Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците

Така се ограничили негативните ефекти от кризата върху хората
23 сеп 2010 13:40,
183
Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците
Снимка: БГНЕС

„България е една от малкото държави в Европа, която премина през кризата, без да променя данъчните си ставки и данъчната тежест ще остане непроменена до 2013 година“.

Това казва вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за румънския вестник "Куриерул национал", съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Това според министър Дянков е първата и основна мярка, която предприема правителството за реалното икономическо възстановяване на страната.

"Така ограничихме до минимум негативните ефекти от кризата върху обикновените хора. Едновременно с това дадохме ясен сигнал на чуждестранните инвеститори, че водим предсказуема данъчна политика и че спокойно могат да планират бизнеса си в България", казва финансовият министър пред авторитетния ежедневник.

„Експортно ориентираните отрасли и добрата инфраструктура ще теглят икономиката напред“, прогнозира още вицепремиерът Симеон Дянков.

Той открои като основна задача в момента запазването на благоприятния бизнес климат в България заедно с мерките за стабилизиране на пазара на труда и гарантиране на стабилността на публичните финанси. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: данъцифинансова криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
13
 
! Отговори
Гьоро преди 13 години
ОСТАВКА!!!
157
4
 
11
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Да. Данъци не са се вдигали. За сега. Щото се папаше от резерва и от бюджета на здравните заведения.
156
1
 
16
 
! Отговори
ЦЕЦУНЧО преди 13 години
КЪДЕ Я ВИДЯ ТАЗИ КРИЗА ТИ ПЪК ХЕР ФЛИК ,ОБЪРКАЛ СИ СЕ БЕ ,ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙ .КОГА Е ИМАЛО КРИЗА У БЪЛГАРИЯ,БЕ .
155
1
 
9
 
! Отговори
някой преди 13 години
Каде видя ,че е минала кризата .При вас кризата не се осеща ама сития на гладния не вярва.Защо хварляш прах в очите на народа и не им кажеш истината,ами то кризата тепарва започва и ще се усети зимата когато ще има много измразнали и гладни. Сега все още е топло и който може да продаде и препродаде нещичко изкарва .А после.Какво ще предложиш на тези хора.Думите добре няма никой да го стопли или нахрани.Подобре с твойте пчелички да измислите план за оцеляване на народа.
154
3
 
13
 
! Отговори
az преди 13 години
Може би много малко от вас знаят, че Дянков е бил изгонен от световната банка , ание го приехме е докато е той кризата няма да свърши! няма един сектор в който нещо да се е променило! Корупция си има има и повече от преди
153
4
 
11
 
! Отговори
алкохолика преди 13 години
Ама тоя калмук не стига че е перманентно опиянен,ами пие дори и пред обективите,леле...че нахалство.
152
3
 
7
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Нима смяташ, че учителските, докторските и другите заплати в държавната все още сфера са достатъчни за труда и отговорността, която полагат хората?(Не включвам полицай и военни тук.)Нима смяташ, че само с икономии и рязане ще излезем от кризата?В коя държава така иззлязоха от кризата?Извинявай но доста наивно разсъждаваш, дано не си в държавния апарат.Ще ти кажа нещо-повече производство-повече оборот-повече данъци като обем, не като процент от печалбата-повече приходи в хазната,повече доходи.
151
2
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Няма такава страна като България. Заплатите са 5 до 10 пъти по-ниски от европейските, а цените на храните са по-високи и с по-ниско качество. В цената на хранителните продукти стойността на труда в Европа е минимум 30%. Как у нас цените са по-високи? Кризата още не е в своята сила. На Дянков със закон трябва да му се забрани да бъде министър.
150
14
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 13 години
Седа..чета..и се чудя на акъла ви! Болниците били пред фалит..ми много ясно ..директора с 60 000 лева заплата! Как да не им спре кинтите а? Образованието също ..20 човека точат сичко..ми МВР да не говорим. Много си е прав пича! И евала му! 2-3 акциза дигнали и некви полу данъци! Ми кво става в съседни държави! 20-30% намаление на заплата..дигане на данъци..тва тук не се случва. А че са ни ниски доходите (официалните) НЕ Е ВИНОВЕН ТОЙ! то бива критика, ама пък това!
149
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чуждите държави Дянков може да не оправил,но любовницата си оправи с държавно жилище,и изкурзия до Китай.
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България вече никой не му се връзва на глупостите и е започнал да дава интервюта за румънски вестници! А бе аланколу, как не сте увеличили "данъчната тежест" бе? Това акцизи, такси, че даже и осигуровки какво е? "Данъчно облекчение" ли? ***! (тая дума той я измисли) ТИ направи бюджета с най-високия дял от БВП прибиран от държавата!!! Най-високия в Европа и най-високия у нас (след '89). НАД 40%!!! Това като му викаш "акцизи, такси и т.н." пак е данъчна ТЕЖЕСТ за хората!
147
3
 
