Алексей: Цветанов иска да ме отстрани

Бойко много загуби от ареста ми, каза бившата барета
Обновена: 22 окт 2010 11:10 | 22 окт 2010 09:54,
121
Алексей: Цветанов иска да ме отстрани
Снимка: БГНЕС

"Не може през 2006-2007 година да сме били партньори с Цветан Цветанов, включително и финансиране на ГЕРБ, а сега в 2010 година аз да съм "Октопод" на прехода”. Това каза пред Kанал 3 Алексей Петров – Трактора.

Бившият съветник на ДАНС даде първото си интервю, след като бе пуснат под домашен арест.

Алексей Петров заяви, че е имало сериозен сигнал за неговото унищожаване, за което от затвора са предупредили прокуратурата.

"Тъй като знам силата на информацията, няма да си позволя като министър Цветанов да сляза на едно махленско ниво или да си позволя ескалиране на напрежение", бе категоричен той.

"Надявам се министър Цветанов да прекрати саморазправата с мен. Като министър той си позволи да слезе на едно частно ниво и в крайна сметка да се опита да ме отстрани. Казвам го в най-общ смисъл. Имаше неща, които ми се случваха, може да не са били част от някаква тактика, но бяха факт. Например много неща, които бяха свързани с действията на разследващите органи по разпит на свидетели, натиск на различни граждани. Срещал съм арестанти в ареста, които са били уговаряни да свидетелстват срещу мен и много неща, свързани с предоставянето ми на лечение", коментира още бившата барета.

По думите му делото срещу него е безпрецедентно.

"Аз съм го квалифицирал лично като политическа поръчка и продължавам да твърдя, че е такова", бе категоричен той.

Попитан какъв е интересът на Цветанов от една лична война, Петров отговори, че не знае, а само може да предполага.

"Аз лично смятам, че проблемът е по-стратегически като сгрешен модел в самото управление – PR, което МВР е позиционирано в управлението повече, отколкото му се полага. В този смисъл министър Цветанов отне повече от енергията на управлението. В един момент той реши, че ще поведе битка с престъпността. Смея да се съмнявам, че под маската на битка с престъпността се поставят цели като елиминиране на опоненти, бизнес конкуренти, дори лична саморазправа", заяви Алексей Петров.

"Едва ли за някого е тайна, че аз не съм в ареста заради моята виновност, но ще спра дотук, за да не навлизам в хода на делото", отбеляза той.

Според него банковото лоби е една от причините за ареста му.

Още по темата

Пуснатият под домашен арест Алексей Петров отново свърза операция "Октопод" с призивите си през 2009 г. да бъдат свалени лихвите на банките, както и парите на големите държавни предприятия да се преместят в банката за развитие, за да могат с тях да се отпускат заеми за средните и малките фирми.

Така той засегнал интересите най-вече на банките, в които са разпределени парите на най-големите държавни предприятия.

Според Алексей Петров от ареста му са загубили много хора, включително и Бойко Борисов.

"Аз бях един от малкото, да не кажа най-сериозният опонент (като под опонент може да се разбира и приятел, а не враг), и в този смисъл смятам, че той загуби. Имали сме свободни разговори на различни теми, в това число и за прословутите лихви. Водили сме както лични, така и разговори, свързани с малкия и средния бизнес", разказа бившата барета.

На едно от заседанията на съда Петров коментира, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен. Бившият агент на ДАНС обясни какво е имал предвид:

"Имах предвид различни политици или по-скоро политиците, които подкрепят управлението, които, от една страна, демонстрират подкрепа... Мисля, че тя по особен начин беше свързана и с елементи на подкопаване, за да може да се доближим до властта. Смятам, че точно тези политици го подведоха".

Относно апартаментите на вътрешния министър Цветан Цветанов, Алексей Петров каза, че той е придобил двата апартамента в "Изток" в периода, когато е бил на обществени места на работа, което някак си е съмнително за човек, който не получава доходи.

Той обяви, че е подкрепял идеите на ГЕРБ при създаването на партията, както и това, че арестуваният в операцията "Наглите" Антон Петров – Хамстера, също ги е подкрепял и одобрявал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
26
 
! Отговори
ЦЦ преди 13 години
Всеки може да опикае пода, бат Бойко може да *** тавана.
54
16
 
21
 
! Отговори
ot Pernik преди 13 години
Да се маха Бойко, да идват ***! Двайсет години /без да броим предните 45 г., с тях стават 65 г./ само рози и вино, да се чуди човек, защо хората гласуваха срещо тях! Егати тъпацте сме!
53
0
 
