Фидосова обгърна Цветанов

Не дава парламентарна спецкомисия да го разследва
21 окт 2010 15:12,
483
Фидосова обгърна Цветанов
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Искра Фидосова категорично отхвърли идеята за спецкомисия, която да разследва вътрешния министър Цветан Цветанов.

"Не е работа на парламента да се занимава с това нещо. Моето лично мнение и предложение ще бъде да не се подкрепя създаването на такава комисия, принципно. В момента става въпрос за господин Цветанов, утре ще става въпрос за втори, трети, пети. Има ред, има правила", аргументира се Фидосова.

Още по темата
Според нея нито конституцията, нито правилникът на парламента позволяват подобна намеса.

На въпрос защо тогава беше формирана подобна комисия за Сергей Станишев, Искра Фидосова отговори:

"Става въпрос за управление на едно цяло правителство. Народното събрание е органът, който контролира, който осъществява пълен контрол върху дейността на изпълнителната власт.

Тук става въпрос в лично качество – на физическото лице Цветан Цветанов да бъдат проверявани факти и обстоятелства, свързани с неговата личност като физическо лице, не като министър".

Искра Фидосова отхвърли и тезата, че Цветанов трябва да се оттегли до изясняване на обстоятелствата около забогатяването му.

По думите й няма такава необходимост, защото срещу него не е повдигнато обвинение, а е атакуван единствено с компромати, които "се тиражират от сутрин до вечер през последните дни".

Целта на атаката е една, твърди юристът от ГЕРБ – да бъде дестабилизирана държавата, с оглед поста, който Цветан Цветанов заема. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още по темата: НССтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лелеееекак е клекнало БМВто под напора на Фидоската!
305
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оставете цветанов на мира,тои е готин пич и мъжкар.
304
0
 
4
 
! Отговори
някой си преди 13 години
dnes.bgвярно бе, къде е другата новина за издънките на ГЕРБ?!
303
0
 
12
 
! Отговори
Фидоса преди 13 години
Я не ме обиждайте тракащи кокали такива!!! Много съм си хубавка, пу, да не ми е уруки!!
302
0
 
14
 
! Отговори
СОС преди 13 години
Изключително груба грешка на ГЕРБ е да предложи очевидно непроверени лица за управление на "Топлофикация". Коментарът е на съветникът от БСП Георги Кадиев по повод предложението за назначения в ръководството на "Топлофикация".Общинските съветници отложиха приемането на промените в Съвета на директорите на софийското дружество заради скандални данни. Георги Кадиев ги изнесе по време на заседанието на съвета. Общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев е вносител на предложението на назначение на Петър Димитров, Петър Илиев и Богомил Николов в борда на шефовете на "Топлофикация". За последния кандидат се е знаело само, че идва от чужбина. Срещу двамата кандидати Петър Димитров и Петър Илиев обаче е имало доклади за злоупотреби, констатирани от инспектората на икономическото министерство и на Топлофикация-София", както и на "Булгартранс газ". Георги Кадиев изтъкна, че Петър Димитров е единственият директор, който не е успял да приведе ТЕЦ "Изток" на "Топлофикация" в положение да работи на мазут по време на газовата криза в началото на 2009 г. По-късно председателят на СОС Андрей Иванов обясни че обвиненията срещу Димитров не са коректни. Малко преди гозавота криза Димитров е започнал да подгрява мазута, но по нареждане на ръководството на "Топлофикация-София" е спрял. Затова тецът се е оказал неподготвен по време на самата криза, обясни Иванов.Петър Илиев също е служител в дружеството. Той пък е допускал редица финансови злоупотреби и е причинил сериозни щети на Топлофикация". Илиев е дългогодишен заместник на изпълнителният директор Георги Рогачев. След това е работил за кратко в НЕК и "Булгартранс газ". Председателят на съвета Андрей Иванов заяви, че е знаел само за обвиненията срещу Петър Димитров, но не и за данни за злоупотреби срещу Петър Илиев. Самият той предложи отлагане на обсъжданията, за да се разгледат подробно биографиите и на двамата - прецедент в досегашните заседания на съвета. Иванов обясни че изнесените данни ще бъдат проверени и ако се окажат верни кандидатурите ще бъдат оттеглени. "Предоверихме се на желанието си да сложим специалисти, които да вдигнат на крака "Топлофикация - София" и не проверихмве достатъчно добре кандидатурите. ГЕРБ неведнъж е доказвала, че когато сбърка си признава и се коригира, за разлика от други. Можеше да наложим това решение силово, но го оттеглихме, защото искаме да има консенсус", призна Иванов. Петър Илиев дори е сключил сделка с фирма от Белиз - държава в Централна Америка, която е и офшорна зона, за доставка на украинска газова турбина. Турбината на стойност 1 млн. и 400 хил. евро дефектира един месец месец след доставката. Другият случай е за конкретна митническа злоупотреба от 120 хил. лв. Според Кадиев, с това политическо решение ГЕРБ си готви почва за "Вальо Топлото 2, 3 и 4".Кметът на София Йорданка Фандъкова не е знаела за изнесените скандални данни и заяви, че ако това се окаже вярно, тя ще бъде категорично против назначаването им.
301
0
 
