Губим 15 млн. лв. от спирането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

Изчислението е за забавяне с 10-11 дни, съобщи Трайков
20 окт 2010 21:34,
58
Губим 15 млн. лв. от спирането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

Очакват се загуби от непроизведена електроенергия в размер на 15 милиона лева заради удължаване на плановия ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Изчислението е за забавяне с 10-11 дни, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Министерския съвет.

Проблемът със забавянето на плановия ремонт на блока е било обсъдено и от кабинета извън точките от дневния ред.

Трайков обясни, че в момента има по-голяма консумация на ток и по-малка на топлинна енергия в сравнение със същия период на миналата година.

„Няма обаче критична ситуация, на базата на която отгоре да се заповяда на топлофикационните дружества да започнат топлоподаването", коментира министърът.

Трайчо Трайков замина вчера извънредно в централата заради забавянето на ремонта, който започна на 12 септември.

По време на контрол на системите за управление на защитата на реактора са открити дефекти в покривната част от съоръженията за защита.

Още по темата

По думите на Трайков за производството на тези елементи ще са необходими от шест до осем месеца, но след разговор с руската фирма производител забавянето на пуска на шести блок е сведено до 15 дни.

Министър Трайков увери, че проблемът с ремонта няма да доведе до режим на тока, но ще бъде ограничен износът на електроенергия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
34
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Не е само това. Става въпрос и за "е'аване" от братска руска страна. Все пак нещата в Белене и Бургас-Гюмюрджина невървят особено добре за руснаците и те ни намекват че имат лостове, с които могат да ни натискат. Изводите са за Трайчо и ББ, резултатите за всички нас.
35
9
 
42
 
! Отговори
Р. Овч преди 13 години
Когато губим - губи цял народ, когато печелим печеля само аз
34
11
 
35
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Отговора се крие единствено в нашата спестовност- българска колко да отклоним за нас , за поситгане и на двете цели , нашето благополучие и относително свършената държавна работа. Само дето някой не разбират че тук говорим за АЕЦ който може да ни заличи изцяло като нация от земята ако стане нещо . Безотговорноста е голяма.Пази боже България
33
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не каза защо руските тръби са се напукали. Наближил ли е крайният им срок или братушките са ни пробутали поредния ***
32
9
 
36
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Още много ще загубим без някаква ясна енергиина стратегия . А в АЕЦ все още се въртят далавери за милиони но никой не иска да се захване там. Същеврменно проблем няма само в 6 ти блок проблеми има и другаде в АЕЦ но си траят , че иначе ще настане една смут и паника.
31
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дааа... Колко изгодно щеше да бъде сега ако бяхме похарчили6 млрд. за АЕЦ Белене. Щяхме да я включим и да си спестим тия 15 млн."15млн за 10 дена. => 1.5млн на ден. За 10години - 10х365х1.5=5475млн. За 20г. - 11млрд. За 30г - 16млрд.Казваш 6млрд за строителство, остават около 10млрд за печалба.Кажи сега, *** ли си или не си ***?
30
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пример за интегриран *** - Иван Доганов Костов - (Командира без армия)
29
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za 10 дни 15 милиона,а иначе плещят по цели днимколко е неизгодно да имаш аец,тцтцтцтц ------------------- Дааа... Колко изгодно щеше да бъде сега ако бяхме похарчили6 млрд. за АЕЦ Белене. Щяхме да я включим и да си спестим тия 15 млн.
28
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** Костов е виновен,той ликвидира Аец Козлодуй
27
11
 
38
 
! Отговори
фъкюекспрес преди 13 години
Това правителство само губи
26
10
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
това са жълти стотинки господинчо в сравнение с това което е загубено от както спряха предсрочно реакторите заради продажните твои колеги..че и още има от тях търкайки столовете в парламента
25
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво са 15млн за правителството на ГЕРБ!
24
9
 
36
 
! Отговори
атома преди 13 години
za 10 дни 15 милиона,а иначе плещят по цели днимколко е неизгодно да имаш аец,тцтцтцтц
23
11
 
40
 
! Отговори
sion преди 13 години
Няма се притесняваш Трайчо ..Вие от как сте на власт ние все губим..15 млн повече , 15 млн по-малко , кой ти ги брои..Нали са държавни пари - не са ваши лични..Виж ако бяха на Цветелина , Тиквата щеше да ти напука кофата..Ама щом са държавни - кой го боли...
22
8
 
38
 
! Отговори
любопитен преди 13 години
Приятел 20, аз имам своя отговор за себе си и ще се радвам и други да мислят като теб! Тъжното е ,че въпросът по-скоро е риторичен, а отговорът е 20 годишна история безстопанственост и познай? безнаказано разграбване. Пък от НАП нека си снимат колкото си искат!.............
21
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
19-ти, нали ги виждаш мошениците и продажниците спечелиха.
20
8
 
34
 
! Отговори
123 преди 13 години
Уважаеми 16-анонимко,имаш ли среден(3) по българска граматика? Що за правопис? Що за словоред и т.н.? Какво от това ,че се перчиш с неясна политическа принадлежност. Първо се ограмоти и после се впиши в нет пространството !!!
19
8
 
38
 
! Отговори
МИЕТ преди 13 години
ТРАЙЧО ТРАЙКОВ към Б.Борисов, на днешното заседание на МС: Приключихме срока на подготовка. В момента извършваме функционален анализ във всички големи дружества. За съжаление факт е, че ще има съкращения на хора. И това трябва да се знае.За какви съкращения говори г-н Трайчо Трайков , след като всички пенсионери все още не са съкратени в ЕСО, и продължават да "ръководят" на "временни" договори все още, въпреки че са над 65 години.Ще бъдатсъкратени обикновените работници и служители , а ще оставят тарикатите , защото те ще подготвят списъците за съкращения и назначения. Освен това в ЕСО са назначени и хора , които в момента едновременно работят и заемат ръководни длъжности в частни фирми.Тези хора работят само за себе си и корумпират държавната енергетика.Интересно контролира ли ги някой с какво се занимават през работно време и с какво го уплътняват? Нека г-н Трайков да провери и всичко това!Той може!
18
10
 
38
 
! Отговори
до любопитен преди 13 години
абе питай *** Костов!
17
9
 
40
 
! Отговори
любопитен преди 13 години
Че губим от "кадърното" управление не само на ГЕРБ това се знае от 10.11.1989г. Въпросът е кой печели от това, че губим?