Парите за здраве – за здраве, сопна се Борисов

Тройната коалиция ги давала за пенсии, затова сега нямало
5 окт 2010 15:40,
502
Парите за здраве – за здраве, сопна се Борисов
Снимка: БГНЕС

"От днес нататък парите за здраве ще отиват за здраве", обяви премиерът Бойко Борисов, който изневиделица се появи на извънредния национален съвет на Българския лекарски съюз.

По думите му досега част от средствата за здравеопазване са отивали за плащане на пенсии.

"Аз не желая повече да бъда съучастник на нещо, което съм заварил", сопна се Борисов.

"Не случайно, преди да си тръгнат (БСП, НДСВ, ДПС – бел.ред.), с 900 млн. лева вдигнаха пенсиите", поясни той.

По думите му от всички стенограми на правителствените заседания на бившите управляващи това е видно.

Заместник финансовият министър (Владислав Горанов – бел. ред.), който е в касата, ще го извадя оттам, касата ще бъде публично дружество, зарече се Бойко Борисов.

Тези му думи бяха посрещнати с ръкопляскания от делегатите лекари.

"Към днешна дата резервът на НЗОК е в БНБ. Нито една стотинка не е пипната, те не могат да бъдат пипани, защото такъв е законът", категоричен бе премиерът.

Още по темата

Очаква се в 17 ч. да бъде подписано споразумение между синдикатите и социалния министър за вдигане на осигуровките за пенсия с 3%.

Очаква се на форума да бъде обсъдена и готовността на отделните лекарски колегии за обявените протестни действия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В последните 50 публикувани интервюта , Бойко Борисов споменава думата АЗ около 923 пъти, името Станишев - 847 пъти и думата БЪЛГАРИЯ само 4 пъти! У - ау! Министър - председателят на Република БЪЛГАРИЯ!
384
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Попитали радио "Ереван" - "Кога ще има осъдени министри?" - Радиото отговаря "След няколко месеца, веднага след падането на Борисов"
383
2
 
8
 
! Отговори
Гербушко преди 13 години
А що не каза нещо за държавните пари потънали във трезора на СИ БАНК ???Полицаите хващат някой по заповед на Багеро и след това прокурорите и съдиите са им виновни а те *** не са събрали едно читаво доказателство....Справка делото на Трактора...
382
2
 
4
 
! Отговори
ангелов преди 13 години
ще ви дам само два примера,пък нека други да кажат какво и що е.миналата година отидох в болницата в кв ботунец.имах проблем с китката на ръката.лекаря ме превърза и отпрати за вкъши,но....но не забрави да ме запише 4е съм лежал 1 седмица във въпр. болница.втори слу4ай...съпругата ми преди 10 дни роди второ дете.онзи ден си гледаше документите от родилното и там пишеше 4е от момента на постъпването до раждането са извършени 3 процедури.а нито една не е била направена.а са платени от нзок!!??
381
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господине, аз не харесвам безличния Станишев, не харесвам Фонтанения П.и.к.л.ь.о Петков, не харесвам Р.Овч., не харесвам и недоклатената Дончева, не харесвам никой от БКП/БСП. Но също не харесвам и любимецът на нацията Бойко Борисов. Не го харесвам, защото е бил член на същата тази престъпна партия, не го харесвам, защото е бил Милиционер (не мисля че в България някога е имало полицаи, освен може би преди 9.9.1944), защото е бил мутра, защото компенсира некадърността си с голословие. Интересно ми е Вие и такива като Вас, в какво точно ще ме обвините и какъв ЕТИКЕТ ще ми залепите. Толкова ли е трудно да приемете, че има хора, които въпреки че са ОТВРАТЕНИ от ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦЯ не изпадат във възторг и при вида на ПОЖАРНИКАРЯ-МИЛИЦИОНЕР ОТ БАНКЯ.
380
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АХХА АЙДЕ ПАК СТАРИТЕ ВИНОВНИ
379
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен ми е интересно защо упорито продължава да се мълчи около биографията на бащата на Бойко Борисов. Нека господинът от Банкя хвърли малко светлина върху умопомрачените ви мозъци. Защото той е бивш функционер и апаратчик от същата БСП (тогава наричана БКП). В Симеоново не приемаха случайни хора, само децата на проверени другари. Именно такъв беше и всенародният любимец Бойко - надеждно момче, син на партиен кадър.
378
3
 