5
 
! Отговори
бмв преди 13 години
тва бмв 750ил-лардж и е малко,трябва да земат да направят 750ихл специално за тая женица!
300
0
 
14
 
! Отговори
до 309 преди 13 години
А ако фидосова беше се качила на Титаник щеше да има само една жертва :)
299
0
 
8
 
! Отговори
shikone преди 13 години
Милата не може да слезне от БМВ-то :)
298
1
 
12
 
! Отговори
sion преди 13 години
Че те са едно - ДПС и ГЕРБ..Още преди дни го написах.Цветанов си купува апартаменти от фирма дето съдружник е сина на Рамадан Аталай..Бойко го хвалят най-много вестниците на Дилян Пеевски - ДПС активист и депутат..Вчера ГЕРБ си гласуваха заедно с ДПС против останалите..Днес назначават член на ДПС за шеф в Столична община..Вие съмнения имате ли някакви? Доган направи Борисов генерал и гл секретар , Борисов ходеше с кученца и обясняваше как Доган е най великият политик в България..Толкова.
297
2
 
15
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Фактите са прости:Цецо е катаджия - значи крадец!Бойко е комунист и мутра - значи престъпник!Цецка е комунистка пребоядисана после в СДС-арка - значи престъпник!Фидосова ... нямам толкова думи да я опиша!Какво очаквате от такива хора?!Вярно е че в БСП няма толкова комунисти и ченгета, колкото има в ГЕРБ! :)
296
0
 
9
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
BMV-то специална конструкция ли е, или й е подарено от друга секс-бомба, та фидос да се смести и да не счупи амортисьорите. Но ако колата почне да друса кат каруца - значи ги е счупила и ще трябва ремонт.Тая депупатка струва излишни пари! Тиквеника, който я иска, да си я носи на гръб!
295
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отивам да гледам филмчето за гербероните
294
0
 
11
 
! Отговори
aty преди 13 години
Мале-е-е-! Не е истина! Ужасна картинка
293
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
iskam da vidia tirbushonyt s koito izwajdat tova masivno notarialno tuloviste ot kolata.gasi zvero-
292
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не съм от тези (и не са болшинство), дето гласуваха за ГЕРБ. Но резултатът винаги ще е такъв, докато се гласува на принципа за по-малкото зло. Нима тази от снимката не я знаехте или в Монтана нямаха информация за нея? Колкото до въпроса - няма такава партия. И нещата ще се оправят тогава, когато се повтори 1933 г. За съжаление, вече и армия нямаме.
291
4
 
18
 
! Отговори
Бивш кореняк Софияне преди 13 години
ГЕРБ оправиха редиците и на БСП и на СДС!ГЕРБ обраха утайката на другите партии!БСП са далече от възможностите на Тиквата да съсипе държавата!Той Станишев в цвете пред Мутрата - Комунист!
290
4
 
1
 
! Отговори
вжв преди 13 години
ТОЛКОВА МНОГО "ПИСАТЕЛИ" ОТ ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ!!А,БЕ ВИЕ И ФОРУМА ЛИ ОТКРАДНАХТЕ!?Поне напишете и второ изречение,за да обясните първото...Иначе излиза,че общувате само с възклицания и псувни!Поне да имаше някой от вас да е крал на едро-я банка,я трезор!А,то-само кокошкари,и джебчии в нета!
289
3
 
2
 
! Отговори
Гражданка2 преди 13 години
Този народ е стадо овце от 20години насам....Кажи гражданке праведна за кого да гласуваме,за да не сбъркаме.
288
2
 
1
 
! Отговори
Бивш кореняк Софияне преди 13 години
кирилица на iPhone e злеееееееее
287
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бат Бойко използва шперплат за тоалетна хартия.