29
 
! Отговори
zoro преди 13 години
не знам за Цветанов ...краднал ли е или не е ,но знам ,че е крайно време да се разрови АКИТО, и то така че всичко да засмърди и бъдете сигурни ,че е по добре да знаем в какъв театър играем и какви роли са ни отредени ,отколкота да гадеем кой лошия и кой добрия четейки в-к weekend
52
17
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Някой мисли ли си,че ако Петров е имал сериозни компромани срещу когото и да било щеше да ситрае 8 месеца в ареста.Или ако е имало заплаха да го убият мислите ли,че нямаше да успеят.Смях нито едното нито другото.Толкова хора мислещи се за недосегаеми вече ги забравиха.Това е начин да си поддържа PR -а около себе си .Сашо Диков - какъв журналист е той - спортен,политически,разследващ - ами и той иска да е срещу прожекторите - иначе завинаги ще го забравят.След този позор в биг брадър .
51
10
 
11
 
! Отговори
РЗС преди 13 години
ПЪК ЯНЕ ЯНЕВ Е ГЕЙ
50
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Са Алексей Петров ще излезе най-свестния човек на света. И всички му вярвате :)
49
1
 
6
 
! Отговори
лусифер преди 13 години
на бати момченцата, играят си.
48
24
 
19
 
! Отговори
ha преди 13 години
дааа..-Бойко ни съсипа - а комунистите 20 години сичко бяха оправили и цифтяхме - но дойеде "лошият Бойко" и почна да ги реже и ни "съсипа"....
47
0
 
33
 
! Отговори
kukoto преди 13 години
Въпреки,че искам ББ да успее да разрови бунището на корупцията и престъпността до основи се питам колко като Сашо Диков смеят да задават неудобни въпроси на премиера. Спрете да плюете малкото журналисти които поне се стремят да търсят обективната истина. Всички остаанали телевизии са ПР агенции на правителството. То си личи от сутрин до вечер.
46
25
 
50
 
! Отговори
бако преди 13 години
ДА ИЗГОНИМ БОЙКО! ТОЙ НИ СЪСИПА, СЪСИПА И ДЪРЖАВАТА. ЛЪЖЕ НИ НЕПРЕКЪСНАТО, ЧЕ ПО-ДОБРЕ ЩАЛО ДА СТАНЕ. ДА ГО ИЗГОНИМ.
45
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте, това е невероятен престъпник от най-високо ниво. Изключителен лъжец и артист. Нито дума от това, което казва не може да се вярва. Такива са всички престъпници. Тоя престъпен тип е заплаха за обществото и държавата. Цветанов трябва да го смаже до край.
44
0
 
7
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Дали *кипливите ризи* ще са 10 или 20 - все тая -----По-важното е,че няма как да бъдат изпрани,а просто се захвърлят в килера
43
0
 
32
 
! Отговори
Атака преди 13 години
За банките съм абсолютно съгласен!!!Няма как да има по-голяма далавера от банковия сектор. Как така определени банки държат парите на държавните предприятия и пак така има такива банки който са в РПУ-та и, съдебни палати и др. където се плащат такси за издаване ан документи!А Алексей е ясно, че също е винове и рекетирал!Но нека Бойко да го опроваргае, като одари банковия сектор и премести парите!!!!!Както и да направи пълно разследване на тези банки - кой, как и кога е направил капитал!
42
20
 
11
 
! Отговори
IND преди 13 години
Тоя трактор само глупости говори - нали ако искаха да се справят с него щяха да го утепат и да се свърши а не саге да *** по медиите...
41
19
 
16
 
! Отговори
IND преди 13 години
До кога ще гледаме тая мутра и протежето му Яне хомото!!! Да плаща си ама поне да е веднъж седмично а не всеки ден и то като най-важна новина...
40
35
 
22
 
! Отговори
ловец преди 13 години
"Алексей: Цветанов иска да ме отстрани". Много правилно иска Цветанов. Цялото общество иска същото. Мястото на такива големи престъпници е доживот в затвора плюс конфискация на цялото им незаконно имущество. В противен случай България никога няма да се оправи.Пълна подкрепа за Цветанов в борбата му с мафията!
39
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А.П. може да е всякакъв, но в момента не лъже!
38
0
 
18
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Изхода от борбата Цветанов - А. Петров е задача с много неизвестни, чието решение е само за опитни математици и шахматисти. Но края вече му се вижда .
37
2
 
21
 
! Отговори
До Ц.Ц. преди 13 години
Ако не знаеш да играеш шах не сядай зад дъската и фигурите. А сега се моли поне за пат.
36
2
 
34
 
! Отговори
Театро преди 13 години
Всички тези тарикатчета са си бъркали по дупките, а сега ни правят театро. Играят го "добри" срещу "лоши" и накрая пак ние ще го ... под вода :) Тракторът може да влезе за 1-2 години в затвора, но милионите си му остават и го чакат. А докато тече постановката сума народ ще изпука в мизерия !