Трактора помагал финансово на ГЕРБ

Петров: С "Октопод" Цветанов опита да прикрие участие в далавера за 1 млн. евро
Обновена: 15 окт 2010 07:05 | 15 окт 2010 07:03,
303
Трактора помагал финансово на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Като формален лидер на ГЕРБ , настоящият вътрешен министър Цветан Цветанов неведнъж се е възползвал от съдействието на Алексей Петров за финансиране на партията през „чисти“ фирми.

Това пише журналистът Явор Дачков в сайта „Гласове“, след като се срещна с бившия съветник в ДАНС, който бе пуснат под домашен арест.

Според Петров е имало парични преводи за различни суми (без да уточни стойността) към партия ГЕРБ от различни фирми, включително и от „Лев корпорация“.  Той казва, че разполага с документи за всички извършени преводи.

Той твърди, че операция „Октопод“ е целяла да прикрие крупна далавера, в която вътрешният министър е замесен пряко.

По думите му по време на управлението на Бойко Борисов като кмет на София към общината се обърнал бизнесмен, представител на голям белгийски фонд, който предложил да изгради система за сигурност в столичното метро.

Поискал 1 млн. евро гаранция, за да реализира инвестицията. Така кметът Бойко Борисов се обърнал към Алексей Петров и поискал да помогне за набирането на средства в качеството му на председател на Съюза за стопанска инциатива (ССИ).

Общината не е имала право сама да осигурява тези пари, а е трябвало да влезе в публично-частно партньорство, твърди Алексей Петров.

Той осигурил парите от частни фирми, а преди това се разбрали с Борисов всеки да излъчи по един отговорник за проекта – Петров посочил Боян Чуков (по това време зам.-председател на ССИ), а Бойко Борисов – своя зам.-кмет по сигурността Цветан Цветанов.

Така договорът с белгийците бил подписан, но малко по-късно станало ясно, че парите, внесени за гаранция, ги няма.

Още тогава прокуратурата образува проверка срещу Боян Чуков, но кой знае защо – не и срещу Цветан Цветанов, казва Алексей Петров. По думите му целият случай е документиран и в прокуратурата, и в общината.

Според бившия съветник в ДАНС чрез спецакцията „Октопод“ Цветан Цветанов се е опитал да се добере до документите по случая, с които разполага и самият Петров.

Още по темата

Задържането му целяло да бъде неутрализиран като неудобен свидетел на тази случка.

Алексей Петров казва, че Бойко Борисов няма друго отношение към аферата с белгийците освен формалната му роля като кмет, който сключва напълно законна сделка в интерес на общината и който е делегирал всички изпълнителски функции по нея на Цветан Цветанов.

Той отказва да говори за отношенията си с Борисов, но изтъкна разликата в поведение на премиера и на вътрешния министър по делото „Октопод“.

По думите му Цветан Цветанов има много силен личен мотив по това дело, което обяснява и непремерените му от юридическа гледна точка изказвания.

“През всичките месеци за делото „Октопод“ Цветанов говореше като за лична кауза и аз много добре го разбирах“, заявява Алексей Петров пред „Гласове“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
3
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
Вършат - грънци.. Тая работа е само малко шарения по телевизиите.ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ БЪЛГАРИНО!!Тия колибки там са моята и твоята заплати по 2000 лева дето никога няма да ги взимаме.
289
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Цецо, спри да пишеш под разни имена тук, ами върви да си търсиш адвокати!
288
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тежката механизация ще вкарат в политиката че трябва да се изперат паричките на Янето-подлогата
287
7
 
2
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Мафията и октоподът на ДС у нас още ли си мислят, че са по - силни от ЦРУ, ФБР, МИ - 6 , ЕВРОПОЛ и МВР ?Ха - ха !Захапаха опашката на октопoдЪ, скоро ще захапят и главЪтЪ ...А и хеликоптерите на НАП вършат доста работа ...
286
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 13 години
Само не ми говори в стил Ботев или Левски ... Точно ти какво си направил за държавата ?...
285
4
 
5
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Докато Сергей се правеше на премиер, а Меликов му беше съветник, едни 700 млн държавни пари от джоба на ДАНЪКОПЛАТЕЦА влезнаха от едната страна на КРЕМИКОВЦИ и излезнаха чисти и изпрани от другата страна и отидоха в нечии джобове ...Разбрахме, че и Дъмбовците са лоялни граждани на републиката ...Сергей защо мъчли по този въпрос ? Пак ли нищо не знае ?А трактора, ако наистина е вършил държавна работа, а не е изпълнявал мръсни поръчки на ДС, то тогава къде са му разкритията за тези 700 млн лв държавни пари, потънали в нечии джобове ?А Гоце , след като говори за отваряне на икономическите досиета, защо и той мълчи по този въпрос и нищо не казва ?А онези *** / Явор Дачков, Сашо Диков и Патрашкова / защо мълчат и не зададат въпроса за тези 700 млн лв ? - Защото са обективни журналисти и се интересуват от истината или защото са протежета на ДС ? А дали няма да се окаже, че част от тези 700 млн лв са влезнали и в техните джобове като хонорари ?Наистина сме държава на абсурдите и се намираме в един омагьосан кръг !Забележете как всичките споменати лица ще продължават да мълчат за тези 700 млн лв, защото никой от тях нищо не знаел и нищо не е чувал !
284
3
 
