Губим 15 млн. лв. от спирането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

Изчислението е за забавяне с 10-11 дни, съобщи Трайков
20 окт 2010 21:34,
58
Губим 15 млн. лв. от спирането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

Очакват се загуби от непроизведена електроенергия в размер на 15 милиона лева заради удължаване на плановия ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Изчислението е за забавяне с 10-11 дни, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Министерския съвет.

Проблемът със забавянето на плановия ремонт на блока е било обсъдено и от кабинета извън точките от дневния ред.

Трайков обясни, че в момента има по-голяма консумация на ток и по-малка на топлинна енергия в сравнение със същия период на миналата година.

„Няма обаче критична ситуация, на базата на която отгоре да се заповяда на топлофикационните дружества да започнат топлоподаването", коментира министърът.

Трайчо Трайков замина вчера извънредно в централата заради забавянето на ремонта, който започна на 12 септември.

По време на контрол на системите за управление на защитата на реактора са открити дефекти в покривната част от съоръженията за защита.

Още по темата

По думите на Трайков за производството на тези елементи ще са необходими от шест до осем месеца, но след разговор с руската фирма производител забавянето на пуска на шести блок е сведено до 15 дни.

Министър Трайков увери, че проблемът с ремонта няма да доведе до режим на тока, но ще бъде ограничен износът на електроенергия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
48
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Е сега пак ли руснаци виновни ............... Продажни к...и Костовци и Бойковци
15
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а колко загубихме от това, че спяхме 4 от 6 реактора, ей така да ни потупат по рамото и да ни вземат в ЕС? Нещастници! Ще давате обяснения в ада!
14
20
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Трайче , България загуби много повече че гласува за ГЕРБ! Бъдещите поколения никога няма да ни простят тази грешка !Нашите внуци ще четат за глупостта ни в учебниците по история.Сбърках...! "Кумунизино, не се прави, че си бил от ГЕРБ!!! Миризмата ти на червена гадина се носи по мрежата!!!! Няма как да измамиш един препатил от кумунизтическа гадос Българин!!!
13
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затворете всички блокове, раздайте всичко в ръцете на ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН и тогава ще видите приключения. Само *** може да даде енергетиката в чужди ръце. За 10 дни се губят 15 милиона. Ха сега изчислете колко губи държавата за 365 дни след като раздаде тока на чехи, австрийци и др. или колко печелят приближените до властта дето набучиха вентилаторите за зелена енергия. Алчността и личното облагодетелстване унищожават страната ни от години.
12
9
 
34
 
! Отговори
Tapir преди 13 години
Otkoga garancionnite uslugi se narichat pomoshti!?
11
9
 
42
 
! Отговори
съжалявам преди 13 години
Трайче , България загуби много повече че гласува за ГЕРБ! Бъдещите поколения никога няма да ни простят тази грешка !Нашите внуци ще четат за глупостта ни в учебниците по история.Сбърках...!
10
9
 
42
 
! Отговори
Математика преди 13 години
15 млн. за 10-тина дни!!! Правете си сметката колко сме загубили от спрените блокове досега.
9
10
 
39
 
! Отговори
Седераст преди 13 години
Ние ,от Синята Хомниция поемаме "калиционера" на Асан и Сезгин чист....никакви лубриканти...в знак на подчинение и анална зависимост!!
8
10
 
49
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
Най накрая да видя хора реалисти, които не заливат с помия Русия...А по принцип трябваше да се помоли Джеймс Уорлик да помага, защото нали сега САЩ са най-големите приятели на бг-то...Ама наще като им опря яйцето отзад и доприпкаха до Русия. хахаха А иначе когато не ни трябват плюем срещу тях нали да е угодно на новия ни задокеански приятел. Само че в случая незнам как ги изчислиха тея 15 млн. за 2 седмици, като за миналата година цялата печалбата на АЕЦ е 80 млн. А сега да видим кой лъже а???
7
22
 
35
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тъй е то в съветска енергетика. ни ремонт ни абгрейт я оправя .. а бе болшевишка му работа .. всичката им така . примитивна и на непечеливша!!!айде многу ви поздрави гнусода тавариши.. :)
6
10
 
51
 
! Отговори
о преди 13 години
А колко загубихме от спирането на първи,втори,трети и четвърти блок.Продажници.
5
13
 
39
 
! Отговори
Дон Курошвили преди 13 години
За помоща на Русия към *** съобщиха по новините. Който не е запознат ,да си намаже свинктера с вазелин ....:)))))))))))))))))))))
4
11
 
49
 
! Отговори
Дон Курошвили преди 13 години
Пак Русия ни вади от *** и беднпостта !!! До 25.10. ни предоставя каквото трябва за да негубим пароци !!!! ю А сега разните русофоби ми яжте К*У*Р*Я*Г*Т*А* !!!! Без Русия сме за Анадола ,и то без вазелин ....Ясно ли е за какво става на въпрос гьотферени ,а ???
3
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не знам колко са 15 млн,ама вероятността зимата да останем без ток е 95%браво на Костов,браво за затварянето на двата блока
2
8
 
36
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Не стига,че държавата няма пари,а и като чели всички работят така,че още повече да обеднява - в момента от яд не намирам най-подходящата дума,с която да ви обидя /включая всички горе/
1
11
 
33
 
! Отговори
-I- преди 13 години
Какво са 15 млн. лв. в тия смутни времена...