10
 
! Отговори
Разгневен преди 13 години
Дянков, през коя криза премина България? През тази, която вие си измислихте за да точите парите от фискалния резерв, или тази, от която стана ясно колко си некадърен. Аз работя в една фабрика на частник, в която производството и работата на хората през последната година се увеличи четирикратно, но оправдавайки се с кризата "баровецът" намали трудовите възнаграждения поне 40%. Явно кризата е само за изстрадалия бачкатор и обикновен българин, а не за набедените български капиталисти.
146
5
 
3
 
! Отговори
до 135 - Истината преди 13 години
Всеки комплексиран, гладен, страхлив и алъчен *** е готов да убие интелигентният човек и да вземе всичко измислено, създадено и притежавано от него. Няма значение дали интелигентният е евреин, българин, масон, тамплиер и подобни. Мислете. Оцелява по приспособимият, но това не е ***. Просто са малко повече на брой към момента.
145
3
 
15
 
! Отговори
Макаров преди 13 години
Много моля да ми посочите една от чуждите държави, които Дянков е оправил преди да смачка работещи и неработещи в България. След като сме "преминали кризата" защо пенсии и заплати не се повишават, защо увеличаваме стажа за пенсия, защо фирмите фалират, същото е с болници, аптеки, бакали и т.н.Мизерията е пълна. Този тук се хвали а шефът му каза в ООН, че сме бедна и изостанала държава.Знаем, че и двамата говорят с х*я си но на вересии няма как да се изкара дълго време.Да си ходят. Да ги ***.
144
4
 
10
 
! Отговори
Хихи преди 13 години
Бе този красевец май е министър на финансите на друга държава, или трябва да си вдигне диоптера. Кога успяхме да преминем през крита, та ние сме точно в средата, де видя инфраструктура също не ми е ясно. За бизнес климат имали смисъл да говорим, акцизите за него май не са налог. Поне да замълчи, че така изглежа по интелигентен.
143
5
 
3
 
! Отговори
до 134 - Истината преди 13 години
Не е имало до сега коментари за студената война.Мдаааа. Не бяха ДС манипулации и интриги, не бе чудо.Хайде стига с тези леко интригантски коментари.:-)))))))))))))))))
142
2
 
14
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Меко казано е ,че не съм възмутена от късогледството на тези хора и дебелоочието. А всичко ,което е" казал великият" /в огромни кавички/ е една ОГРОМНА ЛЪЖА. И за това идва МВФ .Да види литературния бюджет 2011 с художествени измислици ,сътворен от касиера на Св.банка.
141
1
 
1
 
! Отговори
za 136 преди 13 години
Da ne se razpla4esh sega..........tuk e miasto za menenia, ne propaganda :)).........li4no men ne me interesuvat '' + '' i '' - '' ..........ima edno '' Pravilo na tylpata'' - kolkoto e po -primitivna dadena pozici, TOLKOVA POVE4E INTERES PRIVLI4A, RESPEKTIVNO PLUSOVE.......==============
140
2
 
13
 
! Отговори
се преди 13 години
Започна усиленото изтребване на Българският народ данъци такси глоби показни акции умишлено разоряване на здравната система ....това се заповядва от външни лица и стого се изпълнява от нашите политици...честито на всички Българи.
139
2
 
15
 
! Отговори
Каров преди 13 години
При Дянков за една година два пъти излизахме от кризата ( октомври м.г. и април т.г.). Очаква се бюджетен дефицит 2,5 млрд.лв. НОИ, НЗОК и болниците са пред фалит, да не говорим за търговските дружества. Дянков не плаща на фирмите,и на НОИ осигуровките на държ. служители.Той търси пари от безработни.Експортните отрасли работят на ишлеме и с това което им остава влизат във фалит.Чуждите инвестиции са 352 млн.лв. При "онези" бяха 4-6 млрд.лв. за година. Без ГЕРБ ще излезем от кризата за 10 години.