6
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Аз бих гласувал за следните лица : гоцевите, запалките, тракторите, сумистите, маргените, галевите, дамбовците , хамстерите, ' златните ' барети, делиорманските ' бизнесмени ' с патериците , бенкаджиите !Да си правят по - бързо ' проекта ', че нямам търпение да им гласувам доверието си !Никой от изброените лица не е осъден от ' независимият и некорумпиран ' съд у нас, следователно те не са престъпници и може да им се има пълно доверие ! Ето затова искам да се доверя на тях !Ако сега и бенкаджията каже, че на тези лица им е гласувано пълно доверие от Обама, Меркел, Саркози, Берлускони , английската кралица, шефовете на ЦРУ , ФБР, МИ - 6 и ЕВРОПОЛ ще гласувам винаги за тях !
283
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм знаел,че "бизнеса" на мутрите се нарича консултация?!В БГ всяка мутра като разровиш-консултирала.Консултант до консултанта на държавна служба.И тоя мутряга излезе от затвора за да изгражда легенди и митове и да лудва обществото-айде пак на топло!
282
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко за България! Вероятно душите на Левски, Раковски, и предишните-истински управленци, покой не могат да намерят.
281
3
 
12
 
! Отговори
Ядосан преди 13 години
Започвам да се ядосвам, писнами от такива новини.Що за хора живеят в България .Какви са тези мафии, октопоти, наглите и т.н.Каква е тази съдебна власт която служи за престъпниците и е така нали всеки ден сме свидетели на нещо подобно .Престъпноста е срастнала със съдебната власт и няма вече управия.Българино, събодисе ...
280
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още тогава прокуратурата образува проверка срещу Боян Чуков, но кой знае защо не и срещу Цветан Цветанов, казва Алексей Петров. По думите му целият случай е документиран и в прокуратурата, и в общината............
279
7
 
6
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Егати,дърводелската визия! Тоя наистина има развинтена фантазия!
278
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА СИ ИМА МАФИЯ ,А В БЪЛГАРИЯ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА.
277
0
 
14
 
! Отговори
среден пръст преди 13 години
Докато ние по форумите и се дърлим ,при тия горе върви алъш-вериша с пълна сила и кой се уредил с апартаментче ,кой гушнал банка ,на кой му дали комисионна,някой се вредил с апетитно парчелче за жълти стотинки ,друг пък спретнал замянка на буренясала нива в на майната си за парцел на първа линия на ,морето ...и така вече 20 години,а стадото пуска (правилната бюлетина) и дава възможност на поредния крадец да се нагушка от държавната баница,,,а вие пак си драскайте,драскайте , до пълно оскотяване
276
9
 
16
 
! Отговори
асланчо преди 13 години
ГЕРБ= МАФИЯ,МАФИЯ= ГЕРБ
275
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОКОООО,КАЖИ НЕЩО БЕ ,ЧЕ ***'ТРЯЛА НЕЩО ВЗЕ ДА СЕ ОСЛУшВА И ДА НЕ ВЗЕМЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА НЕ ГЛАСУВА ,ЧЕ .......
274
0
 
7
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
281Tи не си разбрал! Не дънкай Ганьовщини!!! ИСТИНАТА е че в БГ има ЕДНОПАРТИЙНА СИСТЕМА!Това е! А това което на което ти му викаш "партии" cа дъщерни фирми на БКП!
273
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИТЕ СА МАФИЯ...СИТЕ СА МАФИЯ ...СИТЕ СА МАФИЯ
272
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не разбрахте ли бе хораааа!? нЕма ли леви ми десни , ни широки ,ни тесни ни сини ,ни червени,ами всичките ни политици са крадци и ***.
271
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трагедията на един изчезващ народ е,че дори и в тази вече двайсетгодишна агония незнайно защо наречена (демократичен преход)продължава да вярва на политическия(елит),който не е нищо друго освен шаика мародери и ***,които за шепа кинти и майка си ще продадът ,а в същото време тъпия изчезващ ***,трял си избра *** мутра да го оправи и мутрата найстина го оправя ,ама отзад....