2
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
аз ще гледам, но няма да си тук да ти кажа да погледнеш и ти какво ще се случи до края на мандата....и какво ще се случи на следващите парламентарни избори...защото ако ти, комунистите и *** сте слепи, народа не е
377
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ е резервният вариант на ДС (някои от младежите пишещи тук да не помислят че става въпрос за ДПС, пояснявам ДС = Държавна сигурност, и не бившата) да продължи да управлява, както прави това вече 20 години. Не би се лишила и от следващите 4. Та въпросният ББ е идеалната марионетка за случая - болезнено властолюбив, доста *** и малко смахнат - наистина идеалният кандидат за ролята. Психологията казва, че всички властолюбиви и суетни хора са силнозависими и лесноманипулируеми. Та в създаването на Образа на Героичната кукла, същата тази БСП наля милиони. И по никакъв начин няма да допуснат скъпоструващата инвестиция да се провали. Затова периодично ни се разиграва Театър (естествено не и без участието на турско-комунистическите медии, които подхвърлят по някоя статийка като настоящата от време на време). Целта е Сапуненият мехур да се поддържа колкото се може повече време преди да се пукне с трясък. Защо ли се прави за отвличане вниманието от истинските проблеми на българина тежък живот, корупция, безработица, в някои случаи дори глад (при това в ХХI век). Но това няма значение. Важното е Куклата ББ да не слиза от сцената, да не спира да се показва в светлината на прожекторите, да продължава да дава многобройни безсмислени интервюта. Да обяснява как все НЯКОЙ И НЕЩО МУ ПРЕЧИ. С две думи керванът да си върви. Пък кучетата кво като си лаят. Важното е да се правят парички. При това от същите тези овце, които пеят тържествени дитирамби докато ги стрижат и ***. Важното е че, този който стриже и *** сега е ББ, а не СС. На изтерзания народ това му стига.
376
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Наистина сме стадо, обаче ***, които само преглъщат и гледат тъпо. Това обаче е и целта на управляващите.
375
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦИРКЪТ ПРОДЪЛЖАВА :1.Първа серия - бойко е посредствено селско момче от Банкя2.Втора серия - същото иска да стане милиционерче, но става само пожарникарче3.Трета серия след промените решава да се пробва като мутра, но босовете не го вземат, защото некадърниците никой не ги ще, дори в подземния свят4.Четвърта серия - алчното за власт, просто и самовлюбено копе*е мисли бързо5.Пета серия - защо да не вляза в медийното пространство, чрез Т.Ж.6.Шеста серия - Ура! - царят-алкохолик ще се връща, какъв по удобен случай да ме види цяла София и България, крачейки начело на кортежа с мутренската си походка7.Седма серия - ами то народът бил доста ***, защо да не се опитам да вляза и в политиката малко така ...8.Осма серия я, той народът бил и повече от ***, ще взема да се кандидатирам за кмет9.Девета серия - я, избраха ме10.Десета серия - сега с дядо цар и с бащите комунисти ще се поделим каквото е останало от България, но зад завесата естествено... to be continued
374
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Премиерът Бойко Борисов, който изневиделица се появи на извънредния национален съвет на Българския лекарски съюз." Голям страх! Утре може да се появи и изневиделица и на някое пансионерско събрание.
373
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ не са циркаджии, те са карикатури на циркаджии
372
6
 
2
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
това не са факти и бойко не вкарва в затвора, а предава на прокуратурата, която още е червена
371
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Здравейте циркаджии". Превърнахте и държавата в цирк. За фалшивите си рейтинги сте готови да се изядете помежду си. А България кучетата я яли.
370
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брей, и ние сме дели нещо на света - полицай-съдия! ....А-а-а и полицай-циркаджия също!
369
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко си разчиства територия за личния си бизнес, използвайки държавната машина. Точно това прави той. А стадото блее в захлас. Нищо че го доят, скубят и стрижат.
368
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дерикотев, Боко не увеличава данъците защото идат избори..... Само да минат изборите и стой та гледай..... Именно поради тази причина не закача ченгетата а ги величае и не ги кара да плащат осигуровки, и не им маха 20те заплати при пенсия.... Като минат изборите - само гледай как ДДС ще стане 25% и ще върнат стъпаловидното ограбване....
367
2
 
12
 
! Отговори
Гербушко преди 13 години
Бойко съсипа държавата !!! Къде е резерва, къде са парите на здравната каса, кой вкара във затвора ??? Отговора е елементарен във затвора са само бивши врагове от подземния свят преки конкуренти на ИПОН и СИК....Парите са разпределени във СИ БАНК и спокойно можем да честитим трето милиардче на Цветелина.....
366
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО БОЙКО ,САМО ТАКА ! С ТЕБ СМЕ !