затова че неговите хора от ДПС изсичат поголовно Родопите от двайсет години насам? Надявам се да прогледнеш един ден...
80
15
 
6
 
! Отговори
ГРЕШИТЕ преди 13 години
Това е най-великия БГ политик.В момента репресивната машина се опитва да го смаже.Коректив и балансьор на прехода.Трябва да му издигнем паметник.
79
2
 
6
 
! Отговори
таб преди 13 години
Това за снайпериста и аз си го мислих :)ама ако почнат така улиците ще са покрити с депутати и какви ли не
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че е виновен.Променя когато му е кеф закони, с които допълнително облага отрудения човечец, а когато трябва да приберат парите от някой, крал ги на едро реват, че законите им пречели.Да ги променят тогава.
77
8
 
10
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Айде защо не започвата да грачите пак,че Бойко е виновен и за това...........
76
1
 
8
 
! Отговори
дакне преди 13 години
Така като го гледаш кукленцето на недосегаем ли ти изглежда или на страхливец? Външния вид говори много, а доган няма топки.
75
3
 
7
 
! Отговори
гб преди 13 години
444 - няма недосегаеми. Доган е черешката на тортата. :Д
74
3
 
15
 
! Отговори
:) преди 13 години
Тоя няма ли да го разкарат тцтцтц! Един снайперист и готово :))
73
7
 
11
 
! Отговори
444 преди 13 години
Докато Земята съществува Ахмед Доган ще е недосегаемтакава е системата, а Доган - е системата